» »

3D Prophet2 MX VS. ABIT BE6-2

3D Prophet2 MX VS. ABIT BE6-2

pratka ::

Imam ploščo ABIT BE6-2 in procesor copermine 650 navitega na 845 Mhz do nedavnega pa sem imel tudi Voodoo 3-3000 in vse je delalo OK. Sedaj sem kupil 3D Prophet 2 MX računalnik sem formatiral in vse na novo naložil, ko sem naložil driverje za MX-a mi je v BIOS-u spremenilo nastavitve procesor mi je iz 845 Mhz nastavilo na 650 Mhz sploh ga ne morem več naviti tudi s povečanjem voltaže. Če pustim na 650 Mhz nekako deluje pa tudi takrat računalnik zamrzuje, kadar igram igre in se izklaplja.
Hvala za odgovor!8-O

YiMMi ::

Kere driverje si pa nalozu...
Probaj kaksne potegnit z neta...
Jaz mam Enako plato+Celeron 633+3D Prophet 2MX pa mi vse OK dela...Prej sem mel V3 3000(pa sem mel tezave....)
Morda ti delajo tezave gonilniki za kontroler(HPT 366)...
Si slucajno v biosu se kaj spreminjal.....
daj malo bolj podrobno razlozi problem....>:D

pratka ::

Driverji so tanovi z neta, sej špili laufajo OK samo navit ne morem procesorja tako kot prej ko sem imel Voodoo3.Sedaj lahko navijem procesor na 715Mhz prej sem ga lahko na 845Mhz.:|

pratka ::

Mogoče je kriva voltaža?????:|

Senitel ::

Kako to misleš "ne morem navit"?? Kaj se računalo sesuva, se ne boota...??

luni ::

ja, meni tud nic jasno, se posebej glede na to, da driverji itak nimajo nic z biosom... torej kaj je? nimas sploh vec izbir za overclockanje, al se ti sesuva ko ga overclockas.... pa se kako se sesuva... sploh ne nalozi winsov al se resetira komp ko spilas igre?
Artificial Intelligentia

ns-miha ::

ma kva sploh kupujete abit, ka je najvecje sranje ka ga morte dobit.
jest sem takrat ko so prisle ven plate z bx cipovji nabavu QDI briliant 1s z bx pa mi dela ko sus. mam gor geforce2mx>quadro2mxr pa ene dva diska cdr pa se cdrom in modem pa se ene par stvari. pa se ni se nobena stvar sklala med seboj. delam pa na servisu in vsak dan vidim kaj so plate abit. ZIVO SRANJE. polet tega je sranje se microstar. asus so odlicne plate sploh za navijanje. cez epox nima nic, ce pa bi bil klub ANTI ABIT pa se vclanim takoj sedaj subito!!!! ;((>:D

ns-miha ::

P.S. procesor ma c2 in navitga na 912, pa nec ne serje in se sesuva kot na abit kurcevih platah!!!!!!!!!!!!!1>:D>:D>:D>:D>:D

YiMMi ::

Miha44 nevem zakaj se ti je abit tak zasral...abit be6 II je

jebano dobra plata.....ocitno si prebral premalo materiala na netu ali tudi slo-techu....predlagam ti da si preberes o tej plati v rubriki testi...pol pa sinfas....

ce pa si v preteklosti kupo kako kurcevo abitovo plato

dal gor procesor z navadnim hladilnikom in ti ni slo navijat si si sam kriv....ali pa sploh ne znas navijat....

Moja konf..

Abit be6 II

Celeron 633@939mhz

gold orb:D

Siluro ::

Miha44 očitno tvoje znanje servisiranja ne dosega zavidljivega nivoja, ko tako "šimfaš" čez ABIT, malce si preberi svetovne Teste (Toms hardware,Anands tech,..ipd in navsezadnje SLO-TECH) potem mi pa povej kaj oprijemljivega glede "SLABIH ABIT MATIČNIH PLOŠČ" in navsezadje se spomni kdo je izumil in naredil matično ploščo brez jumperjev(slo.:Mostičkov)a misliš da jo je MSI ali QDI ali what so ever...
Howg govoril sem!

piko ::

Nimam nič proti ABITu, QDIju, MSIji itd. Je pa res da ma vska firma par plat, ki so en ku... vredne (ene firme več ene manj, ene celo vse) vključno z ABITom. Sam sem pa privrženec MSIja (zaenkrat).

ns-miha ::

ej zakva pa mate vsi tolk problemov s temi platami ce so odlicne.
kar se pa tice toms hardware pa ze vsaka kura v vskai vasi kokodaka, da je tip podkupljen s strani proizvajalcev.
tak de ne srat tipi. sej drugace nimam nec proti abitu nej bo ce ze mora bit. sam sm prevec slozu masin z abitom in vem de niso kej prevec dobre.
dejte rajs vprasajte Kos Computers pa boste vidli kolk servisa ma s temi platami. sicer je konkurenca sam osebno nimam nec prot nemu.
v nasem podjetju delamo s QDI ze vse od vsega zacetka.recimo da je prislo ene 5 plat na 100 prodanih nazaj. sej res de niso fenomen za navijanje kot ABIT, sam sej dela ko sus. Nikoli pa nisem reku de so najboljse. osebno mislem de je boljsi ASUS, sam sem premalo masin zlozu z temi platami de bi lohk sodu a so vredu al ne!!!
8-)

Siluro ::

Miha44 kot jaz vem Kos Computers ni več pooblaščeni prodajalec ABIT-a in mislim, da to koliko ima reklamacij ni ravno merodajna stvar, ker je vprašanje sledeče ali ima dotično podjetje dovolj znanja in izkušenj z ABIT-om in zakaj je licenco izgubilo(vaške čenče niso ravno najbolj prava stvar glede ocenjevanja se ti ne zdi?)?Še vedno pa menim, da so ocene glede ABIT-a na ostalih tehničnih spletnih straneh ne samo na Tom s hardwer dovolj v nebo vpijoče ,tako da o tem nima niti smisla razpravljati, ker ima pri nas vsako podjetje očitno svojo teorijo o tem, predvsem so te teorije odvisne od izdelkov ,ki jih dotična podjetja uvažajo in seveda znanja serviserjev!
Howg govoril sem!

sleby ::

Hm Miha, a delas v PCX-u ? :)

Jest sm tut mel eno QDI plato [ ubistvu jo mam se zdej, sam ne v mojem compu ] pa je delala cist ql, navijat se je dal, sam en problem je mela - skenerja ni prenesla in zato pac ni delal :)

gaso ::

mislm miha44 ma cist prav. Zdej tle eni predlagate naj se mal razgleda na Tom's hard pa na Anantech... Fantje ne mi srat z Abitom pls. Iz stalisca overclock mogoce Abit ampak skoz z enimi problemi pa razsuvanjem pa... boste rekl je procesor over pa se moram sprijaznit s nestabilnostjo... dej vsi k mate zloglasno abit bh 6 v skatli probite s kaksno Asus plato pa boste vidl kva je to. Sem bil vcasih tud abit, abit da ne bo pomote.. zdej pač ne več.

anxieux ::

abit plate (kt7) mogoče res niso kraljice stabilnosti so pa pač dobre za navijat (kaj dobre, rulajo!!)
če hočeš stabilnmost pejt po intelove plate (se440bx -stabilna k gorovje)
~Let The HammerFall~


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit odhaja v večna lovišča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
698675 (5813) PrimozR
»

Na koliko navit PIII 600?

Oddelek: Navijanje
8921 (832) TribesMan
»

Lastniki Celeronov 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
663931 (3229) Boško
»

Kaj je zdej s temi KT7

Oddelek: Kaj kupiti
291945 (1605) ||_^_||
»

3D Prophet2 MX VS. ABIT BE6-2

Oddelek: Pomoč in nasveti
151112 (941) Samson

Več podobnih tem