» »

Yugo najslabši avto?

Yugo najslabši avto?

Slashdot - Za kratko sprostitev in predah od računalništva preidimo na še eno tehnično "igračko", s katero se večina bralcev je že ali pa se še bo srečala, namreč na avtomobile. Forbes nas vabi h glasovanju med 14 kandidati za najslabši avto od konca 2. svetovne vojne naprej. Seznam vključuje le modele, ki so bili naprodaj v ZDA, tako da manjka kar nekaj "favoritov" naše in vaše mladosti, predvsem tisti s sovjetskim poreklom. Kljub vsemu vzhodnoevropsko "čast" rešujeta dva kandidata. "Naš" yugo, ki je nesmrtno slavo doživel že v filmu Umri pokončno 3, v trenutku, ko tole pišem, prepričljivo vodi s 30% glasov (še najbolj mu diha za ovratnik Ford pinto z 18%), medtem ko se vzhodnonemški trabant s 6% oklepa zlate sredine. Glasovnico najdete na strani z uvodnikom, novička na Slashdotu pa se nahaja tule.

66 komentarjev

«
1
2

keber ::

Trabante so prodajal v ZDA? 8-O

wishmaster ::

Renault pa yugo -težka odločitev.Jaz sem kr za renaulta glasoval
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

mrTwelveTrees ::

eh... yugo, yugoslovanska jetra :D

za kok ga zdej dobiš ? za male pare... nove menda da še delajo ?

neo ::

Glede na ceno je Yugo super avto, saj pa dele dobis na vsakem odpadu, pa se sam ga lahko doma posraufas:P

ferdo ::

važno je to, da imaš IME, ker če ga nimaš si nezna, "izbrisan>:D " konc koncev ime Yugo je znano:D statusni simbol za nekatere:D

Vanich ::

Kdor misli da je bil Yugo najslabši avto 20 stoletja,
ta ni nikoli vidu Tavrie. Daleč najslabši avto - kadarkoli.
Je pa res, da Tavria ni znana.

Olajuwon ::

Kot se jaz spomnim, so take raziskave delali za ameriški trg. Kot pa jaz vem (skoraj 100%) v ZDA niso prodajali Trabantov. Čeprav Yugoti niso lih bemfle:D , so vseeno svetlobna leta pred trabantom.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Arkadij ::

Yugo je pa super avto. Povsod gre. :))

attackiko ::

Še koristen link. http://www.yugo.co.yu/

BaRtMaN ::

Pa Yugo je super avto! Če nič drugega, so vsaj radiatorji za gretje kabine superiorni!:D

Feanor ::

A veste, kaj narediti, da bo Yugo vreden enkrat več?

- Tank napolnite z gorivom! :D ;)

TheD ::

Hmm, a se je že kdo peljal s Trabantom, k ga tko qurcate ... Trabi je zakon: varen (počas gre), šparoven (žre en tank za Zippota / 100 km), lahek za upravljanje (le na šaltnge se je treba navadit) in se ne kvari. Trabi je zakon, le na svinje moraš pazit ...
TheD or not TheD?

Vikking ::

Zastava ni imela nikol zastavljenega rednega servisa Yugotov... kar imajo vse druge tovarne avtomobilov na svetu!! zato si se vozu z yugecom 5 let pol je pa začel vse vrag jemat.... rad bi vidu nove avte da ko ga kupte ga ne bi peljali na servis v 5 letih... ko pa ga morete že po 1000km da vam zamenjajo stvari... sploh pa zatiste za katere je bila važno le da si pršu od točke A do točke B yugo super stvar.. najcenejša stvar... vsak ga je znal popravit ... delu je bilo na voljo kulker hočeš... 10let smo mel yugeca doma od tega jst 6 let,,, pa lahka povem da se v 6 letih nism tulk skeširu za yugeca kot sm se pri enem renault cliotu za en redni servis (pa nč ni narobe blo z cliotom, sam redni servis)... tko da je jugec neupravičeno najslabši avto oz. ga imajo američani (pa poglejte pri nekomu ki ima nek star ameriški avto, pa boste vidli da rusta glih tko... boljš da ne vete kulk pije)

Frgazor ::

bedasta lestvica, zanimiva kvecjemu za americane. le kdo pri nas pozna 3/4 tistih avtov na seznamu?? edino o yugotu se da debatirat, ki je pa itak zakon.

Frgazor ::

Sploh pa strokovno pripomne, da je Renault vcasih bil med najvecjimi tovarnami, potem pa skorej propadel. Kot da danes se vedno ni med najvecjimi al sem pa jaz kje kaj zamudil... Pa ne da so mi renaulti vsec, samo take ameriske mimo strelajo da kar ni res. Tud 90 konjev v enem izmed tistih malih avtov je omembe vredna slabost...

Blue22 ::

ja pa še nove yuglce delajo..taki mal bl vesolski zgledajo..bl zaoblen pa to..drgač je pa notranjost revščkana tko ko pr tastarih..in tut sama mašina ni kej velik bl..kaj čš..yugo rocks
kurc kne vem kaj bi napisu

Dr_M ::

Vikking: ti primerjas 25 let star avto z novimi. itak pa je biu yugo trotlziher. pa pravis glede rustanja...yugoti so bli rjavi ze iz fabrke.
drugac pa yugo je zelo neudoben in nevaren avto. jest se za noben dnar ne pelem vec z njim, ker me kr zmrazi ce pomislm da bi se mogu s takim skretom vozit. zapeleu u en ovik, pa gre avto kr naravnost,pol se pa 1x spomni mal zavit....groza uglavnem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Frgazor ::

yugo seveda popolnoma zadosca svojemu namenu: prevazanje od tocke a do tocke b. vse ostalo je luksuz.

JustVi ::

Za amere je bil sekret že 45. Več kot 1/2 človeštva bi se ta trenutek z njim na ohcet vozil, samo če bi lahko.

Dr_M ::

yugo seveda popolnoma zadosca svojemu namenu: prevazanje od tocke a do tocke b.

pa si preprican...ocitno nimas dost izkusenj z njimi.si mogu met ze kr sreco da si prsu ziv in zdrav do cilja.
pa seveda, varnost sploh ni pomembna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

||_^_|| ::

Dr_M: varnost v avtih je zelo relativna...

PlayTheGame ::

Jaz sem pa glasoval za Ford Pinto. Če je kdo gledu na Discovery oddajo "Varnost avtomobilov skozi čas" oz. nekako tako se je imenovala potem se ve zakaj. Pintoti so namreč imeli rezervoar za bencin namontiran takoj za zadnjim odbijačem. In mislim da ni potrebno razlagat kaj se je dogajal že pri manjših karambolih.>:D

Kar se pa Yugota tiče, si mislim da ravno ne zasluži te sramotne lestvice. Eh butasta Amerika...;(
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

MilkyWay ::

Yugota so že kar nekaj časa nazaj izbrali (na neki internetni strani, ki je pa zdej ne najdem) za najslabši avto sploh. Prednosti pri yugotu? Gretje zadnje šipe, da te ne zebe v roke, ko ga rineš :D.

mazy ::

Prednosti pri yugotu? Gretje zadnje šipe, da te ne zebe v roke, ko ga rineš
ne to je pr fičku

PlayTheGame ::

Heh, za yugiča je veljalo predvsem tole: Garancija važi, dok stoji u garaži.>:D :D
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Brane2 ::

Po moje so za ta status jugaca krivi neposlovnost, prepotentnost in nenazadnje nesolidnost Crvene Zastave.
Verjetno Amerom ne bi sel toliko v nos, ce ga ne bi toliko reklamirali.

Design je bil povsem v skladu z namenom in se danes bi recimo jugeca 55 ali 65 imel za mestne opravke, ce bi le bil ob prejsnjih cenah solidno narejen.

Predvsem se mi je pri njemu zamerila kakovost motornih delov in kakovost plocevine. S solidnim jeklom na kriticnih mestih v motorju bi imel porabo cisto spodobno pa tudi olja ne bi zrl.

Manjka mu samo nekaj malega elektronike, vbrizg goriva namesto vplinjaca in elektronski vzig namesto platin. Vse to pa dobis danes za drobiz, proizvajalca pa sploh ne bi smelo stati kaj dosti...

TheD ::

Ja, na strani cartalks.cars.com, novico iz ŽVPL-a pa imate tule ...
TheD or not TheD?

Sami ::

Sem ponosni lastnik Yuga Koral 45 letnik 1992, avto je med zadnjimi uvoženimi v Slovenijo, je kot nov, niti pikice rje, barva kot nova, eden najlepših v Slo, ima 80k km, na relacijski vožnji porabi 6l/100km pri mestni pa okoli 7l/100km. Avto je dokaj varčen, končna hitrost je 155km/h, z avtom še nikoli nisem imel težav.

V družini smo imeli vse skupaj že 6 Yugecov, nikoli nas niti eden ni pustil na cedilu. Vsi ostali, ki zaničujete ta avto to po vsej verjetnosti govorite na pamet, menim da je Yugo eden od najzaneslivejših avtomobilov (vsaj zame), nima elektronike (nima skoraj kej crknit). Je največ kar lahko dobiš za tale denar, dobra poteza bivše Yuge.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

#000000 ::

Vsi dozdej omenjeni so makina brava proti Romunskemu Oltcit -u

LINK

>>><<< ::

En znamenit rek: Yugo nije za dugo!
Zdaj bo Zastava začela izdelovati nove modele, eden bo Punto prejšnje generacije, drugi pa bo Opel Astra, tudi prejšnje generacije.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

TOP ::

Mi smo tud meli yuga koral 45, pred dolgimi dolgimi leti pa nas je nov pustil na cedilo, to da porabi 6l/100 je mal bosa, ker porabi več in da gre 155km/h je tud bosa po števcu že pa še to mora biti, kar velik navzdol. Že ko si šel po števcu 140 si imel občutek da bo vse razpadlo. Stari rek da yugo nije zadugo je pa tud res, ker nobeden ki sem ga jaz poznal ni naredil neke velike kilometre in še to si moral kar pogosto kej popravljat. To je bil avto za po mestu se vozit, čeprav smo tud mi znjim šli vse povsod, sam nikoli nisi bil siguren.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

dejansan ::

zastava že izdeluje puntiča in sicer je to zastava 10
dejansan

dejansan ::

še vedno aktualna klasika

še novo čudo tehnike, yugo na plin
dejansan

OChack ::

u trabanta si lahko naliv skor karkoli kar je blo iz srove nafte prdoblen :>
drgač pa jugece še delajo, zunanjost bl neki športno zgleda sam mašina je pa še vedno ista, cena pa mislm da je 4 al 5000€ v srvbiji
Int€l inside, IDIOT Outside

Alexius Heristalski ::

Sem ponosni lastnik Yuga Koral 45 letnik 1992

In zato si moral obuditi tri leta staro novico? :\
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Sami ::

In zato si moral obuditi tri leta staro novico?

Zakaj pa ne? Nihče ne bo delal krivice temu avtočku....:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

cryptozaver ::

Yugo nije za dugo. No pa vseeno ni tko slab kot se zdi. Sploh 55. Je bil cist spodoben voz, pa se danes se kdo prevaza z njim. Vzdrzevanje cist pocen, masina vecna no ja edinole pleh... Sicer ga sam osebno nisem nikol imel sem mel rajs katre in spacke.

Po moje kaksni zaporozci, tavrije, moskvici in podobne krntije Yugotu nit do kolen ne sezejo...

Jeremy Clarkson demolira yugeca :'(

crazy kure ::

Kupi yugo i vozi se dugo-not:D

cryptozaver ::

Nekaj o Yugotih

JanezekNovak ::

Yugo nije za dugo, ali je ono kratko slatko!
http://www.euroairsoft.com/

anzem1 ::

yugo je zlo dobr avto. mi smo ga mel 18 let :D od tega pa se nam je enkrat samo jermen strgu, pa da smo mogli avspuh zamenat. 8-O Odvisn je tut od uporabnika kako ga uporabla, pa znt ga moraš vžgt in če ti ne rata v tretjo, si ga zazavgov in pol je lohk tut akumulator fuč, (za tiste k bi ga rad na silo vžgal :( ) lohk je pa yugo dvoličen avto tko, za eni pravjo kok je slab, eni ga pa ful hvaljo. Lej yugc gre brezhibno po snegu v klanc - naprej gre mal teži če ga pa pelješ rikverc bo pa takoj na vrh.:)) Je tut kar hitr avto in ker je lahk ne rabi dost konjev. ;) yugo ima še velik dobrih, pa tut ene slabe lastnosti: porabi od 6 - 7 l na 100km,;) to je za tak str avto kar velik... zdele se jih tut ne spomnim je pa tut več sort yugov: A5 (najstarejša izvedba) , (GVL, GV, to so ameiške izvedbe, so zlo slabe), :'( Koral (ta je najnovejši od naštetih - bil je nrjen že pri 89ih al pa pr 90ih letih, ostali našteti so pa starejši, pa slabši, zato je zdej odvisno tut kerga maš) Mi smo mel yugo koral 45 pa je bil zlo dobr ( 33 konjev)kar sm že na začetku povedal - le kaj je pol šele koral 55, al pa 65, al pa 65 EFI k ma 50 konju. 8-O pol so pa še yugoti k pa spadajo pod skala - tako rečeno yugo skala

dzinks63 ::

:)) To je bilo v prejšnjem stoletju, sedaj so avtomobili povsem drugačni in jih ne moreš več primerjati z Yugotom.

anzem1 ::

ja to je pa tut res. Sej ga majo eni še dons , pa tut derkajo z njim

username ::

drkajo z jugotom? al na jugota al kako? no ja, vse sorte ljudi se najde na svetu...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

anzem1 ::

dirkajo z yugotom (ja LOOOOOOOOL);((

dukenukem ::

spremlaj malo gorsko hitrostne dirke ,majo še dost yugotov notri ,sam majo mašine od fiata not :Dmi je bil pa un športni yugo gvx všeč, k sem bil mjhen so jih tle okol mullci teral :D še en rol odzad da je grmel pa je bil cool;)

Zgodovina sprememb…

Balandeque ::

Jaz sem ene pet let vozil Jugo 65. Narejen je bil za mekedonsko policijo in se mu je ves čas videla slabo pobarvana bela havba. Stvar je res letela, da je bilo kar nevarno. Do 170 km/h je šel bp, le da je vmes med 130-140 treslo kot šejker. Sistem je bil zelo preprost, mašina je imela dva vplinjača in bencin je tekel, da bilo joj. Poraba je šla tja do 15 l/100km.
V času po začetku balkanske vojne so začeli zaradi ekonomske blokade vsi po vrsti zanj izdelovati rezervne dele in je bil za vzdrževanje res majka.

Skratka, bil je super študentski avto, ampak žal pri dnašnjih cenah bencina, to ne bilo bilo več to.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Brane2 ::

IMHO je jugeca pokopala katastrofalno slaba izdelava, drugače bi bil to še danes IMHO za marsikoga optimalen car za to majhno Slovenijo.

Z malenkostnimi izboljšavami, seveda. Mašina je bila pri 45tki od starega fičkota in to se ji je poznalo.
55-tke in 65-tke so bile že boljše, ampak zaradi slabih toleranci in materialov so hitro začele piti olje in izgubljati sapo.

Danes bi ena spodobna 65-tka z elektronskim vbrizgom in solidnimi bremzami bil čisto spodoben majhen, poceni avtomobilček s športnim pridihom.

Kar se kakovosti vožnje tiče, stabilnosti avta in obnašanja v ovinkih, je to tako, če avta ne vzdržuješ. Imej uštiman avto, dobre amortizerje in gume, pa se bo držal ceste B.P.

Sem se peljal s kolegom enkrat z njegovo predelano 65-tko malo po ljubljani in obvoznici. TOTALKA NOR GOKARD ! >:D

Mislim, stvar je imela pospeške totalka nore, čeprav končna hitrost niti ni bla ne vemkaj, mogoče bi prišla do ene 200...

Kar se servisa tiče, je res- stvar je bila totalka simpl za servisiranje in poceni delov je bilo vsepovsod.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Sem ravnokar skočil na stran CZ si pogledat ponudbo.

Ni mi jasno, kako imajo lahko tako visoko porabo celo pri sistemu z elektronskim vžigom in vbrizgavanjem.

Sicer moči niso tako slabe, ampak končna hitrost in poraba sta pa podn. :\
On the journey of life, I chose the psycho path.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podjetje - davki

Oddelek: Loža
293011 (2069) Tody
»

Prikaz pasivnega prisluškovanja GSM na konferenci BlackHat

Oddelek: Novice / Zasebnost
106305 (4974) poweroff
»

AOL vstopil na trg spletne prodaje filmov

Oddelek: Novice / Ostale najave
62825 (2573) elhombre
»

Četrt stoletja PC-ja

Oddelek: Novice / Procesorji
253992 (2636) opeter
»

Bo AMD prevzel ATI?

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
343241 (2130) OChack

Več podobnih tem