» »

AOL vstopil na trg spletne prodaje filmov

AOL vstopil na trg spletne prodaje filmov

Forbes - Kot poroča Forbes, je AOL dosegel dogovor z glavnimi filmskimi studiji in s tem postal prvi večji spletni portal, ki se bo podal na razvijajoči se trg spletne ponudbe filmov. Pogodbo so tako v četrtek podpisali z News Corp.'s, 20th Century Fox, Sony, Pictures Home Entertainment, General Electric's, Universal Pictures in Warner Bros.' Home Entertainment Group. Trenutno so na voljo zgolj Sonyevi filmi, vendar bodo v prihodnjih tednih sledili tudi izdelki ostalih družb.

Cena za pretočeni film bo znašala od 9,99 do 19,99 dolarja, uporabnik pa ga bo imel pravico prenesti in uporabljati na največ petih računalnikih oz. mobilnih napravah, ki bodo opremljene z Windows Media Playerjem. Pri tem bo uporabniku onemogočeno snemanje filmov na DVD-je.

AOL ima seveda še mnogo drugih majhnih konkurentov, ki so že prisotni na omenjenem trgu, vendar pa pravi giganti šele prihajajo. Med največkrat omenjenimi sta predvsem Amazon in Apple.

6 komentarjev

3p ::

Ravno sem mislil podobno novico napisati za Amazon (Amazon Unbox), pa me je razkurilo, da so še eni k****, ki prodajajo samo v ZDA. Filmi so pri njih od $9.99, serije so $1.99, se pa da filme tudi sposoditi (za okoli tretjino cene) - pomeni da jih lahko gledate en dan... DRM pa vse to. Potreben je njihov player. Pri prvem dl-ju ponujajo $1.99 popusta (kar pomeni, da bi bil en del serije free), ampak me je vse minilo, ko sem videl, da so še ena download trgovina, za katero se svet konča na meji US.

MrStein ::

Saj AOL je tudi le za ZDA.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

3p ::

Seveda, pa iTunes tudi. Pa vsi drugi (če se motim, pa me naj kdo popravi).

elhombre ::

Dokler so stvari neprenosljive na DVD,nimam nic proti cakat se 100 let,oziroma do takrat ko bodo hard diski imeli kapaciteto v TB in ne GB.
Doomsday is coming!!

3p ::

elhombre: ja (je malo nerodno), ampak saj tudi kabel od računalnika do TV ni tako grozna stvar...

elhombre ::

3p
Saj gledam ze sedaj nadaljevanke od ponoci in ni problema,samo stvar se hitro spremeni ce si downlodas Blu-Ray film dolg 25 GB ( stvar je za vogalom ).Trenutna situacija je pa taka da so filmi,ki jih lahko kupis v Dvix formatu zato ker AOL in ostali pac se nimajo dovolj bandwitha,da bi zaceli uporabljat Bittorent.Brez Bitorrenta ni mozna prodaja filmov v HD kvaliteti.Cohen je ze podpisal z Hoolywoodom,kdaj bo pa stvar zazivela je pa vprasanje.
Jaz mislim da bo najboljsa resitev za doma bit narocnik recimo T-2 in uporabljati njihov VOD ko bo startal;njihovi serverji so pa zares v TB.Rabis samo optiko in svet filma in nadaljevank bo pravi uzitek.
Doomsday is coming!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AOL prodaja Bebo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
52907 (2514) fiction
»

TrackMeNot

Oddelek: Novice / Zasebnost
142826 (2216) Jst
»

AOL razvija nov brskalnik

Oddelek: Novice / Brskalniki
352022 (2022) darkolord
»

AOL na Linux, AOL-client na Mozillo

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72339 (2339) andrej
»

AOL kupuje RedHat?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
91987 (1987) dr.J

Več podobnih tem