» »

Kt7A + TB900 OC :(

Kt7A + TB900 OC :(

TheHijacker ::

Takoj na začetku bom povedal, da je moj edini cilj pri OC, imeti računalnik preko 1Ghz(dovolj je tudi že 1001 Mhz).

Čemu dobivam na tone blue screenov ter mi mašina zmrzuje, ko poskušam povečati FSB iz osnovnega 100 na kaj več. RAM mislim, da je kvaliteten in da bi moral potegniti tudi specificiranih 133Mhz(Micron 133 Mhz 7ns 4way 2x256MB kupljen v Mlacomu). Ali je možno, da mi trohira kakšna PCI kartica? Tole imam notri:
- Suma Geforce2 MX400 64MB AGP
- 3Com 905b mrežna 10/100
- SB Live! Player
- Imageworld ConferenceTV tuner
V BIOS-u sem nastavil že vse mogoče. V SoftMenu imam pač zaenkrat 100x10. Napetostu pa na 1.85 in 3.40.Tisto hitrost mam na normal, potem pa vse pod tem na disable(chip optimization, force 4 way...). Kako mora biti čisto spodnja nastavitev(HOST ali HOST+PCICLK). Drugi najbolj pomembni meni je advanced chipset. Notri imam vse na default, ker čim se spravim kaj štelati mi začnejo winsi trohirati. Kakšen nasvet, kako naj to optimiziram? RAM mislim, da je dovolj dober, da bo zmogel vsa mrcvarjena. Ima kdo podobno konfiguracijo in mu deluje kaj hitreje? Hlajenje je po moje čisto solidno. Imam Vulcano 2 kateremu sem sčistil spodnjo stran(rumen trak) in zeeelo na tanko nanesel Artic Silver II pasto. Za hlajenje mojega big towerja(Chieftech 103 Arena) skrbi digidoc 5 in sicer imam nanj priklopljene štiri 80mm ventilatorje(dva zadaj, dva spredaj). Zadnja pri procesorju sta vedno prižgana, sprednja(pihata noter v ohišje) pa se prižigata, če je temperatura med obema diskoma večja od 30 stopinj. Temperatura se mi giblje od 46-54 stopinj(je to preveč?).
Ostale IDE naprave so še:
- IBM 15GB 5400
- Maxtor 20GB 5400
- Maxtor 20GB 5400 v racku
- Plextor 12/10/32A
- Toshiba SD-M1502
samo mislim, da te prav nič ne blokirajo. Vse imajo vklopljen DMA in delujejo(peka deluje vedno. tudi on-the-fly pri 12x).
Lepo prosim za kakršnkoli nasvet. Sem pripravljen vse poskusiti.
Hvala
http://www.google.si

TuXterrestrial ::

Mislim da nebi smelo biti problemov.
Probaj še to:
V BIOSU imaš nastavitve za RAM in sicer mislim da je 10ns/normal/fast/turbo. Če povečuješ FSB moraš nižat te nastavitve seveda če imaš nastavljen FSB clock na clk+pci, takrat se te seštevata in lahko na ramu dobiš takoj frkvenco čez 140MHz.

lp

TheHijacker ::

Mi lahko prosim bolj podrobno razložiš te nastavitve za RAM in seštevanje? Sam mislim, da sem dal največ na Normal. Sprva je delovalo potem pa se mi začenja sesuvati. Če te prav razumem moram, če dam FSB na 133, to nastavite zmanjšati na 8-10ns?
http://www.google.si

TuXterrestrial ::

Zmanjšaj za eno stopnjo.
Če imaš na turbo potem daj na fast itd. Najbolje je da začneš na nastavitvi clk+pci /8-10ns potem pa povečuješ ->na normal itd.
Jaz oC-jam tako da dam vse nastavitve na minimum. Potem pa začnem povečevati FSB in seveda napetosti. Šele ko pridem do največje možne frekvence stabilno začnem spreminjat ostale BIOS nastavitve eno po eno.

PS. Pazi na grafično, če jo OC v windowsih. To bi bil lahko tudi razlog za sesuvanje(zmrzovanje). Predlog BIOS nastavitve na Default in potem naprej.

_icy_ ::

Hijacker: Jst imam podobno konfiguracijo računala kot ti in mi dela moj TB900 na 1017 mhz pri Abit plati kt7a (rami so vsi na turbo; Fsb: 113 * 9 in 1,7 voltaza). Skusal sm Fsb naviti tudi na vec, vendar se mi je zmrzni po nekajminutnem delovanju. Ta clock se mi zdi da je pr men se najbolj stabilen. Za hlajenje imam Superorba. Upam da sm ti mal pomagu pri tvojih nastavitvah. Pa se neki, uporabljaj tudi programe za hlajenje proca, kr ti dobr pomagajo, kadar ne spilas igrc, trenutno imam CPU coolerja in je proc vedno nekje pr 35 stopinjah, kadar seveda ne spilam igrc. Ko pa spilam igrce pa se suce temperatura proca 50 - 51 stopinj.

TheHijacker ::

_icy_: koliko imaš I/O voltažo? 1.7 za core voltažo se mi zdi nekoliko malo. A ni default voltaža za TB-de 1.75? Kako imaš pa optimiziran RAM? 4way int. in delay na 2 ali 3?
http://www.google.si

element ::

Ti dej na 8x133, pri tem pa pazi, da je pri 133 deljitel pci 1/4, da dobiš 133/33. Agp deljitel pa naj bo 1/2. Sevede moreš met en 250w napajalc (vsaj, priporočam 300w), ker drugače ne moreš OCjat. :D

TheHijacker ::

Napajalnik je 250W. Kje naj nastavim 133/33 in 1/2 za AGP? V soft menu?
http://www.google.si

element ::

Ja. Tam ko spremijaš fsb daj samo na 133/33, pa je. Po korakih gre pa tko 100/33, 133/33,.... Deljitel agp samo potem naštimaj na 1/2, pa je. Je to vse v SoftMenuju. :D

TheHijacker ::

Ne ne in ne! Sedaj pa nimam več blue screenov ampak mi sredi dela resetira mašino. Dal sem na 133/33x8.
Kje zaboga se naštima 1/2 AGP? Sedaj sem dal nazaj na 100x10. Ter nastavitve za rame na 8/10 ns... This sux!
http://www.google.si

element ::

Ni nujno, da bo delal, men dela. :D Vse maš pod softmenujem, drugač pa mal improviziri. Maš 100 možnosti. Al pa tm k maš ti zdej 10*100/33 dej spodi še + 1, pa boš mel 1010, pa bo delal. :D

OldSkul ::

Kt7a plata sux!!!!

Mam od Msi-ja Turbo plato pa imam svojega TB 900 navitga na 1063 mhz al neki tazga imam pa en švah napajalec 235 W ki ga bom kmalu zamenjal za 300 W,imam pa tud Vulcanota II

element ::

In kwa si zdej povedu? Kolk abitk si pa že mel?

OldSkul ::

A si zdaj zadovoljen!

element ::

Jest sm zadovoljen s svojo abitko. :))

A.L.T. ::

ja js sm tut z svojo KT7-raid zadovoljn... Tb 800 mam @ na 1010... mam pa Volcano II. sam probu vec OC sam mi pol total frizne! niti tisto od graficne ne napise (tisto ko das hard reset napise ime & stuf) sploh nemors nc.. nevem zaka to serje, voltazo dam pa na 1.85. eh pa sj mi je dost za zdj, ko bo pa treba vec bom pa pac nabavu atlon 4 in ga se mal OC. :D
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

morphling1 ::

Hijacker, malo si preberi mojo temo v pomoc in nasveti problemi z 133 fsb na kt133a .Nevem a sem dal ta post v narobno sekcijo ker ni nobenega odgovora, pa tolk folka ima ravno te probleme !!!!!
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

ChiefThunder ::

ej morphling, tista tema je neki čudna- zaklenjena.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

morphling1 ::

Kje ti vidis da je zakljenjena in zakaj naj bi bila cudna?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

_icy_ ::

Hijacker: Mal sm se zmotu, voltazo imam na defaltu 1,75; I/O voltaza pa je tud na defaltu 3.40, ram pa mam na 4way int. in delay na 2.

element ::

Spet si se zmotu. Default I/O voltaža je 3.3v in ne 3.4v :D

_icy_ ::

Pelcijan: Ja jst ko sm jo dobil, sm imel v defalt meniju 3.40, in tud ko bios resetiram se mi vedno zacne pr 3.40

TheHijacker ::

Potem mislite, da je via čip defekten... Damn! Se bom še malce pozabaval, samo imam vedno manj upanja, da mi bo to delovalo...
http://www.google.si

OldSkul ::

Drgač pri moji plati je default I/O voltaža na 3.3v

element ::

No, sej nč ne škod, če je za 0,1v višja. Default je 3.3v 100%, to si že ti enkrat nehote spremenu... :D

AtaStrumf ::

Sprobali ste že vse možno pa nič ni pomagalo. Nekako me spomionja na mojo situacijo z ABIT KT7A.
Pri meni je bila rešitev zelo enostavna: zamenjal sem platko in kar naenkrat je vse delalo kot bo moralo.
Torej moj nasvet: pejt zamenjat platko ker bi morala delat na 133MHz in ker nič drzgega ne pomaga je nakaj narobe s njo. V to sem 99.999% prepričan.

TheHijacker ::

Stvar nekaj časa deluje, samo čez ene 5 minut pa dobivam blue screene ipd. Plato bo pa problem zamenjat, ker mi jo zrihtal prijatelj brez davka...
http://www.google.si

AtaStrumf ::

Pol pa naj ti jo prijatelj še zamenja.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684283 (3324) rc-car
»

FSB

Oddelek: Navijanje
161351 (1098) asPeteR
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704558 (3880) AtaStrumf
»

BIOS Nastavitve za Ram! KT7A

Oddelek: Pomoč in nasveti
92060 (1939) MaD_Mavr0
»

Micron RAM cas2?!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
644481 (3855) XtX

Več podobnih tem