» »

FSB

FSB

Kriko ::

Sem download-av SoftFSB iz download strani in gor ni Abit KT7A plošče. Povejte mi kako se nastavi za to ploščo??

krucymucy ::

Ma ne rabis tega! Tist dela za k*** - no mogoce sam pr men ker sem dal eno drugo plato:D

Poglej po drugih straneh za kako novejso verzijo!

EvilK|NG ::

kriko plate notri ni, zato pa je senzor zdele glih nimam časa da bi pogledal vprašaj kjer senzor ma ABIT KT7A in potem ga izberi v SoftFSB eno nizje od plošč.
Play your Cards Right !

Kriko ::

Kdo mi pove kateri senzor ima KT7A. kot vidite rabim za nastavitev SoftFSB-ja.
Kaj zSoftFSB-jem se lahko spreminja tudi če je procesor zaklenjen!!

Paramedic ::

En plug-in moraš uporabiti za softFSP, najdeš ga na internetni strani, ki je napisana nekje v eni datoteki program, pač mal poišč. Ampak odsvetujem uporabo softFSB-ja. Boljše, če delaš to v BIOSu.
End transmission.

msmiha ::

Pa saj lahko FSB nastavljaš v BIOSu. Ne vem zakaj bi potem rabu nek butast windows program.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

morphling1 ::

Soft fsb je uporaben za doseganje meje proca. ali pa rama, kontroliras stabilnost recimo z prime95 ali pa particle fury , in vidis kdaj pride do napake , s tem si resen veckratnega resetiranja.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

morphling1
Kaj mi lahko poveš malo več o tem programu, in kako se dela pravilno z njim? Lahko tudi na moj mail!!

morphling1 ::

Saj ni nobene znanosti , najprej zberes target clock generator v primeru abit Kt7 je to phaselink pll 205-01 (ce ga nimas ti ga posljem ), potem pritisnes get fsb ,da dobis trenutni fsb , nato si z puscicami izberes zeljeno frekvenco tre pritisnes set fsb in ok , to je to vmes naj ti pa kar tece prime95 ali pa kak drug program v oknu ,ki hitro javi napako.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

morphling1!
Hvala za razlago in prosim če mi pošlješ phaselink pll 205-01. Včeraj sem probal v Biosu dat na 133/33 pa se mi PC ni več zbudu. No, saj sem probal čeprav sem vedel da verjetno ne bo delovalo. Verjetno bi moral tudi kaj voltažo dvignit, ali je 133/33 preveč. Razloži mi prosim tudi kaj v Biosu pomeni to da se pri FSB-ju zadnje dve številke spreminjajo npr:124/44 in tako naprej??

morphling1 ::

Si dobil.
133/33 (druga stevilka je hitrost pci vodila , do 133 je deljitelj 3, nad 133 pa dobis pci clock, ce fsb delis z 4) je nastavitev ,ki bi morala vedno delati brez dvigovanja I/O voltaze s pc133 ramom (no to v primeru nekaterih ramov kupljenih v Mlacomu (pc133cas2) zgleda da tudi ne velja vec), torej ce si preprican da je ram 100% dober ti mora 133 delovati brez tezav.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

Sem dobil, hvala. Sem takoj probal in ugotovil da ne morem dvignit več kot 110/33. Če dvignem več se mi prikažejo dve miški in lahko samo resetiram. Imam zaklenjenega TB 850 in 256 Ram cas3 (Mlacom)!! Kaj bi moralo do 133/33 it normalno po tvoje?? Kaj to bi se potem zračunalo 8,5 X 133=1130??

morphling1 ::

Ce mas zaklenjenega TB , ti ne morem reci da ti bo delalo na 1133 . Ko si imel fsb na 110mhz a si imel vkljuceno tudi opcijo hostclock + pci clock v biosu, ker ce si jo imel ti je ram delal na 146mhz , kar pomeni da je dober , pomeni pa tudi da ti soft fsb sigurno zasteka ko nastavis nad 122mhz , ker ta opcija pravilno deluje do 122mhz fsb, kar pomeni 162mhz za ram. To preveri , ker drugace ti pa Tb noce delati na 1133 in bos moral dvignit voltazo proc.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

Sem preveru in je vključeno HCLK+PCICLOCK in gredo 110Mhz. Isto gre tudi če imam vključeno HOST CLK!! Kaj se temperaturo veča glede na večanje FSB-ja?
Kaj mi predlagaš, lahko še kaj probam. Hvala ker mi pomagaš da razčistim z mojim PC-jem!!

morphling1 ::

Ok, torej imas soliden ram. Problema da ti ne dela na vec kot 110 tudi ce imas nastavljeno samo na hostclock za hitrost rama ,sta lahko dva. Ali je to meja procesorja, ali pa si tudi ti en od srecnezev ,ki imajo plato ki ne dela na 133mhz.
Probaj dvigovat fsb se po 1mhz v biosu se pravi od 110 naprej po 1mhz, da vidis do kje se ti sploh comp. se zbudi. Zelo bi pomagalo da bi imel odklenjenega TB , tako bi lahko zmanjsal mp. ter ugotovil ali je plata sposobna delati na 133mhz in vec.Ce je slab procesor imas dve resitvi ali da naredis voltage mod1 , da dobis voltazo do 2.15V ,ali pa da mocno izboljsas hlajenje. Pa ko bos testiral daj voltazo procesoraj na max. da vsaj vidis a se ti vsaj zbudi na kaj vec kot 8.5 *110
Drugace pa je temp procesorja odvisna le od oddane toplote le tega, ta pa je rezultat samo koncne frekvence in voltaze pri kateri ta proc. deluje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Kriko ::

Kar se tiče plate je zdaj prilika da jo dobro stestiram ker je še v garanciji!!! Bom probal naredit kot predlagaš in ti bom javu, oziroma se obrnu nate na ponoven nasvet!! Kar se tiče hlajenja vem da ga moram izboljšat saj imam še vedno original ventilator, zato zdaj samo probavam kaj je sploh plošča zmožna, oziroma če je zmožna sploh delat na 133Mhz. Kaj mi lahko poveš kakšen link do strani katera bi lepo opisovala kako odklenit TB-ja!!

asPeteR ::

To pa res ni znanost odklenit Athlona!

Vedet moraš samo to, da z grafitnim, sobro ošiljenin svinčnikom pobarvaš L1 mostičke.
Pazi samo, da bodo dobro pobarvani in da se ne bodo grafitne povezave stikale!

Lep overclock!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM KINGMAX PC150 DIMM2 TINYBGA

Oddelek: Navijanje
91131 (972) black block
»

Pogled v BIOS

Oddelek: Navijanje
15938 (719) Kriko
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704565 (3887) AtaStrumf
»

A je to DOSEZEK??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1245663 (4148) msmiha
»

FSB ne gre več kot 112

Oddelek: Navijanje
241282 (1107) --Switch--

Več podobnih tem