Forum » Strojna oprema » Belkin 54g Router se noce povezat na internet
Belkin 54g Router se noce povezat na internet
blackfly666b ::
Oj. Imam kartico belkin PCI in belkin 54g Router. Povezava med routerjem in kartico dela OK navkljub parim omaram in zelezobetonski steni vmes.
Ko sem izvajal postopek za 'namestitev' routerja, sem sledil tocnemu postopku. Vse gre OK, podatki se posnamejo na router ampak zalomi se pri delu, ko je treba vzpostaviti povezavo z internetom.
Retrya 10x in mi napise Failed. Ko grem skozi Troubleshooting postopek mi zadeva frizne pri tretjem vprasanju (ce mam dodeljen ISP server IP).
Sedajle ko sem kabel 'modem-to-router' prestavil nazaj v hub (sedaj je torej 'modem-to-hub-to-comp') pa mi zopet dela internet BP.
Problem je torej ta, da se router noce povezati na internet. Postopek sem poskusil dvakrat, brez uspeha. Modem je sinhroniziran, vse lucke svetijo pravilno (WAN in LAN4, kjer je priklopljen PC).
Kaj bi lahk blo? Bom moral menjat opremo?
Ko sem izvajal postopek za 'namestitev' routerja, sem sledil tocnemu postopku. Vse gre OK, podatki se posnamejo na router ampak zalomi se pri delu, ko je treba vzpostaviti povezavo z internetom.
Retrya 10x in mi napise Failed. Ko grem skozi Troubleshooting postopek mi zadeva frizne pri tretjem vprasanju (ce mam dodeljen ISP server IP).
Sedajle ko sem kabel 'modem-to-router' prestavil nazaj v hub (sedaj je torej 'modem-to-hub-to-comp') pa mi zopet dela internet BP.
Problem je torej ta, da se router noce povezati na internet. Postopek sem poskusil dvakrat, brez uspeha. Modem je sinhroniziran, vse lucke svetijo pravilno (WAN in LAN4, kjer je priklopljen PC).
Kaj bi lahk blo? Bom moral menjat opremo?
'If there's anything more important than my ego around,
I want it caught and shot now.'
blackfly666b ::
Ok, to sm popedenu:
1) obema masinama sem skenslu static IP (192.168.2.x) in dal 'obtain automatically'
2) nastavu dhcp
3) zbrisu service name pr pppoe dialingu
In se je router takoj konektu in internet na tej masini, ki je s kablom povezana z routerjem, dela.
Na masini ki je povezana z wireless pa internet ne dela, samo lokalni promet ... pinga se pa FTPjam lahko.
Kako nardim da bo internet delal tut na wireless povezavi pol?
1) obema masinama sem skenslu static IP (192.168.2.x) in dal 'obtain automatically'
2) nastavu dhcp
3) zbrisu service name pr pppoe dialingu
In se je router takoj konektu in internet na tej masini, ki je s kablom povezana z routerjem, dela.
Na masini ki je povezana z wireless pa internet ne dela, samo lokalni promet ... pinga se pa FTPjam lahko.
Kako nardim da bo internet delal tut na wireless povezavi pol?
'If there's anything more important than my ego around,
bili_39 ::
Ja, ugotovil si, da je njihov mamestitveni program brez veze in uporabil web sistem namestitve.
Če si vklopil dhcp, pusti vse na računalniku na avtomatsko in pusti, da se kartica sama "pogovori" z routerjem.
Pri wireless povezavi je zaželeno, da imaš na win xp nameščen popravek service pack 2, enako ime brezžične mreže, kot router (ssid) itd, kar očitno imaš, če ti dela notranji promet.
Ostane ti samo še to, da ročno vpišeš oba siolova DNS strežnika (predvidevam, da imaš ADSL) npr. 193.189.160.11.
lp
Če si vklopil dhcp, pusti vse na računalniku na avtomatsko in pusti, da se kartica sama "pogovori" z routerjem.
Pri wireless povezavi je zaželeno, da imaš na win xp nameščen popravek service pack 2, enako ime brezžične mreže, kot router (ssid) itd, kar očitno imaš, če ti dela notranji promet.
Ostane ti samo še to, da ročno vpišeš oba siolova DNS strežnika (predvidevam, da imaš ADSL) npr. 193.189.160.11.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568281 (5110) | c23po |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83204 (14965) | brez-imenko |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1905 (1571) | Mitch |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23005 (13832) | umexteacher |
» | 2 routerja na eno "linijo", kako?Oddelek: Omrežja in internet | 3939 (3572) | kitarist |