» »

Racunalo za dedeka!

Racunalo za dedeka!

kocba ::

Dedi bi si rad kupil nov racunalnik, se je vpisal v racunalniski krozek :). Pravi da mu stari dela prepocasi in zdaj bi rabo eno makino, takj vsaj oni pravi. Moje mnenje pa je da je skoda snara. Vendar pa bi si rad on na vsak nacin kupo, pa me zdaj zanima kaj bi se splačalo kupit za word and staf...nic igerc.
Sam sem razmisljal o kaksni maticni z integrirano grafo ter muzko pa kakih 40 giga in podobno.

Kaksne ideje?

lp

Tilen ::

Jaz bi mu dal, tako kot si ze rekel, integrirano grafo in muziko pa en hudi proc mu not vsekaj pa en dober disk pa bo. Da bo makina ko bo word in stuff odpiral. Samo z igrami mu pool ne hodi blizu. Kaj pa kaksni mlajsi vnukeci ko bodo prisli kaj igrat k dedku? A nic nima? Pol pa se mu bodo delali norca ... :) Ok malo ze pretiravam. Nebi pa blo slabo vedeti s kaksno vsoto denarja operiramo.

Lp.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Hmmmm vnukeci......oni so vedno zgaga :D. Mislim da ne bi nic spilali, vsaj jaz sem mu reko da bo samo za word inn podobno. Glede vsote pa je tak...je ze on gledo neki comp za 90 cukov...pa sem jaz reko da se da tudi kaj boljsega za majn dnara dobit.....tak da okoli tam 70-80......max 100k (kar pa bi ze dobo orenk comp pomojemza njegoce potrebe). Sam prevec slabo pa tud naj ne bi bilo....ce bi se slucajno vrtel kaki film gor ali pa slikce gledal...v prihodnosti mogoce tudi net...dandanes se mi zdijo dedeki ze kar napredni. :D

lp

Tilen ::

Ja, babice se premalo zavzemajo za njih, pol pa racunalnike napadajo. Joke.

Glede tega, da je racunalnik za dedka ti jaz predlagam da greta lepo in vzameta tisto racunalo za 90k pa roka. Odvisno kak je ta tvoj dedek. Ce bo pustil da mu ti to pol sestavljas da nebo nic ti gnjavil ce si vredu to pa vredu ono pa to.. vcasih so tecni. Jaz bi nekje poiskal en komplet pa dedka peljal tja in naj kupi. Ti nimas potem skrbi, da si kaj "narobe" zmontiral kot radi recejo, garancija na "komplet" tudi je in dedek bo srecen. Ce bo pa kdaj hotel v kaj se "specializirat" pa mu pac reces, ja ce hoces Hl2 igrat bo pac treba dat 50k za novo graficno npr. Jaz te razumem, da bi ti dedku za cim manj denarja cim boljso masino ampak preberi si vseeno kaj sem ti napisal. Pomoje se ne splaca tole sestavljanje za dedka in tudi ti nebos kriv ce kaj nebo palilo cez kakssne 3-4 mesece. Skratka premisli.

LP.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Huh......tu pa nastopi problem....sem namrec bil jaz pameten (vcasih sem prevec) in rekel da bom sestavil, kar mi je tudi zaupal.....in tako je ze prepozno da bi se kupila tisto racunalo......bo treba neko novo ponudno najt :(

BigBoss ::

Pa ne mu pozabit gor DivX in XviD kodeke naštimat.
Mojmu dedku moram zdaj vsake tolko kak film priskrbet. On mi pa pove, kje se pride do komplet shakehspeare-a pa še česa ;)

p.s. Star je 76 let, pa niti v krožek ni hodil. Se je kar sam naučil.

Sem gledal rac sisteme pri mlcomu in jae v lj ( drugih trgovin v lj ne poznam, ce kdo misli da je kira boljsa naj pove :).....in nasel tole+ Mlacom in jae.
Pri mlacomu mi je bil vsec tisti Publisher ona dva se mi zdita vseeno nekam svoh :P pri jae pa butterfly blue, sam pri tem me moti da ima dvd recorder...kar on glih ne bi rabil.
Prosim se za vase mnenje.

hvala
lp

Crimson_Shadow ::

Mislim, da bi se prav komot zmenil za konfiguracijo brez DVD-RWja. Vseeno pa mislim, da bi dodatnih 256MB kar prav prišlo.

Če/ko bo ugotovil, da lahko pobira "rožice" dol, bi mu tisti DVD-RW še kako prav prišel (kot tudi večji disk) :D.
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sleparski trgovci od vrat do vrat in starejši ljudje (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6515895 (13208) Mehmed
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17739052 (34166) erkgheoruugh
»

DVB-T videorekorder?

Oddelek: Zvok in slika
111927 (1652) delfin
»

PC za pisarno, filme, glasbo

Oddelek: Kaj kupiti
301535 (1036) Dare
»

Računalnik iz InterSpara (strani: 1 2 )