» »

Računalnik iz InterSpara

Računalnik iz InterSpara

«
1
2

Rokec ::

Mam tak star računalnik, da mi še XPji skor ne lavfajo na njem, ga pa rabim za šolo (Java, internet).
Moje finance so na psu, zato sem mal požokal pri starših. No, oni so se zapiknal v akcijo v InterSparu, kjer je naslednji računalnik:

RAČUNALNIK MAXMWDIA - procesor amd 2600+, 256MB ram DDR, 80GB trdi disk, CD-RW, mrežna in zvočna (5.1) kartica, miška, tipkovnica, zvočniki, garancija 1 leto
Cena: 69.690 SIT

Jst sem se zbunu, da je to en čip računalnik, pa da se ga da v kaki računalniški trgovini ziher dobit za tako ceno, če ne še boljšega.
No, zdle pa gledam mal po internetu, kake so kej ponudbe trgovin, pa sem ugotovil, da je res najcenejši... 8-O
Zdej sem pa mal zmeden...
V bistvu ima vse, kar nujno rabim, razen DVD pogona, ki bi ga pa vzel iz svojega računalnika, prav tako TVTuner in modem. (Ja, garancija bi najbrž šla...) Kasneje bi mogoče vgradil še kako grafično kartico (zdej je integrirana - ne piše, ampak so rekl, da je :\).

A mislite, da se splača kupit ta računalnik, ga odpret, pa dat še par stvari noter?
Glede Šparovih artiklov nisem siguren, ampak je najbolj poceni...

A se sploh splača kupit nov računalnik, al se bolj splača kupit kakega rabljenega? (sem tut že iskal, pa nisem našu nič pametnega, v istem cenovnem / kakovostnem razredu)
Prosim odgovorite mi hitro, ker se je akcija pričela že danes!!!

Phoebus ::

JA če ne misliš kupovat enga high end računalnika in nimaš $$$, kupi. Ohišje pa napajalc sta najbrž škrt, samo to je itak pri vseh teh poceni računalnikih. Sej piše- cpu, ram, disk- tu nimaš kaj zgrešit, je kar piše. Grafika je najbrž onboard.
Mama plata je najbrž zelo slaba, kaka varjanta za 8k, samo da boš "normalno" delal z računalnikom bo pomojem čist kul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Rokec ::

Hvala za odgovor!
Na kaj pa vpliva slab napajalnik pa matična plošča?
A bi to lahk pomenl, da ne bom mogu dat kasneje noter kake boljše grafične kartice?
(rad bi igral tut igrce, npr. HL2, sam za to še nimam dnarja...)

Crimson_Shadow ::

Pa si 100% prepričan, da ga boš rabil samo za pisanje seminarskih in internet? Kar malo dvomim, da ne boš tu pa tam hotu kakšno igro prešpilat.

Drugače poglej na Jae in na Mlacom in preveri njihove že sestavljene konfiguracije.

Za špile je 512MB rama minimum. Pa tudi za grafe je priporočeno nekaj v rangu R9600Pro/XT. Drugo po izbiri, edino Celerna 2.4Ghz (na starem socketu 478) se izogibaj kot hudič križa. Ga nočeš met!
We create worlds

gzibret ::

Pri slabših napajalnikih se zatakne, ko hočeš nanj priklopit več diskov, pa več CD-romov ali karkoli že. Pa če boš overcloakal, pa kakšen močen procesor od grafične tudi porabi velik štroma...

Lahko boš dal kasneje kako dobro grafo noter. Pol boš pa videl, ali bo napajalnik zmogel. Če se bo stroj ugašal sam od sebe, pomeni to nakup novega (in močnejšega) napajalnika, kar pa tudi ne stane celo premoženje.

Pa sej procesor je OK. Kasneje še kako dobro grafično noter pa še 256MB rama pa bo kar u redu kišta. Za prvo silo pa je 70k SIT zelo spodobna cena.
Vse je za neki dobr!

Sc0ut ::

Samo pazi, ko boš pretrgal ono garancijsko nalepko. Glede na to ,da je to bolj cheap računalnik je velika verjetnost da hitro kaj crkne. In takrat ti to lahko pride prav. Seveda pa še vedno lahko garancijo uveljavljaš pri uvozniku.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

maximum ::

Ne priporočam, raje poglej malo po drugih tapravih računalniških trgovinah : Comtron, Jae, E-misija, ... še bolje pa kar po njihovih internetnih straneh. Veliko več ne boš plačal in boljše boš dobil. ;)

whatever ::

Tuš ma tud eno akcijo za 69990: amd sempron 2500+, 256 mb rama, 80 giga disk, ena jeftina maticna z onboard grafiko, onboard lan in zvok, cdrw in ima menda tudi dvd - tako vsaj pise v reklami, pise pa tud da ma agp 8x tak da bos lahko nadgradil s kako boljso graficno.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

a9753 ::

...kaj je pa zaena plata v sparovem sistemu?

Dead_Eye ::

Za to ceno zgleda ker zelo v redu, pa še tipkovnico in miš dobiš zraven. RAM pa grafično dokupiš ko je kej $ pa bo.
The one and only

Azrael ::

Ugibam, smpak vsi poceni sistmi iz reklam, ki jih prinese poštar imajo ASRock plate.

Samo tukaj imam eno dodatno vprašanje: ASRock plate imajo skoraj vse, če ne kar vse integrirano grafiko in AGP slot. Ali mogoče kdo ve kako je potem v primeru z integrirano grafiko, ko se vgradi AGP grafično kartico? Se integrirana izklopi oz. vsaj ne zavira sistema, če ostane vklopljena?

Na kratko: kako je z nadgradljivostjo v praksi? Ali AGP grafa pokaže svoje resnične zmogljivosti ali postane zaradi integrirane vse skupaj ena žalost?

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

TommyBoy ::

integrirano grafo lahko v biosu disejblaš (izklopiš), pa stvar deluje BP.
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

mtosev ::

Če je integrirana grafika izklopnjena ni nikake razlike če je nebi bilo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jest10 ::

"ASRock plate imajo skoraj vse, če ne kar vse integrirano grafiko in AGP slot"
Niti ne. Bolj malo njihovih plat ima integrirano grafično.
Se pa da lepo izklopiti v BIOSu in agp deluje normalno.

Sloviper ::

Jaz ti ne priporocam da ga kupis v Intersparu, ker imam zelo slabo izkusnjo z njimi.
Moj kolega je pred 2 mesecema kupil tam racunalnik, naj bi bil athlon 3000+, 160Gb disk, grafika ne vem kera, rami 512Mb,plata tut ne vem kera je bla.No vglavnem pride domov, da gor winse hoce spilat CoD nakar mu zacne stekat comp.vse zmrzne vrze ven iz igre, in to se nonstop ponavlja pri vseh igrah ne samo pri Codu.Nakar ugotovi da so mu dali namesto 512 rama samo 256.in on vso zadevo nese nazaj, po 2 tednih dobi klic naj si pride po comp, ker je popravljen.Prinese comp domo hoce spilat isti kurac, komp zmrzne, pogleda rame, prasci mu nisi niti ramov dodali, kot bi mogli.Nese comp nazaj, caka 2 tedna dobi klic naj pride ponj ker je baje zrihtan.Rekli so da so menjali procesor, ker je bil baje v kurcu, pol so mu dodali rame(koncno), nakar vtakne not cede pa nic.Tema........, malo pobrska po compu, biosu, pa vidi da je cede kao da ni prikljucen, ker ga ni nikjer zaznalo.Nakar najde polno drugih stvari instaliranih gor katerih prej ni imel.in seveda ker ni mogel odpreti compa, ker je bila zadaj nalepka in ker se ni hoto vec jebat z njimi se je odlocil da jim nese comp nazaj in zahteva vracilo denarja.Od 2 mesecihi odkar je kupil comp ga je imel doma najvc 2 tedna.
Tak da dobro premisli ce ga res hoces tam lkupit

Jeebs ::

Jst bi se v tvojem imenu odloču za neko srednje-kakovostno ohišje in napajalnik, precej dobro plato (da boš lahko kasneje nadgrajeval po želji), srednje hiter proc, pa soliden disk, razen seveda, če misliš gor imet same špile in nebi bilo škode, če disk crkne. Pazi, da ne bo na koncu napajalnik prešvoh al pa plata kaka res kurčeva.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

boštjan ::

Rokec,tudi jaz ti odsvetujem nakup compa v trgovini,ki se bavi s prehrano.Tile compi so sestavljeni zelo šlampasto,ker se vse naredi v eni noči in folk,ki to kupi,ma probleme,ki jih je Sloviper opiso. Zakaj pa pride do šlampasto sestavljenega compa?Zato ker jih sestavljajo študenti,ki nimajo pojma o compih,ko to spoznajo,grejo kelnarit raje + taki fantje si še 5.1 zvočnikov ne znajo priklopit na zvočno. Verjemi že doživel to.Najbolj smešno pa se mi je zdelo,ko se ti ta kelnar pohvali,da je delo v rač. trgovini in da je v dveh dneh 50compov sestavo.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

perci ::

Se mi zdi da tiste kište v sparu niso sami sestavljali ampak je to konfiguracija ene izmed rač. firm.

boštjan ::

saj nisem hotel tega rečt,da so v sparu sestavljali,ampak v rač.trgovini,ki ja za tak posel vzela študente,ki so 1. vidli rač.drobovje
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

alum ::

masine z interspara so ponavadi malo starejsi modeli iz kaksen vecjem trgovine...v mbju so prisegali na tron computers, cena pa niti ni bila tako ugodna, glede na to, da je slo za "zastarelo" konfiguracijo...sicer pa neverjamem, da bi lahko bil z racunalnikom kaj bolj narobe le zato, ker je naprodaj v intersparu...res je, da gre za masovno prozivodnjo, vendar se ti lahko isto zgodi v vsaki vecji rac. trgovini, ce imas (ne)sreco...

je pa najvec odvisno od tega, za kaj ga bos uporabljal...mislim, da bi za office in internet bila stvar kar solidna...ce pa mislis kupovat sestavljen racunalnik, pa ti odsvetujem nakup jake plate, ker lahko iz prakticnih izkusenj potrdiim, da ce nisi hudi hardware navdusenec in ne nadrgajuejes racunalnika ko pride kaj novega ven (to ocitno nisi;) ...), je vsaka draga plata le zguba denarja...glej edino za slot agp 8x...tudi mocni napajalniki in razna chiftek ohisja zate niso nuja, v glavnem ne kopuj stvari, ki so nove na trziscu, ker jih bos preplacal...

dolenska ::

zdej tako iz prve roke ti povem da so to tako slabi računalniki da jih jst ne bi nikol kupil.
take računalnike sem jst sestavljal in sem moral v 15 minutah sestavt iz nič cel računlanik. da ne govorim kaksen je hladilnik za procesor, pa ohišje, hard disk. me kr zima strese.
tako hiter moras vse skupaj zmetat da ni šans da sestavuš kvalitetno.

Mirč ::

15minut celi računalnik si hiter
lp
jaz ga sest. cirka 30min-1h+2h instalacija nekje 3h.+nočni preizkus.
lp

ddeben ::

15 minut??? Tk cudn de potem se kaj dela...Nazadnje ko sm kupu sestavljen racunalnik, so mi ga se prej cel dan pustil laufat. Seveda je delal brez problemov ko je bil v garanciji...Mesec po tem, se je skuril procesor:\ .

TommyBoy ::

Svetuje ti da pogledaš mal male oglase na temule forumu, ker fantje marsikej dobrga prodajajo za mal denarja.
lp
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

Dead_Eye ::

V 15min bi se dalo, če bi vsi kosi lepo pasali, samo kaj ki v tista poceni ohišja nikoli nič ne gre kot bi moglo%!#"$%&$%"#

boštjan: Ja to je pa res žalostno, da dajo sestavljt rač. osebkom ki niti ne vejo kaj je plošča,.... Potem pa vklopiš USB ključek in ti ga skuri, ker je "falu" + in +...
The one and only

SebaR ::

Trgovine kot je Spar je zato da prodaja hrano ne pa računalnike.
Priporočam ti da se spraviš v za to specializirano trgovino,zato ker karkoli boš vprašal prodajalce, ti bodo fantje lepo razložili, ko boš imel probleme z hardwarom ti bodo na servisu, ki izklučno namenjen le popravljanju računalniku ne pa tudi kozerviranju hrane, znali skor sigurn pomagat, saj se bodo posvetili le računalniku ne pa tudi (kot sem že omenil) pakiranju hrane.
Aja pa ponavadi so v trgovini še tolk prijazni (le redke)da ti dajo še kakšen dodaten popust, če si v stiski.

Verjemi da reklame ki jih dobivaš na dom niso od boga.

Veliko sreče pri nakupu, pa lep pozdrav!
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SebaR ()

dolenska ::

ja fantje 15-20min. recimo v sedmih urah 20 računalnikov. s tem da smo mel še dvakrat po 10 min. odmora. ohišje je tako da k si ga mal bolj prijel si ga lahko čist zvil, al si se pa porezal.
potlej plata recimo ni čist dobr notr pasala k so ble tako čudne luknje pa si jo moral tako mal zvijat . pa hladilnik od procesorja je bil kr neki.
pa disketnik si moral noter dat pa combo enoto. pravzaprav je bil samo napajalnik noter v ohišju k sm začel sestavljat.
najbolj na k... mi je pa šlo k sem moral spredaj dva usb-ja vezat pa pride kar nekaj tistih žičk pa se tam najbolj zamudiš.
po pa še popisat vse kar si noter dal pa navodila za uporabo priložit pa take zadeve. smo kr švical

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenska ()

Jeebs ::

Špar je pomoje samo za hrano prodajat dober. Frend je mal pred novim letom nabavu TV tam, pa je že na servisu.8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

mtosev ::

@midi
V katerem podjetju si delal?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dolenska ::

hja to pa ne bom povedal je pa zelo znano podjetje

mtosev ::

Sigurno Comtron!
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mirč ::

kaj pa testiranje sest.računalnika

lp

Tomay ::

Dva kolega sta si kupila rač v šparu. Amd 2400+ 80gb disk, asrock plata, cdrw ...

Na nobenega nisem mogle spravit windowsov v prvem poizkusu.

Prvi se je sam resetiral vsake toliko.
Drugi pa je javljal napake pri kopiranju datotek, pri instalaciji.

Prvi kolega je malo potečnaril in so mu zamenjali kišto in sedaj dela bp.

Komponente so najbolj cheap, kar se jih da dobit.
Res ti priporočam, da daš kakih 10 ali pa 20 jurjev več pa si kupiš eno v redu mašino. S tem ne mislim hitrejšo, le sestavljeno iz bolj kakovostnih komponent.
Voodoo 4Ever

mtosev ::

Še ena zgodba iz Comtrona:
Na akciji so meli Symantec Norton IS 2004 za okoli 16.000. Ko sem šo plačat so mi hteli zaračunat normalno ceno nekje okoli 24.000. Ko sem reko da majo na akciji so pogledali in ugotovili da je stvar na akciji. Tisti na blagajni nevejo da je stvar na akciji in so mi hteli prodat za višjo ceno do tega trenutka dogdaj nisem reko da je na akciji.
Res so nekaj posebnega!
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

alum ::

nevem, ce j e potrebno, da se vsak sam opece glede com*****...ampak ok...to je ze stvar druge teme, ki je mimogrede tud na forumu (use search)...

drugace se pa ne strinjam z vsemi, ki pravite, da je stvar na prodaj v intersparu manj kvalitetno zgrajena, kot stvar v kaksni drugi vecji trgovini, ki ponavadi tam ponudi akcijo...ce je klump je itak klump, neglede na to, kje bos kupil....zato pa obstaja garancija, ki ti velje, pa ce si kupil v mesnici al v specializirani trgovini...

marnit ::

Se popolnoma strinjam s trditvijo, da se splača malo več denarja vložiti v računalnik da prihraniš probleme.

Malo poglej ponudbe mlacoma. Tisti MlacoM Publisher za 80k je primerljiv s tem, samo da ima Epox plato.

bajsibajsi ::

Rokec,
popolnoma nic ni narobe, ce kupis racunalnik v "delikatesni" trgovini; se posebej ce nimas prevec denarja in ga tam dobis ugodno. Res je da so v taksnih trgovinah racunalniski sistemi sestavljeni iz izbranih (beri: poceni) komponent, vendar.... dosti "delikatesnih" trgovin (npr. Leclerc) prodaja racunalniske sisteme dobavljene od drugih bolj ali manj znanih racunalniskih trgovin (pri katerih je naceloma tudi morebitni servis).
Glede posta konkretno pa... Nekdo bo recimo rekel: "kupi raje racunalnik "tu_pa_tam", dobis tega in tega za 85k, ima boljso graficno, vec rama... itd itd". Ampak, vecina od nas ne serje denarja. Vsak kupuje v meri svojih financnih zmoznosti. Nekaterim, ki komaj lahko spraskajo tistih 69k sit nakup, lahko razlika v boljsi graficni kartici (npr. 10k pomeni nemogoce prevec). Sam sem tudi nedolgo tega (spet) kupil racunalnik in bi tudi imel "to_in_ono" pa se mi je priblizno 140k sit, kolikor me je stalo, ze tako zdelo too much... pa bi tudi se imel "to_in_ono" boljse, se boljse, najboljse.... Matr mal me je zanesl...
Skratka, ce bos racunalnik res potreboval samo za to, kar si napisal, ti bo vec kot dovolj zadostoval za nemoteno opravljanje dela (in zabavo). Ja, tudi igrice bos lahko igral... ala BomberMan.... pa vse tja do novejsih.. z zamenjano graficno kartico vecino novejsih :)))

p.s. Pazi, da ima plata vsaj agp vodilo >:D

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

bajsibajsi,rač. v delikatesnih trgovinah so bolj na horuk sestavljeni,kot pa tisti v rač.trgovinah,pa čeprav prihajajo iz iste trgovina.Zakaj?ker se compi za spar,merkur sestavljajo z naglico.V tem je poanta.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

alum ::

bostjan...to, da so kompi sestavljeni na horuk, ni posebonost le za "spar" trgocine...kolega je delal v eni vecji racunalniski trgovini, in so imeli doboesedno tekoci trak! Da nebomo na koncu pretiravali do take mere, da bo govora ze o tem, kako compe za interspar zanalasc sabotirajo>:D

tomaz321 ::

Glede Controna imam tut jaz slabe izkušnje na blagajni! Nekako sem jih moral samo opozarjati na cene akcijskih izdelkov!

Drugače pa sem dobil na dom katalog Comtrona in sedaj je v akciji en računalnik za ne vem okol 68k SIT! MIslm, da ima AGP režo in je mal bolši od tiste spar variante!

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

boštjan ::

wakum,ne govorim o sabotaži,govorim o prehitrm sesatvljanju komponent,v kar privede do napak.Testirajo jih pa itak ne,mogoče dva al pa tri od 100
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

tomaz321 ::

Možno, sam nisem opazil, da je to verjetno ista zdaeva kot iz spara (Asrock MB), tko da je verjetn isti šmorn, vem sam da je pisal AGP reža, kar sem si zapomnil, da je en govoru, da tisti iz špara ne morjo grafične kartice not dt. Skratka zdele sm v službi in ne vem točno, ampak po mojem gre za ta računalnik!

mtosev ::

Prijatelj ma ta pc z ASRockovo ploščo. PC dela in grafična AGP 8x dela vredu. Ampak da negovorim o BIOSu, napajalniku in ohišju (malo se dotakneš in že ga lahko zviješ).
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

mali tapravi ::

Jaz sem svoj sistem sam sestavil, zdaj ko pa čitam poste, pa me je že skoraj prijelo da bi ga razdrl in sestavil še enkrat.Bolj počasi kot sem ga prvič.
po vsem prebranem v tem forumu bi moral delovati bolje.:D
Pa lep dan še naprej....

bajsibajsi ::

LoL mali tapravi.......

a9753 ::

...no no sej intel ne naštanca serije 1000 celeronov pol pa še 500 za futrštacune... hw je hw in ga uvaža uvoznik ter prodaja vsem ki ga hočejo prodajat naprej. hitačijev disk v intersparovem pc-ju ni nič slabši od enakega modela pri kateremukoli hw dealerju. Kar se pa sestave tiče je pa vprašljiva povsod.

Moji dve izkušnji: kolegica je kupila pc-sistem pri večjemu hw dealerju iz lj, ki sem ji ga priporočil kot dobrega in zanesljivega pri katerem tudi jaz kupujem komplonente - ga pripelje dam in ne dela. Dealer ne lima nalepk na kišto tako da ji ga odprem in samo gledam kaj je mislil tip ki je zadevo skup dajal. kabli napeljani kakor da bi jih en vrgu, not jumperjev se jim ni dal naštimat, CD je bil v srednji reži in disk sploh ni bil priklopljen...
...ta druga je pa od sošolca: se je javil na oglas za sestavljanje pc-jev. Večja znana trgovina z hi-fi avdi-video in računalniško opremo je naročila 200pcjev pri tudi znanemu distributerju. Pravi da ko je prišel tja se je pogovarjal z drugimi je baje zgledalo kot da jih pol misli da je na zadnji stranici ohišja rezalnik korenja za hrčka v ohišju. Plačani so bili po sestavljenem sistemu, tako da si lahko predstavljate...

...ne rečem da so pcji v intersparu dobro sestavljeni, konfiuracija je kakršna je cena tud in čist možno da so v k**** sestavljeni - samo kvalitea je pa taka kakršna je pri uvozniku in vseh drugih distributerjih.

...je pa fajn če kdaj kak sistem sam sestavš, prebereš kak manual - se še kaj naučiš kar ti zna prov pridt če kdaj kupiš kak ugoden/poceni ter slabo sestavljen sistem na tržnici.

lp :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: a9753 ()

MTm2H37rqt7B ::

Jaz sem prejšnji računalnik kupil v šparu. Zadeva deluje še do danes, (2leti pa pol). Res da sem imel en problem z zvočno ampak bil je kriv samo en jumper. Računalnik je pa sestavil Comtron. V intersparu na viču kjer je tehnični oddelek, imajo pač računalnike in so v policah nekateri še v škatlah, nazadnje ko sem videl je na njih pisal PCPlus.

Zgodovina sprememb…

baron21 ::

če boš kupil na hitro zmetan comp. boš imel težave, prizkušeno v Revozu, kjer prav tako v sekundo natančno priganjajo ljudi delat, ko pa dobiš nekaj kar naj bi bil avto ....pa svizec zavije čokolado!
baron21

tomaz321 ::

1. Sej v šparu ne delajo računalniških komponent!
2. V šparu niti ne sestavljajo računalnikov, ampak jih dobijo od (comtrona, pcplusa,....)
3. Sistem, ki so namenjeni za masovno prodajo so običajno preizkušeni, da bi morale komponente delovati skupaj, ker drugače lahko podjetje veliko izgubi z uveljavitvijo garancij (preverjajo pa ne vsakega računalnika, tako da če je kaj narobe, je lahko le narobe skupaj dano ali pa je res kakšna huda strojna napaka, vendar če je se to pojavi takoj na začetku, pol bi pa stvar morala delovati brezhibno)!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423023 (9647) Ganon
»

Nakup računalnika na obroke

Oddelek: Kaj kupiti
219861 (4281) Brias
»

SPAR računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
263320 (2407) OChack
»

PC iz akcijske ponudbe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
583486 (2687) sid911
»

Nov računalnik je pokvarjen.

Oddelek: Pomoč in nasveti
7905 (777) Ibn Tahir

Več podobnih tem