Forum » Operacijski sistemi » Slackware 10, nekaj vprasanj
Slackware 10, nekaj vprasanj
Uranij ::
Torej imam instaliran zgoraj navedeni linux, problemov pa kar veliko. Prvi problem se mi je pojavil danes, ko sem se v kde hotel logirati z mojim uporabniškim imenom. Takoj ko sem vpisal geslo mi je napisal da morem obvezno nastimat novo geslo (root enforced). Toda ceprav sem ga spremenil mi vsakic ko se hocem logirat rece isto. Podobno se zgodi tudi ce naredim novega uporabnika. Kaj mi je storiti?
2. Zanima me kje vpisem oziroma nastavim, da se mi bo adsl povezava vzspostavila ze ob loginu in ne da mi bo potrebno v konzoli vsakic vpisovat adsl-start.
3.Kako naj ga prepricam da mi bo predvajal glas. Ko vpisem lsmod mi jasno pokaze da ima module za zvok, nikakor pa mi ne spusti nicesar skozi zvocnike.
Hvala za odgovore,
LP, Uranij
2. Zanima me kje vpisem oziroma nastavim, da se mi bo adsl povezava vzspostavila ze ob loginu in ne da mi bo potrebno v konzoli vsakic vpisovat adsl-start.
3.Kako naj ga prepricam da mi bo predvajal glas. Ko vpisem lsmod mi jasno pokaze da ima module za zvok, nikakor pa mi ne spusti nicesar skozi zvocnike.
Hvala za odgovore,
LP, Uranij
darh ::
2. naprimer v /et/rc.d/rc.local lahko napišeš ukaz ki hočeš da se ti izvrši ob vsakem zagonu sistema
3. v /usr/doc imaš enkup howtojev tudi na to temo
glede prvega ti pa žal ne znam pomagat.
3. v /usr/doc imaš enkup howtojev tudi na to temo
glede prvega ti pa žal ne znam pomagat.
Excuses are useless! Results are priceless!
dobro, 2 in tretjo stvar sem odpravil, imam pa se eno novo vprasanje. Torej, prej sem imel v ta racunalnik vgrajen Ati radeon,sedaj pa sem ga zamenjal z geforcem Ti 4200. Kde dela sicer normalno, ne morem pa nastaviti resolucije 1280x1024. Poskusil sem namestiti drajverje za nvidio, vendar ne pomaga, v aplikacijah(meni start) mi pa se vedno obtaja ati control. Ima kdo kaksno idejo kako bi se resil te zagate in odstranil nepotrebne driverje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uranij ()
Zanimiva stvar se tukaj dogaja. Ce v rc.4 nastavim da se mi poveže v Xdm se mi pojavi log in od xdm-ja in mi moje uporabniško ime deluje popolnoma normalno, ce pa nastavim na kde pa zacne zafrkavat, saj se lahko povezem le kot root.
CCfly ::
Kar se tiče prvega vprašanja:
- lahko da je kaj s kdmjem
- poskusi napisati kot root
passwd
Kar se tiče resolucije:
- popraviti moraš /etc/X11/xorg.conf
- oz. /etc/X11/XF86Config-4 če prvega ni
- notri moraš vpisati zaželjene resolucije (verjetno moraš popraviti tudi gonilnik)
- lahko da je kaj s kdmjem
- poskusi napisati kot root
passwd
Kar se tiče resolucije:
- popraviti moraš /etc/X11/xorg.conf
- oz. /etc/X11/XF86Config-4 če prvega ni
- notri moraš vpisati zaželjene resolucije (verjetno moraš popraviti tudi gonilnik)
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Karlos ::
A kdo ve kje/kako bi se naštimal dostop do neta če bi rad dostopal preko LAN-a, oz. pri meni je taka situacija da imam ruter in mi ni treba vpisovati usernama in gesla, do zdej se mi je še vsaka distribucija skor samodejno povezala na net, kleke pa ne. Naložu sem tut KDE tko da če obstaja kakšen program da bi to vštimu, drugač se bo pač treba mal iz konzolo poigrat.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
CCfly ::
Malo sem že pozabil kje ima Slackware konfiguracijske skripte, vendar iskati jih moraš v /etc/rc.d.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
pozeni netconfig.Tam vpises lokalni IP, ce nimas DHCP-ja ali pa izberes DHCP . potem pa imas v /etc neko skripto kjer moras dodati dns, ampak se trenutno ne spomnem kako se imenuje.V skripti napises v stilu "nameserver 193.189.160.11", seveda le, ce uporabljas Siol.
LP, Uranij
LP, Uranij
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119308 (34982) | RedDrake |
» | Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 45295 (22597) | Anteus |
» | linux installOddelek: Operacijski sistemi | 1711 (1294) | CCfly |
» | RH & ADSL ob restartu masineOddelek: Operacijski sistemi | 1127 (1086) | svejk |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5088 (4374) | moj_nick |