Forum » Operacijski sistemi » RH & ADSL ob restartu masine
RH & ADSL ob restartu masine
svejk ::
evo naredil sem si adsl povezavo v rh, pa ker mi zadeva deluje kot router ne zelim vsakic ob rebutu (elektro prekinitve in podobno) iskat kako konzolco in notri vpisovat adsl-start, od tu naprej pa vprasanje...kam naj vpisem kako komando, da se mi net dvigne sam od sebe?
jype ::
Obicajno je dovolj, da pozenes ntsysv (v konzoli) in vkljucis pppoe.
Ce pppoe ne najdes lahko napises
/usr/sbin/adsl-start &
v /etc/rc.local
Ce pppoe ne najdes lahko napises
/usr/sbin/adsl-start &
v /etc/rc.local
ja pognal sem ntsysv pa ppoe ni bilo vmes. Itak vse delam v konzoli, ker je mlincek presvoh za kako namizje :)
potem sem poizkusil : /usr/sbin/adsl-start pa je bilo cel hrib enih nastavitev razen o kakem stratu nic?
mogoce bi rajsi poizkusil /etc/rc.local vendar ne vem kaj naj notri napisem?
potem sem poizkusil : /usr/sbin/adsl-start pa je bilo cel hrib enih nastavitev razen o kakem stratu nic?
mogoce bi rajsi poizkusil /etc/rc.local vendar ne vem kaj naj notri napisem?
Kaj pa izpise adsl-start ?
S cim obicajno startas pppoe?
Datoteka /etc/rc.local (mislim da je link na /etc/rc.d/rc.local) se izvede vsakic, ko masina konca runlevel initialization. Se pravi takoj ko se izvedejo vse druge rc skripte. Karkoli napises tja not se bo izvedlo tako kot da bi se po rebootu logiral kot root in te reci natipkal v shell. Seveda pazi, da programe, ki se ne odklopijo od terminala oz. ne forkajo v ozadje, pozenes kot
program &
da jih bo shell sam od sebe postavil v ozadje in se bo skripta takoj izvajala naprej.
S cim obicajno startas pppoe?
Datoteka /etc/rc.local (mislim da je link na /etc/rc.d/rc.local) se izvede vsakic, ko masina konca runlevel initialization. Se pravi takoj ko se izvedejo vse druge rc skripte. Karkoli napises tja not se bo izvedlo tako kot da bi se po rebootu logiral kot root in te reci natipkal v shell. Seveda pazi, da programe, ki se ne odklopijo od terminala oz. ne forkajo v ozadje, pozenes kot
program &
da jih bo shell sam od sebe postavil v ozadje in se bo skripta takoj izvajala naprej.
Kaj pa izpise adsl-start ?
ja adsl-start mi pozene adsl, ne izpise pa nic, samo net dvigne
ja link je res tale /etc/rc.d/rc.local, ter kaj notri napisem kar adsl-start?
ja adsl-start mi pozene adsl, ne izpise pa nic, samo net dvigne
ja link je res tale /etc/rc.d/rc.local, ter kaj notri napisem kar adsl-start?
Not napisi tole:
/usr/sbin/adsl-start &
Tisti & na koncu je za vsak slucaj, ce se adsl-start ne bi sam backgroundal oz. exitnu.
/usr/sbin/adsl-start &
Tisti & na koncu je za vsak slucaj, ce se adsl-start ne bi sam backgroundal oz. exitnu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slackware 10, nekaj vprasanjOddelek: Operacijski sistemi | 853 (706) | CCfly |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2333 (1908) | tx-z |
» | Linux slackwareOddelek: Operacijski sistemi | 1017 (833) | mohha53 |
» | slackware 9.0 in adslOddelek: Operacijski sistemi | 1167 (1032) | pajac |
» | aDSL in LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2017 (1582) | CirCA|PhP |