Forum » Izdelava spletišč » Cena za prijatelje...
Cena za prijatelje...
Elemen_T ::
Pojma nimam koliko naj prijatelju računam za izdelavo spletne strani ...
Če bi šlo za neko neprofitno stran, sploh nebi bil problem - tu bi kot ceno postavil kakšno pivo.
Vendar pa gre za stran predstavitve podjetja, kjer bo imel kolega posredno finančno korist. Da bi mu postavil ceno, kot bi jo neznanemu podjetju - odpade...
Kako podobne kočljive situacije rešujete vi? Oziroma kako bi jih?
Če bi šlo za neko neprofitno stran, sploh nebi bil problem - tu bi kot ceno postavil kakšno pivo.
Vendar pa gre za stran predstavitve podjetja, kjer bo imel kolega posredno finančno korist. Da bi mu postavil ceno, kot bi jo neznanemu podjetju - odpade...
Kako podobne kočljive situacije rešujete vi? Oziroma kako bi jih?
Brilko ::
Čisti računi, dobri prijatelji. Sej ne hecam se. Prvo če že hočeš konkreten odgovor pokaži stran potem. Se pa strinjam da neki bi lahka blo, glede na to da ma un kapital. Edin če ne gre za vrnitev večje usluge.
segi ::
Presodi koga boš bolj pogrešal prijatelja ali denar? :)
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Brilko, sprašujem bolj splošno kot konkretno. Ni prvič in verjetno tudi ne zadnjič, ko delam spletno stran za kolega.
McAjvar ::
jas se ponavadi zmenim za kako protiuslugo. zaenkrat se je kar lepo izslo. noben kolega me se ni "izkoristu", v smislu, da bi jest dost svical in kri scal, da bi neki naredu, pol pa bi dobu ven en caj al pa kej. vedno se mi je zgodilo, da se je tudi kolega potem potrudil in uslugo nekako vrnil (zrihtal resitev kake domace naloge iz mafije, zrihtal ful poceni avtomehankarja, ...), tako da sva bila oba zadovoljna. vse pa je odvisno od tega, kaj ti hoces. osebno imam rajsi uslugo za uslugo.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
perci ::
Vprašaj se ali gre pri tem za uslugo ali hočeta oba imeti koristi od tega - torej ti nekaj keša on pa dobro narejeno delo in posredno finančno korist.
Osebno mislim:
1) Če mu jo delaš kot uslugo, mu jo naredi djabe, on pa naj vaju s punco pelje na večerjo
2) Če mu ne delaš usluge, ampak mu vseeno ne bi rad fuuul zaračunal, postavi svojo tržno ceno in odštej recimo 20%
Simple as that.
Osebno se mi zdijo to mal velke "usluge", tko da bi jst izbral drugo varjanto.
Osebno mislim:
1) Če mu jo delaš kot uslugo, mu jo naredi djabe, on pa naj vaju s punco pelje na večerjo
2) Če mu ne delaš usluge, ampak mu vseeno ne bi rad fuuul zaračunal, postavi svojo tržno ceno in odštej recimo 20%
Simple as that.
Osebno se mi zdijo to mal velke "usluge", tko da bi jst izbral drugo varjanto.
30k sit je pa popolna bedarija - potem bo zgledal, kot da ti je posteno placal, teb pa enih 30k za spletno stran pomeni nula. Tko, da sem jst proti takim zneskom. Pol raj nič kot 30k - ti bo vsaj eno orng uslugo dolžan.
Tody ::
zakaj bi ti pomenilo nula ? Men zelo paše če komu kaj naredim (pač ne tako velikega in profitnega) pa mi en plača pivo ali obratno.Lahko mu pa tudi rečeš da naj ti da v materjalu/storitvi karkoli že prodaja, če je seveda kaka taka zadeva.
Brilko ::
Glih v tem je pomoje bil point percijevega posta, da če že pivo, ne pa 30k ker se čuje mal velik češ kot da neki malega mi daj, ok 30k potem. IMHO.
Brilko: Bravo, zadel si - naj ga pelje na večerjo al pa vsaj na pizzo - če bi men kolega naredu pejdz bi mu bodisi plačal tržno ceno - prijateljski popust ali pa bi ga peljal na večerjo ali kako drugače vrnil uslugo. Gotovo mu pa ne bi 30k računal, ker mal bedno zgleda. Tut sprejel jih ne bi, če bi mi jih samoiniciativno hotel dati.
Jst recimo sorodnikom in prijatlom nikol nič ne računam, ko jim mašine postavljam, ampak to je mal drugač kot spletna stran - ne bi lih primerjal.
Jst recimo sorodnikom in prijatlom nikol nič ne računam, ko jim mašine postavljam, ampak to je mal drugač kot spletna stran - ne bi lih primerjal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Tody ::
zdaj spet vprašanje, kaka je stran, če je v obliki vizitke mislim da več kot 50k nebi smel računat tržne cene. 3-4 strani kdo smo par slikc in to... Prijateljski popust pa si na 30k Če je pa že kaka trgovina pa stuf potem pa tisto kar je perci reku
Glede na to, da sem ta post začel naj samo omenim to, da imam v mislih precej večji projekt kot vizitka in par slik. Laiku bi rekel, da gre za spletno štacuno, kjer ne moreš neposredno nabavit izdelka...
Res res je, da je vse skupaj precej relativno...
Če kolegu narediš spletno stran v katero vložiš en dan sploh ni problem ... niti usluga ni tako pomembna.
Če pa delaš stran v katero vložiš dva tedna, vsak dan po 2/3 delavnika, bi morda res lahko bilo drugače...Morda pa ne.
Res res je, da je vse skupaj precej relativno...
Če kolegu narediš spletno stran v katero vložiš en dan sploh ni problem ... niti usluga ni tako pomembna.
Če pa delaš stran v katero vložiš dva tedna, vsak dan po 2/3 delavnika, bi morda res lahko bilo drugače...Morda pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()
Če pa delaš stran v katero vložiš dva tedna, vsak dan po 2/3 delavnika
Tole je pa kar velik delam, zato bi jst tkole naredu. Če je to res dober prijatelj (top 3 recimo), potem bi mu stran naredil zastonj brez vprasanja - vendar pri treh mojih najboljših prijateljih vem, da mi bodo lahko enakovredno uslugo lahko povrnili na kakem drugem področju ali pa mi sploh ne bodo dovolili, da pejdz zastonj delam. Skratka - ce je prijatelj res dober, te sploh ne bo postavljal v tako situacijo. Ce te bo, potem IMO ni kej dost vreden kot prijatelj.
In ce ni dost vreden kot prijatelj, zakaj bi mu zastonj delal pejdz?
Sej o (ne)plačilu sploh ni govora. Razmišljam le o tem, kakšno razmerje naj postavim med izklicno ceno in to ceno.
Pravzaprav sem se tko že odločil - odbil bom 50% in finito.
Pravzaprav sem se tko že odločil - odbil bom 50% in finito.
Tr0n ::
Ja, popust mu das pa je zadeva resena. Saj pa verjetno razume, da ne moras tak velik projekt zastonj delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Ciho ::
Mam precej slabi izkušenj glede takih stvari. Sem se že nauču, da moraš imeti čiste račune, drugače se lahko odnosi zapletejo. Torej, po mailu ali neki papirni obliki mu obrazloži koliko računaš za tak projekt, odbiješ mu 20-30%, obenem mu povej da če dobi drugje ceneje ali pa da bo izbral drugega ponudnika ni nobena huda stvar. Pa fejst mu obrazloži zakaj si toliko vreden, ker nekateri bi verjetno naredili ceneje, nekateri pa dražje. Vse argumentirej. Samo tako bosta lahko obdržala čiste račune, ker če ti bo kdaj kaj naprej vrgu, mu boš lahko pokazal mail, poglej tako je bilo domenjeno...
EMET ::
ne bom se vtikal v ceno ampak v pomen(vrednotenje) dveh besed
PRIJATELJ
ali
ZNANEC
... ostalo sklepaj sam ...
PRIJATELJ
ali
ZNANEC
... ostalo sklepaj sam ...
EMET is the truth ...
gregy ::
od nekdaj sem zagovarjal pregovor "Simple Is Beautiful" .. zelo simpl in zelo všečen izdelek ..
cena .. 30K
cena .. 30K
snow ::
Kul stran, sam če bi bil kje link za na osnovno stran bi bil jaz tud vesel.
Magari daš na ono header slikico.
Magari daš na ono header slikico.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje spora - nasvetOddelek: Loža | 1963 (1129) | Heavy |
» | Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 30802 (26207) | buttplugs |
» | Dost je blo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3603 (3575) | zee |
» | koliko računati za postavitev sistemaOddelek: Loža | 2433 (1677) | Doman |
» | Procenti kolegu?Oddelek: Loža | 2351 (1771) | madmitch |