» »

P4 3.2mhz vs. AMD 64 3200+

P4 3.2mhz vs. AMD 64 3200+

timj010 ::

P4 3.2mhz vs. AMD 64 3200+, ceni se razlikujeta za 2k sit (skoraj isti) torej kateri se mi bolj splača.

Pa še ta primerjava AMD 64 3500+(939 pin) vs. P4 3.4(775 pin).

Kateri od teh procesorjev se najboljše navija? Koliko vem imajo AMD 64 odklenjen množilnik ampak samo zniževanje ali lahko tudi povečaš množilnik.

Kateri procesor tam nekje do 60k sit.

Hvala
AMD 3500+; OCZ platinium rev. 2;
OCZ powerstream 520w; DFI lanparty sli-d;
6600GT
  • spremenil: timj010 ()

Sami ::

Bolj se splača AMD Athlon64 3200+, preglej stare teme, tega je že veliko napisanega.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Slasher ::

AMD64 all the way! B)

Caligula ::

Najbolj se splaca DFI lanparty za cca 28 jurjev pa AMD64 2800, kar se takoj navije na kakih 2500 Mhz real clocka z 1800. Ce so rami kolikor toliko normalni.

Boki_ ::

277+ FSB??? Ka si ti nor, dvomim da bi šel 2800+ na to frekvenco, pa itaq ne bil sistem zelo hiter, ker ti ne pomaga visoka frekvenga, če je množilnik majhen...
I'm back

Dr_M ::

s to plato so dosegl 302mhz.... pac rabis dobr ram :)
mnozilnik pa nima pr hitrosti nobene veze.
bols visoka frekvenca pa nizek mnozilnik, kot obratno :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

cbelica ::

A so to 302 MHz dosegli sinhrono z ramom ali so spremenili divider? (604 DDR??)

billy ::

P4 3.2, če je prava serija, se da komot navit na 4Ghz(250FSB), z malce sreče in dobrim hlajenjem pa še višje ;)

Po netu mas polno testov te DFI plate in je FSB cez 250 povsem normalna zadeva. Ce RAMi niso najcenejsi crap se ful navija.

Dr_M ::

no, prej sm se mal zlagal no ;) :))

tole je iz ananda...

Maximum FSB:
(Lower Ratio) 308 x 8 {1:1 Memory, 1 DIMM)
270 x 9 at (1:1 Memory, 2 DIMMs)

Maximum OC:
(Standard Ratio) 248x10
2470MHz (+24%)

Processor: Athlon 64 3200+
2.0GHz

kokr tm pise, je to na 1.5V.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

A je to od plate odvisno, kako se rami navijajo?

Tudi kdaj.

TribesMan ::

RAM frekvenca je odvisna od plate. Tudi 10% razlike je med posameznimi primerki. Drgač pa DFI zadnje čase dela precej dobre plate... se vidi da so dobili precej dobrih inženirev od Abita...

Drgač pa visoki FSBji na A64 nikakor niso problem. Vsaj ne tako kot pri Nforce2 platah. Sploh pa ima A64 tak zelo lep način navijanja... kjer ubistvu sam množilnik CPUja niti ne omejuje overclocka tako kot bi si kdo mislil. Predvsem zaradi tega, ker pri nižanju frekvence RAMa lahko dosežemo ogromne FSB frekvence, s tem pa ne izgubimo na performansah, saj tako imenovanega asinhronega delovanja FSB:RAM A64 ne pozna... ker je sama arhihektura z integriranim memory kontrolerjem taka da FSB in RAM nista med sabo povezana direktno.

No uglavnem A64 2800+ in DFI sta tudi po mojem mnjenju super nakup, sploh ker so sedaj vsi A64 ki jih lahko kupiš CG verzije ali boljši... tako da je navijalski potencial zelo visok... in overclocki nad 2500MHz niso nič nenavadnega... sploh z vodnim.

Primer uporabe:
Multi: 9*
FSB:RAM 6:5
FSB 276MHz
RAM 230MHz
CPU 2485MHz

Mala šala :D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

jest10 ::

"ker pri nižanju frekvence RAMa lahko dosežemo ogromne FSB frekvence, s tem pa ne izgubimo na performansah, saj tako imenovanega asinhronega delovanja FSB:RAM A64 ne pozna"

No no to pa ne bo čisto res. Vseeno je bolje imeti ram na višji frekvenci. Če bo na nižji bo prepustnost rama manjša in zato tudi manjša zmoglivost sistema.

Ker po tvoje bi bilo isto, če bi imeu ram na 250MHz ali pa 133MHz. Pa žal to ni res

Tribesman, ravno to sem hotel vprasat, namrec, na Xbitlabs sem bral nek review Semprona 3100+, pa kot je blo meni jasno, so to furali asinhrono..
Na svoji (bivsi) Abitki (NForce2) sem mel RAMe TwinMos/Winbond, pa nikakor ni slo cez 215MHz (singlech.), niso neki 'hudi' rami, ma najcenejsi pa tudi ne...

Vse bolj se ogrevam za tole DFI plato... se malo, pa bom preprican:D A so Tile semproni 3100+ tudi vsi CG?

TribesMan ::

jest10: nisem mislil tega. Kar sem hotel povedat je to, da ne izgubiš bandwitha, če laufaš RAM pri enaki frekvenci ampak enkrat "asinhrono" drugič pa sinhrono, s tem da je frekvenca CPUja v prvem primeru višja.

Pri Athlonu XP ali pri P4 se učinkovitost RAMa pri isti frekvenci pomnilnika zniža v primeru da je FSB:RAM asinhron...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vesoljc ::

ima kdo kak info o tem, ali dfi dela kako 939 plato?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Zheegec ::

ima kdo kak info o tem, ali dfi dela kako 939 plato?

Menda bo DFI naredil neko NF4 plato za s939.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

žRazlika v ceni med Sempronom in A64 2800 je kakih 5 jurjev. Toliko se pa ze splaca doplacat za 64 bitno tehnologijo. Kolikor je meni znano ze optimizirane 32 bitne aplikacije, ki so cedalje pogostejse, delajo boljse na 64 bitnih sistemih...

Kako je s tem?

Pa se za naprej je dlje uporaben, ker mislim, da bo procesor pa le dovolj sposoben se takrat, ko pridejo ven novi Wisi pa tudi kak Linux.

Zheegec ::

Caligula: Dokler nimaš 64-bit OS (Linux AMD64 ali WindowsXP x64), 64-bitni del Athlona64 NE OBSTAJA spljoh.
Ko pa imaš 64-bit OS, je pa čisto možno, da tudi 32-bit aplikacije (ki jih imaš danes naložene na 32-bit OS) delujejo hitreje. Glej teste :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Koliko sem zasledil na enem tujem forumu naj athlon 64 tudi ne bi bil pravi 64bitni procesor, ker bi uporabljal samo 48bitov za memorijo. Ali nekaj podobnega? Naj me popravi nekdo, ki ve več :)

Na Xbit labs sem bral nekaj o tem ,da tudi optimizirane 32 bitne aplikacije ze lahko nekaj dodatno izkoriscajo ali nekaj,..

celada ::

ne a64 je cist pravi 64-bit proc ki pa so mu sam zmanjsal do katere kolicine pomilnika lah dostopa na "sam" par terabajtov. Zakaj so to nardil nevem sam po moje zato ker so hotl plc na tisti rezini silicija prsparat.

aja točno, omejitev je v spominu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
999100 (6539) tiborrr
»

Problem Z navijanjem amd 3000+ (939) in asus A8N-SLI Deluxe (Pomoč!)

332471 (1353) Makina
»

SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )

10311112 (7021) GaS
»

K8: Athlon64, AthlonFX, Opteron (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Strojna oprema
76746914 (24783) RC14
»

AMD 64 (strani: 1 2 )

604302 (3490) sn0wball

Več podobnih tem