Forum » Problemi človeštva » Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]
Temo vidijo: vsi
Mipe ::
Ja, sami moški pa bi šli na canyoning. Ni nobene babe, ki bi pol dneva porabila samo za obred pred zrcalom.
Je pa res, da je veliko gejev, ki zase porabijo še več časa kot povprečna ženska...
No, vsaj sporov glede dvignjene/spuščene straniščne deske ni!
Je pa res, da je veliko gejev, ki zase porabijo še več časa kot povprečna ženska...
No, vsaj sporov glede dvignjene/spuščene straniščne deske ni!
Aston_11 ::
Imam dve ženski v hiši in postaja vedno slabše. Ta stari se feklja, ta mlada komaj spoznava svoje moči. Vsake toliko usekajo kot diamantna žaga. Tedenskega pravila pri nas ni in ga nikoli ne bo.
Ziga Dolhar ::
Mipe: mnogo je tudi ne-gej moških, ki zase porabijo več časa kot povprečne ženska.
Ne vem od kje ideja, da bi se ženska morala ukvarjati sama s seboj (oz. to početi bolj kot moški).
Ne vem od kje ideja, da bi se ženska morala ukvarjati sama s seboj (oz. to početi bolj kot moški).
https://dolhar.si/
Pithlit ::
Ha ha, pri vas pa definicija istospolne družine velja.
Saj sem že večkrat povedala da ta zakon, naj bo sprejet ali ne, na nas nima nekega groznega vpliva.
Sam nekaj me zanima, kako bo to izgledalo, ko bo tamala v puberteti in boste tri ženske. Tri tedne sikanja in lajanja ena na drugi (vsaka en teden) in potem dober teden miru. Jaooooooooo babeeeee.
Kdor nas ne pozna bo najprej pomislil da se bomo pobile med sabo. Tudi brez PMS-ov. Kdor nas pozna... pa ve da se ob vseh naših muhah neznansko zabavamo. Tudi s PMS-ji.
Zanimivo se mi zdi tudi to da nam baje kar nekaj prijateljev (hetero parov) dejansko zavida naš medsebojni odnos. Po njihovih besedah vsaj. Pa ne da je vse perfektno... daleč od tega. Ampak ko se z nekom lahko 'pogovarjaš' le s pogledi... potem veš da je to to. Zame, osebno, spol ne igra popolnoma nobene vloge.
Life is as complicated as we make it...
donfilipo ::
Ne boste me zajebaval!
Ko sem šel na stran mladinasi, da najdem članek s slike, se pojavi bela uradna stran governmenta s sporočilom:
'Ti pizda stara klošarska pa nimaš kaj govort. Sprašujemo mlade perpsektivne!'
In zdaj vas baram kako naj človek pri takem odnosu soodloča????
Očitno bo res treba v partizansko borbo, akcijo in revolt. Ampak lepo po prioritetah!!!!
Ko sem šel na stran mladinasi, da najdem članek s slike, se pojavi bela uradna stran governmenta s sporočilom:
'Ti pizda stara klošarska pa nimaš kaj govort. Sprašujemo mlade perpsektivne!'
In zdaj vas baram kako naj človek pri takem odnosu soodloča????
Očitno bo res treba v partizansko borbo, akcijo in revolt. Ampak lepo po prioritetah!!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
madmitch ::
Kje si pa to našel na mladina.si, jaz ne najdem nikjer.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
T-h-o-r ::
ahhahaha
Če lahko svojemu otroku obrazložite, da je sv. Duh brezmadežno oplodil trinajstletno Marijo, ki se je potem poročila z veliko starejšim Jožefom, rodila Jezusa, ki je človek in hkrati božji sin in je po bičanju in mučenju umrl na križu in potem tretji dan vstal od mrtvih ter na koncu odšel s telesom v nebesa, potem lahko tudi razložite, da se včasih zgodi, da se zaljubita osebi istega spola in skupaj vzgajata otroka.
Če lahko svojemu otroku obrazložite, da je sv. Duh brezmadežno oplodil trinajstletno Marijo, ki se je potem poročila z veliko starejšim Jožefom, rodila Jezusa, ki je človek in hkrati božji sin in je po bičanju in mučenju umrl na križu in potem tretji dan vstal od mrtvih ter na koncu odšel s telesom v nebesa, potem lahko tudi razložite, da se včasih zgodi, da se zaljubita osebi istega spola in skupaj vzgajata otroka.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
jype ::
Also
Zanimivi komentarji. Se zelo dobro vidi liberal-left bias interneta, haha.
Zanimivi komentarji. Se zelo dobro vidi liberal-left bias interneta, haha.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Okapi ::
Samo še telebanc mora kaj povedati za veliki finale, in je uspeh referenduma zagotovljen.
O.
O.
Truga ::
nevone ::
Kaj pa "zloraba" nasprotnega spola, s katerim pridejo do svojega potomca, potem pa biološkemu očetu odvzamejo pravico in jo dodelijo istospolni partnerki? S tem nimate nobenih problemov?
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
takih primerov bo na tisoče
takih primerov bo na tisoče
kako pa to, da še nisem slišal za zlorabo nasprotnega spola, ko 2 ne moreta imeti otrok, pa moški napolni drugo, pol ji pa vzame skrbništvo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
kako pa to, da še nisem slišal za zlorabo nasprotnega spola, ko 2 ne moreta imeti otrok, pa moški napolni drugo, pol ji pa vzame skrbništvo
Meni se to pač ne zdi prav. Samo sprašujem kaj o tem mislite vi?
o+ nevone
meni tudi ne
ampak ne bodo homoseksualci zdaj tega množično delali, lezbijke pa tudi ne
AmokRun ::
Kaj pa "zloraba" nasprotnega spola, s katerim pridejo do svojega potomca, potem pa biološkemu očetu odvzamejo pravico in jo dodelijo istospolni partnerki? S tem nimate nobenih problemov?
o+ nevone
V čem je problem? Gre za posvojitev otroka. Saj ne moreš nekoga prisilit, da otroka da v posvojitev.
Ni važno kako množično je, ampak kako je v primeru, ko se to vseeno zgodi.
Je prav, da lezbijka prenese pravice svojega otroka z biološkega očeta (če je ta seveda zainteresiran) na svojo partnerko?
Kdo ima tukaj prednost? Ali pa bi bilo nemara še najbolje, da imajo starševske pravice vsi trije: oče in obe materi? Meni se to zdi še najboljša rešitev. Takšna razširjena družina.
Ampak dokler imata skrbništvo nad otrokom največ 2 starša, moramo nekoga iz enačbe pokrajšat. Kdo je torej bolj upravičen do skrbništva?
o+ nevone
Gladi ::
Jaz sem pa danes od hčerkice dobila papirnato rožico. Prav tako partnerka. In pesmico zraven. So v šoli to ustvarjali. Pa nihče ni delal panike iz tega... še najmanj pa hčerkini sošolci in sošolke (oni so pač napravili rožice samo za eno mamico, hčerkica pa pač za dve).
Res je. Zaznamovani s(m)o za vedno. V pozitivnem smislu.
A ko te je nek tip uporabil kot cumdumpster si bila še hetero, pol ti je pa cegu na glavo padu, pa dobila si hčerko in si pa postala homo?Ali je šlo sam za namensko izkoriščanje?
Hehe, in pol smo mi nemoralna bitja.
V čem je problem? Gre za posvojitev otroka. Saj ne moreš nekoga prisilit, da otroka da v posvojitev.
Posvojitev je možna le v primeru, če se biološki starši odrečejo skrbništvu.
Če ima otrok znanega očeta, se mora ta strinjat, da skrbništvo preda partnerki matere svojega otroka. Ali kako?
o+ nevone
Ni važno kako množično je, ampak kako je v primeru, ko se to vseeno zgodi.
Je prav, da lezbijka prenese pravice svojega otroka z biološkega očeta (če je ta seveda zainteresiran) na svojo partnerko?
če se foter strinja, absolutno
urejeno bo pa to enako, kot je urejeno sedaj pri vse ostalih, razen istospolnih družinah
ne vem pa, kakšni so postopki, da očim/mačeha posvojita otroka
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
če se foter strinja, absolutno
Ja, sej, če se, ok.
o+ nevone
AmokRun ::
Posvojitev je možna le v primeru, če se biološki starši odrečejo skrbništvu.
Če ima otrok znanega očeta, se mora ta strinjat, da skrbništvo preda partnerki matere svojega otroka. Ali kako?
Ne vem kako je to urejeno, ampak to očitno ni problem samo homoseksualcev.
o+ nevone
Odgovor na vprašanje je neodvisen od tega, ali velja obstoječi ZZZDR ali potencialni DZak.
Nobeden starš drugemu ne more "odvzeti" roditeljske pravice, niti je ne morejo "dodeliti"/prenesti na drugega.
Torej vprašanje, ali...
... nima merodajnega odgovora, saj tak "prenos" ni mogoč.
Za posvojitev je (po ZZZDR in DZak) nujno potrebno soglasje drugega starša (če je ta živ). "Lezbijka" torej ne more enostransko, zgolj s svojo voljo, "razstaršiti" očeta. Ne po obstoječi ureditvi, ne po Družinskem zakoniku.
V čem, nevone, meniš, da je tvoje vprašanje povezano z referendumom oziroma Družinskim zakonikom?
p.s.: "posvojitev" in "skrbništvo" sta dva ločena pravna instituta - vsekakor ju ne mešati, saj me pri odgovarjanju spravljaš v zoprn položaj, ko ne vem, ali se ti zgolj narobe zapiše, ali imaš v mislih povsem drugačen primer :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
v množičnih zlorabah, ki jih bodo zagrešili homiči
V čem, nevone, meniš, da je tvoje vprašanje povezano z referendumom oziroma Družinskim zakonikom?
Ne zatiskam si oči pred tem, da obstajajo ženske, ki bi od moškega želele zgolj potomca zase in svojo bodočo partnerko. Da zaradi tega lahko moški ostane de facto brez svojega potomca zgolj na podlagi neiskrenosti svoje partnerke. Sicer so takšni moški redki, a vseeno obstajajo in bodo obstajali.
Seveda noben zakon tega problema ne more rešiti. Ker kakorkoli to poskuša reševat, se v ognju vedno znajde otrok, ki pa naj bi bil najbolj zaščiten. Torej zakon ga pred tem ne more zaščititi.
Tako da zgolj opozarjam na ta aspekt homoseksualnosti.
Seveda nimam pa nič proti takšni "trgovini" če se vsi vpleteni strinjajo.
p.s.: "posvojitev" in "skrbništvo" sta dva ločena pravna instituta - vsekakor ju ne mešati, saj me pri odgovarjanju spravljaš v zoprn položaj, ko ne vem, ali se ti zgolj narobe zapiše, ali imaš v mislih povsem drugačen primer :).
Ne poznam pravne razlike med posvojitvijo in skrbništvom. Ampak recimo, da sem bolj imela v mislih posvojitev, kot skrbništvo, čeprav sem pisala o slednjem.
o+ nevone
Brez skrbi, skrbništvo je nekaj povsem drugega :).
Kar je bistveno je - da je ta "aspekt homoseksualnosti" (čeprav se ti povsem enako lahko zgodi tudi pri heteroseksualcih, npr. mati otroku "izbere novega očeta") povsem neodvisen problem od problematike Družinskega zakonika oz. Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.
Kar je bistveno je - da je ta "aspekt homoseksualnosti" (čeprav se ti povsem enako lahko zgodi tudi pri heteroseksualcih, npr. mati otroku "izbere novega očeta") povsem neodvisen problem od problematike Družinskega zakonika oz. Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.
Okapi ::
Seveda nimam pa nič proti takšni "trgovini" če se vsi vpleteni strinjajo.Če se ne strinjajo vsi, pa taka "trgovina" itak ni možna, ne po sedanji, ne po predlagani ureditvi. Če se mati odreče otroku, gre k očetu, ne morejo ga kar eni tretji posvojiti, če oče tega noče. Druga stvar je, če oče ne ve za otroka, ampak to je pa problem v čisto vsakem primeru, tudi če bi otroka posvojil "normalen" par.
O.
čeprav se ti povsem enako lahko zgodi tudi pri heteroseksualcih, npr. mati otroku "izbere novega očeta"
Ni povsem enako. Ker heteroseksualne ženske ne izbirajo svojemu otroku dva očeta (enega biološkega in pravnega) in first place, kar se pri homoseksualnosti dogaja.
Pri heteroseksulanih parih se zgodi, da po spočetju/rojstvu ugotovita, da nista najboljši par za vzgojo otroka in se razideta. Pri homoseksualnih osebah gre pa za takšno odločitev že pred spočetjem.
o+ nevone
nevone> Ker heteroseksualne ženske ne izbirajo svojemu otroku dva očeta
Saj homoseksualne ženske tudi ne.
nevone> Pri heteroseksulanih parih se zgodi, da po spočetju/rojstvu ugotovita, da nista najboljši par za vzgojo otroka in se razideta.
Zgodi se tudi, da moški ne prizna starševstva, ker si je želel zgolj kopulacije.
nevone> Pri heteroseksulanih parih se zgodi, da po spočetju/rojstvu ugotovita, da nista najboljši par za vzgojo otroka in se razideta.
Zgodi se tudi, da moški ne prizna starševstva, ker si je želel zgolj kopulacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Evo, oddala svoj glas.
Preden izpadeš glup (dasiravno je to bolje kot izpasti iz aviona) je pametno vedet o čem govoriš. Sploh če v isti sapi še žališ soljudi.
A ko te je nek tip uporabil kot cumdumpster si bila še hetero, pol ti je pa cegu na glavo padu, pa dobila si hčerko in si pa postala homo?Ali je šlo sam za namensko izkoriščanje?
Preden izpadeš glup (dasiravno je to bolje kot izpasti iz aviona) je pametno vedet o čem govoriš. Sploh če v isti sapi še žališ soljudi.
nevone> Ker heteroseksualne ženske ne izbirajo svojemu otroku dva očeta
A dej no. Ne se it besednih iger prosim.
Ja tudi to se dogaja. Ampak moj odgovor je bil namenjen nečemu drugemu. In sicer temu, da hetero ženska običajno nima otroka z nekom s premislekom, da mu bo potem itak našla drugega očeta.
o+ nevone
Kar se konkretno zakonika tiče, je kompromisen, ker se je posvojitvam v partnerski skupnosti odrekel za primere, ko nobeden od partnerjev ni biološki starš otroka.
Dal pa je možnost, da istospolni pari, kadar se vsi vpleteni strinjajo, posvojijo otroka svojega partnerja.
Jaz s tem nimam problemov.
o+ nevone
Dal pa je možnost, da istospolni pari, kadar se vsi vpleteni strinjajo, posvojijo otroka svojega partnerja.
Jaz s tem nimam problemov.
o+ nevone
nevone> In sicer temu, da hetero ženska običajno nima otroka z nekom s premislekom, da mu bo potem itak našla drugega očeta.
Tudi homoseksualna ženska ne.
Kar hočem povedat je to, da so primeri redki, ker jih je malo (primerov in homoseksualnih parov oziroma družin).
nevone> Kar se konkretno zakonika tiče, je kompromisen, ker se je posvojitvam v partnerski skupnosti odrekel za primere, ko nobeden od partnerjev ni biološki starš otroka.
Eventuelno bo tudi to zagotovo izgubilo pomen, če ne prej pa ko bodo na voljo zelo jasni podatki o številnih otrokih iz takšnih družin, ki itak že v njih odraščajo, samo z neurejenim statusom, ker ga država pač ne prizna.
Kar hočem povedat je to, da so primeri redki, ker jih je malo (primerov in homoseksualnih parov oziroma družin).
nevone> Kar se konkretno zakonika tiče, je kompromisen, ker se je posvojitvam v partnerski skupnosti odrekel za primere, ko nobeden od partnerjev ni biološki starš otroka.
Eventuelno bo tudi to zagotovo izgubilo pomen, če ne prej pa ko bodo na voljo zelo jasni podatki o številnih otrokih iz takšnih družin, ki itak že v njih odraščajo, samo z neurejenim statusom, ker ga država pač ne prizna.
You'd be surprised...
Ko sem tisto zapisala, se mi je nekje tudi prižgala rdeča luč, da je tudi to možno, ja.
o+ nevone
Bom odgovorila takole:
You'd be surprised...
Nobene potrebe ni, da idealiziramo kogarkoli.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
nevone> Nobene potrebe ni, da idealiziramo kogarkoli.
Saj ne idealiziramo: Homoseksualna ženska naredi otroka zase in za svojo partnerko, zato očitno ne more imeti namena iskati drugega _očeta_.
Pravica otrok, s katero se ukvarjamo, je itak v odnosu otroka do države - otrok (in kdorkoli z njim preživlja čas) mora imeti možnost državi priobčiti odnos in s tem zaščititi lastne interese za primere izjemnih situacij (to so predvsem tiste, ko biološki starš otroku ne more zagotavljati izpolnjevanja potreb in vskoči partner, ki ga otrok pozna in sprejema za najbližjega družinskega člana in torej mora imeti možnost in pravico dostopa do otroka, do odločanja o pomembnih vprašanjih, do zastopanja, pa blazno lepo je da ima otrok pravico dedovanja tudi po nebiološkem staršu).
Saj ne idealiziramo: Homoseksualna ženska naredi otroka zase in za svojo partnerko, zato očitno ne more imeti namena iskati drugega _očeta_.
Pravica otrok, s katero se ukvarjamo, je itak v odnosu otroka do države - otrok (in kdorkoli z njim preživlja čas) mora imeti možnost državi priobčiti odnos in s tem zaščititi lastne interese za primere izjemnih situacij (to so predvsem tiste, ko biološki starš otroku ne more zagotavljati izpolnjevanja potreb in vskoči partner, ki ga otrok pozna in sprejema za najbližjega družinskega člana in torej mora imeti možnost in pravico dostopa do otroka, do odločanja o pomembnih vprašanjih, do zastopanja, pa blazno lepo je da ima otrok pravico dedovanja tudi po nebiološkem staršu).
Nobene potrebe ni, da idealiziramo kogarkoli.
Ni ne.
Enako ni nobene potrebe da iz muhe delamo slona s pomočjo nekih ekstremnih primerov (za katere že itak obstajajo varovalke).
Saj nisi computer. Lahko bi razumel, da gre za drugega starša. Menda nis(m)o tako tupi, da bi razumeli tako, kot ti to prikazuješ.
o+ nevone
Keyser Soze ::
Hahaha. U've got to be kiddin' me!?
Dejansko je lahko model, s tako zahojenim umom pismen? Jao, kaj vse znajo geni sproducirat. Nova dimenzija dejansko nemoralni bitij.
P.S.: Jutri grem tudi jaz oddat svoj glas. Seveda "za zakonik". Čeprav bi bilo IMO bolj adrenalinsko to storit v nedeljo. Tam nekje po maši, po 11. uri.
OM, F, G!
jaz bom oblekel najbolj gej oblačilo ki ga imam - talar
Keyser Soze je izjavil:
Čeprav bi bilo IMO bolj adrenalinsko to storit v nedeljo. Tam nekje po maši, po 11. uri.
Absolutno. Škoda le da nimam časa. Peljem hčerko na tekmo v Žirovnico pa mi vzame cel dan.
Sam se referenduma ne bom udeležil, naj odločajo pametnejši o teh rečeh. Ni vsak za vse. Imam, kot večina moje generacije in starejših, globoko, vztrajno in dolgo privzgojeno homofobijo, ki jo sicer pri nekaterih, lahko kot za šalo podravi modni trend velikega biča sorosza iz marjane, lahko pa se nekako tudi ogneš, prdneš in nanj pljuneš. No čisto brez posledic ne gre
Sam zakon sem na brzino pregledal in po moji logiki, se tu kaj prida odločati ne da. Dokler imamo ustavo, ki zagotavlja enakost glede na osebne okoliščine, naj bi ta del urejanja družine...to je paragrafarski del...omogočal čimveč enakosti. In do tega zaključka me je privedla logika, in da bi odločal namesto odlično plačanih pravnih logikov....hej raje za skromen znesek kakšnega okrcam. Ma kaj zastonj
Nekaj je tudi osebnih izkušenj napak iz preteklosti. Omenil sem, kako so nekateri, ki sicer niso bili gej, pač pa so nosili recimo zgolj uhane in ledrasto jakno, radi prebutali policaji, kar mi je bilo fašizem v živo....
Tudi na delovnem mestu in v vojski sem bil nekako osumnjičen, da sem peder, ker od začetka nisem neprestano razglabljal o trebama in v mestu nisem agresivno migal za dekleti na korzu (kar je celo bilo po PS).
In ironija, gastarbajterji na šihtu, so v kroničnem pomanjkanju žensk v vasi, neprestano o njih razglabljali, danes islamski svetniki, so imeli celo navado druge manj vnete grabiti za jajca, in če si izjavil, da boš ob poizkusu te taktike na tebi, uporabil pištolo, pa nisi bil sprejet v ekipo enakopravno in si bil peder Drugi bolj kočljivi vzrok je bil, da si slovenec Skratka sociologija zna biti zahebana zadeva.
Take in podobne smešne situacije, navedejo do tega, da lažje uporabiš klikerje in hitro uvidiš, kakšne težave ima pa realno nekdo, ki je gej, če se recimo že momačko pastirsko radovanje, (katerega edini namen je dole na balkanu čista dominacija in ne homo trend:) lahko tragično konča. In zato ker sem bral nekaj člankov o tem, za skupino, ki dejansko nima nobenih znakov nasilja in bebavosti, družba lahko vsaj uveljavi liberalno zakonodajo, ki je vidna iz ustave. V kolikor seveda ta v svojih omejenih možnostih lahko deluje.
Pa si mislim, da je glavna ovira, da si tisti zelo redki in prizadeti (se reče mavrična levica, ki se močno po ideologiji razlikuje od homo-konzervativcev!) za te pravice, dejansko do popolne enakopravnosti, tudi bo borila. In ker so v tej borbi tako hudičevo uspešni, da bi jih nekdo od mase drugače prikrajšanih, lahko celo začel v vnemi, vztrajnosti in taktiki oponašati, kar se nemara celo že dogaja, (occupy?), pa začasna zavora na tem polju seveda še kako desnici pride prav.
Druga, tista fiskalna desnica, namreč s tem že dolgo nima nobenih težav več...imajo pa zato težave s poizkusi večanja in vloge države...kar ponavadi pomeni tudi sociale. No ni pa celo nujno ne.
Torej ko bom v gibanju mavričnih zaslutil polnejšo in modro paleto levice, kak revolucionaren program, potem pa tudi sabljanje in s kopjem nad mline, so ugrabili vso sladkost sveta (ali vsaj večino:) ni izljučena. Za zgolj partikularne interese 60 parov, pa čeprav logika je, sorry pretežko hodim.
Sam zakon sem na brzino pregledal in po moji logiki, se tu kaj prida odločati ne da. Dokler imamo ustavo, ki zagotavlja enakost glede na osebne okoliščine, naj bi ta del urejanja družine...to je paragrafarski del...omogočal čimveč enakosti. In do tega zaključka me je privedla logika, in da bi odločal namesto odlično plačanih pravnih logikov....hej raje za skromen znesek kakšnega okrcam. Ma kaj zastonj
Nekaj je tudi osebnih izkušenj napak iz preteklosti. Omenil sem, kako so nekateri, ki sicer niso bili gej, pač pa so nosili recimo zgolj uhane in ledrasto jakno, radi prebutali policaji, kar mi je bilo fašizem v živo....
Tudi na delovnem mestu in v vojski sem bil nekako osumnjičen, da sem peder, ker od začetka nisem neprestano razglabljal o trebama in v mestu nisem agresivno migal za dekleti na korzu (kar je celo bilo po PS).
In ironija, gastarbajterji na šihtu, so v kroničnem pomanjkanju žensk v vasi, neprestano o njih razglabljali, danes islamski svetniki, so imeli celo navado druge manj vnete grabiti za jajca, in če si izjavil, da boš ob poizkusu te taktike na tebi, uporabil pištolo, pa nisi bil sprejet v ekipo enakopravno in si bil peder Drugi bolj kočljivi vzrok je bil, da si slovenec Skratka sociologija zna biti zahebana zadeva.
Take in podobne smešne situacije, navedejo do tega, da lažje uporabiš klikerje in hitro uvidiš, kakšne težave ima pa realno nekdo, ki je gej, če se recimo že momačko pastirsko radovanje, (katerega edini namen je dole na balkanu čista dominacija in ne homo trend:) lahko tragično konča. In zato ker sem bral nekaj člankov o tem, za skupino, ki dejansko nima nobenih znakov nasilja in bebavosti, družba lahko vsaj uveljavi liberalno zakonodajo, ki je vidna iz ustave. V kolikor seveda ta v svojih omejenih možnostih lahko deluje.
Pa si mislim, da je glavna ovira, da si tisti zelo redki in prizadeti (se reče mavrična levica, ki se močno po ideologiji razlikuje od homo-konzervativcev!) za te pravice, dejansko do popolne enakopravnosti, tudi bo borila. In ker so v tej borbi tako hudičevo uspešni, da bi jih nekdo od mase drugače prikrajšanih, lahko celo začel v vnemi, vztrajnosti in taktiki oponašati, kar se nemara celo že dogaja, (occupy?), pa začasna zavora na tem polju seveda še kako desnici pride prav.
Druga, tista fiskalna desnica, namreč s tem že dolgo nima nobenih težav več...imajo pa zato težave s poizkusi večanja in vloge države...kar ponavadi pomeni tudi sociale. No ni pa celo nujno ne.
Torej ko bom v gibanju mavričnih zaslutil polnejšo in modro paleto levice, kak revolucionaren program, potem pa tudi sabljanje in s kopjem nad mline, so ugrabili vso sladkost sveta (ali vsaj večino:) ni izljučena. Za zgolj partikularne interese 60 parov, pa čeprav logika je, sorry pretežko hodim.
donfilipo> Sam se referenduma ne bom udeležil,
Z rikšo te peljem do volišča, kako voliš mi je pa vseeno.
Z rikšo te peljem do volišča, kako voliš mi je pa vseeno.
Ajde ker si ravno ti, bom pa šel in glasoval po logiki. Ne da bi s tem opravičeval pravnike, ampak ker je tako prav.
Nobene rikše ni treba
Nobene rikše ni treba
Hvala! Častim... No, kar je pač v teh krajih navada. Pol litra mleka pa pet žlic benkota najbrž ni :)
Ena judovska modrost je.
Če si nekomu bližnjemu pomagal, si pomagal celemu svetu.
Ker si že večkrat pokazal, da si tudi socialno občutljiv, čeravno relativno premožen, si si pri meni pridobil visoko avtoriteto.
Častiš pa kakega lačnega, ki ga srečaš v LJ in tisti del kolektivnega nezavednega, ki take avtoritete ceni, bo zadovoljen in nekako čudežno tudi obveščen
Če si nekomu bližnjemu pomagal, si pomagal celemu svetu.
Ker si že večkrat pokazal, da si tudi socialno občutljiv, čeravno relativno premožen, si si pri meni pridobil visoko avtoriteto.
Častiš pa kakega lačnega, ki ga srečaš v LJ in tisti del kolektivnega nezavednega, ki take avtoritete ceni, bo zadovoljen in nekako čudežno tudi obveščen
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 16422 (7245) | riba43 |