» »

Kolesarjenje!

Kolesarjenje!

1 2
3
»

dj_uro ::

thule
vw-klub.si

matobeli ::

dj_uro je izjavil:

thule

Haha, res je :))

Aston_11:
moj nosilec (in vsi nosilci za kolesa v širši familiji) se pritrdijo direktno na strešni prtljažnik.

ttommy ::

Eno vprašanje: moj prijatelj ima specialko in ima spredaj dva zobnika, to je štirinjast prestav. Ali je možno dodati spredaj še en večji zobnik? Kaj vse potrebuje?
Gamer

Karton4 ::

Huh, kar dosti, ni kar tako, če se sploh splača....
Ti bojo znali več povedat na bicikel

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karton4 ()

dasf ::

ttommy je izjavil:

Eno vprašanje: moj prijatelj ima specialko in ima spredaj dva zobnika, to je štirinjast prestav. Ali je možno dodati spredaj še en večji zobnik? Kaj vse potrebuje?

Moral bi zamenjati celo gonilko in sprednji menjalnik. Možno tudi da nova ne bo kompatibilna z verigo, kaseto in menjalnikom zadaj, tako da bi moral zamenjati cel pogonski del.
Potem pa lahko še to vse skupaj ni kompatibilno z zadnjo gonilno osjo in je treba zamenjati še zadnji obroč (ali samo gonilno os). Tudi na okvir (in nosilce menjalnikov) najbrž paše samo ena vrsta menjalnikov. Pri nosilcih nimaš kaj menjati, razen če želiš na okvir privariti nove.

Če je to neka poceni novejša specialka (drugje ne dobiš 2x7, razen če je 30 let star bicikel) bi najbrž lahko zamenjal samo gonilko.

letmein ::

Da malo obudim temo.. pozno kdo kak free app za android za kolesarsko navigacijo- naložiš .gpx file in te pelje..?

ToniT ::

Apofis ::

letmein je izjavil:

Da malo obudim temo.. pozno kdo kak free app za android za kolesarsko navigacijo- naložiš .gpx file in te pelje..?

OruxMaps...še zmer med boljšimi appi

ttommy ::

Gamer

BivšiUser2 ::

Imam za menjat sprednje in zadnje bremze na 2 treking kolesi. Katere so priporočljive in ne predrage?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

STASI ::

A to rabiš bremze ali obloge?

Če rabiš bremze:

Tole je solidno.
http://www.veb-company.si/izdelek/4849/...
http://www.veb-company.si/izdelek/6920/...
Če ti je predrago pa tule kaj najdeš
https://www.aliexpress.com/category/122...

Če rabiš obloge:

http://www.veb-company.si/kategorija/11...
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

BivšiUser2 ::

No, ja obloge, a bodo prav :P. A to je vseeno zadnje, sprednje, ker je v setu en par.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

cresh ::

Vseeno

zuz3k ::

s kolesom NA BLED

kako bi ZAOBIDEL pot mimo Ljubljane in mimo KRANJA, ker se recimo čez mesto
zavleče če furaš po kolesarskih pa promet?
Life is a psychological game.

bm1973 ::

Ljubljane se boš težko izognil.

Od Tacna naprej Smlednik, Trboje, Voklo, Šenčur, Britof, Kokrica, Naklo.

Trance4mer ::

če greš lahko makadam iz Kranja do Zgornje Besnice se spustiš dol k Savi, mal je treba pazit na vlak, proti Podnartu pol pa lahko greš proti Kamni gorici ali pa Radovljici, pol pa si že na Bledu

ššš ::

S kolesom na Bled.....iz kje?

ne z dirkalnim. od vrhnike naprej do Lj nekje

zuz3k je izjavil:

kaj sem to spacal...

ne more bit makadam ker grem z dirkalnim.
nekje start med vrhniko in pred LJ 60km ena smer..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

zuz3k je izjavil:

zuz3k je izjavil:

ne more bit makadam ker grem z dirkalnim.
nekje start med vrhniko in pred LJ 60km ena smer..

a ve kdo kje je od brezovice pa naprej do kranja najboljša pot mimo ljubljane z cestnim (ne po makadamu) ker promet in čez mesto kolesarska + semaforji
te use skp preveč upočasni

se pravi od brezovice pri ljubljani - mimo ljubjane in mimo kranja

codeMonkey ::

A do Medvod ne mores nekako cez? Ker v Medvodah gres lahko cez Trboje naprej.

cekr ::

Greš čisto pod hribe(Polhograjske) v smeri LJ ... (ne poznam točno poimensko tistih vasi) potem prideš ven v Šentvidu pri tunelu. Potem pa samo Stanežiče, Medno, Medvode, Zbilje, Mavče...Krajn. Druga varianta je na Polhov Gradec, čez hribe in prideš v Gorenjo Vas potem pa samo še smer Loka. Tretja pa čez Katarino.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

iso2000 ::

Če je kaj v pomoč, predlog trase, ki jo izpljune komoot: https://www.komoot.com/tour/2516014371?...
LP

rokp ::

Po Trzaski do Dolgega mosta, na Pot rdecega kriza, potem pa ali na PST ali mimo Priga do Podutika, po Zapuski cez avtocesto in po Pecnikovi do Celovske. Tam je potem sicer par semaforjev, pa ne vem, kako je trenutno z deli okoli sentviskega predora, ampak nekako preko Guncelj do Stanezic in Mednega. Potem pa do Medvod, Zbilje in levi ali desni brez Save.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rokp ()

buttcrack ::

čez katarino do medvod

ššš ::

V treh mescih mu je menda ratalo,...

Je pa Lublana plac k ubije kolesarjenje. Marsikdaj in marsikam ne grem, ker moram čez Ljubljano.

Groot ::

Po Ljubljani ali pa okrog nje se da povsem zlahka, če se malo znajdeš in poznaš ceste.

Samael ::

Par dni nazaj sem šel s kolesom iz LJ v Trbovlje. Ne po ubijalski magistralki, ampak iz Zaloga čez Ljubljanico praktično med železnico in Savo vodi vse do Litije precej samotna in večinoma ravna cesta, kjer komajda srečaš kakšen avto.
Lj - Laze - Jevnica - Kresnice - (tu vmes je malce, ampak ne prehudo, hriba čez Podšentjur) - Litija ... prava milina.

Naslednjič, mogoče naslednji vikend, če bo vreme, se bom po lokalni cesti (direkt čez most pa desno), ki teče med železniško progo Litija in reko Savo vse do naselja Sava oz. lesenega mostu izognil še nekaj kilometrom prometne magistralke in s tem prijetno, varno vožnjo do Trb. še podaljšal.
Samael != Samuel

NekdoPach ::

Res je lepa pot, mislim da 2 leta nazaj sem šel po njej ko je bil čist nov asfalt, še uradno zaprta pot, tista magistralka je pa itak prepovedana za kolesarje. Nazaj pa čez Trebljevo in na Besnico. Soliden 60km krog

Samael ::

NekdoPach je izjavil:

tista magistralka je pa itak prepovedana za kolesarje.

Kako prepovedana? Neprijetna, nevarna vsekakor, prepovedana pa najbrž ne, al kaj?
Ko je pri Litiji te omenjene ceste konec (z izjemo tistih parih zgoraj omenjenih km do Save, če ji poznaš, jaz se tam še nisem vozil) naprej do Zagorja, Trbovelj, Zidanega Mostu... tako ali tako ne moreš drugače, kot po magistralki.
Samael != Samuel

NekdoPach ::

Na Dolskem vem da je prometni znak "prepoved kolesarjem in pešcem". Sem se ustrašil in šel nazaj čez most, potem po isti poti kot ti do Litije. Mogoče je od Litije dalje kaj drugače?

Groot ::

NekdoPach je izjavil:

Na Dolskem vem da je prometni znak "prepoved kolesarjem in pešcem". Sem se ustrašil in šel nazaj čez most, potem po isti poti kot ti do Litije. Mogoče je od Litije dalje kaj drugače?

Je ja, ker je od Litije dalje žal edina pot do Zagorja, Trbovelj in Hrastnika po glavni magistralki. Šele od Hrastnika naprej se lahko glavnini prometa malo izogneš s tem, da greš po desnem bregu save, od Radeč naprej pa po levem.

Moraš pa biti precej mazohista, da se želiš sploh peljati po tej cesti. Sam sem ob eni takšni turi do Posavja raje natempiral vožnjo tako, da sem v Litiji skočil na vlak in nato izstopil v Hrastniku. Žal je življenje eno samo in ta cesta zagotovo ni vredna, da bi na njej hotel iskati svoj prostor.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zapadel je prvi sneg... (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67337981 (7596) globoko grlo
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

9621860 (17797) Saladin
»

A ste tukej kej kolesarji??

Oddelek: Šport
141380 (1174) Kaboom
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242237 (26898) balocom
»

Kolesarjenje

Oddelek: Šport
353056 (2301) ali3n

Več podobnih tem