» »

Kolesarjenje in kolesarske poti po Sloveniji

Kolesarjenje in kolesarske poti po Sloveniji

1
2
»

135063 ::

če se po vsej sloveniji gradi medkrajevne kolesarske steze, je super, škoda, da se ni že prej - lepa reč

Twixz ::

Zaradi hudih poplav avgusta lani, je končno prišla informacija da konec tega meseca oz. začetek aprila napovedujejo uradno otvoritev kolesarske poti med Mislinjo in Velenjem, ki bo potekala skozi Hudo luknjo, večinoma po "tirih" stare železnice.

Sem šel te dni "probat" to kolesarsko, pa moram rečt da razn luči v prvem (in najdaljšem tunelu) iz smeri Slovenj Gradca je zelo lepo urejena.
Ob progi so tudi klopi, mize, pitniki. Tu pa tam je še kakšen bager postavljen, ampak se da obvozit.
Zelo lepo je za družine (sem jih tudi precej videl, ko sem se peljal).

PacificBlue ::

Zagotovo ena lepših, če ne najlepših kolesarskih poti pri nas. Med Šmartnem pri Slovenj Gradcu in Mislinjo so nasajena tudi sadna drevesa, katere sadeže lahk uživajo vsi, ki uporabljajo to kolesarsko/ peš pot. Lepa je tudi kolesarska do Dravograda, kjer lahko prečkaš mejo in vse do Lavamunda, ki se zdruzi z dravsko kolesarsko potjo, od tam pa lahk kolesaris vse do Italije/ Toblach ali do Varadzina na Hrvaskem in nazaj v Slovenijo.
Ta novi del kolesarske poti do Velenja(oziroma naprej celo do Dobrne) pa še nisem testiral, čeprav vidim, da se kljub zaklucevanju del nekateri že vozijo.
Ob poletni vročini se bo prav fino vozit skozi Hudo Luknjo:)
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Zagotovo ena lepših, če ne najlepših kolesarskih poti pri nas. Med Šmartnem pri Slovenj Gradcu in Mislinjo so nasajena tudi sadna drevesa, katere sadeže lahk uživajo vsi, ki uporabljajo to kolesarsko/ peš pot. Lepa je tudi kolesarska do Dravograda, kjer lahko prečkaš mejo in vse do Lavamunda, ki se zdruzi z dravsko kolesarsko potjo, od tam pa lahk kolesaris vse do Italije/ Toblach ali do Varadzina na Hrvaskem in nazaj v Slovenijo.
Ta novi del kolesarske poti do Velenja(oziroma naprej celo do Dobrne) pa še nisem testiral, čeprav vidim, da se kljub zaklucevanju del nekateri že vozijo.
Ob poletni vročini se bo prav fino vozit skozi Hudo Luknjo:)

Možnost bo potem it iz Mislinje v Avstrijo ali pa do Velenja in iz Velenja do Dobrne, potem pa krog nadaljuješ čez Socko, Vitanje (ok, 10% Vitanjski klanc je res hudik če nimaš kondicije) in si spet v občini Mislinja (naselje Dolič).
Ali pa greš proti Šoštanju in potem nadaljuješ do Nazarij in lahko še do Logarske.
Ali pa čez Šoštanj proti Topolšici.

Opcij je ogromno...

DePalmo ::

Tale pot bi tudi mene zanimala, pa še kakšna. A obstaja kje kakšen zemljevid vseh teh poti? Enkrat sem že iskal, a ga nisem našel.

PacificBlue ::

makucv ::

Zdaj imaš na voljo tudi popolnoma novi vodnik: Pikčasta Slovenija, kolesarski vodnik po Sloveniji in zamejstvu od Tadeja Goloba.

https://www.goga.si/izdelek/pikcasta-sl...

DePalmo ::

Hvala!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14222806 (15633) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552677 (45966) BigWhale
»

Avstrijska koroška, 5 dni s kolesom

Oddelek: Loža
93103 (2826) BlaY0

Več podobnih tem