Forum » Omrežja in internet » Deljenje in omejevanje hitrosti internet povezave
Deljenje in omejevanje hitrosti internet povezave
aaugus ::
Mene pa zanima naslednje.
Imam Adsl 4Mb in si ga delimo 4 študenti.
Veliko krat se zgodi, da ko vsi veliko downloadajo meni ne ostane Bandwitha niti za surfanje. Kot router uporabljamo kar moj računalnik z WinXP professional, na katerem imam nastavljeno sharanje internetne povezave. Obstaja kakšen program, da bi lahko vsakemu na določen IP dodelil recimo 1Mb povezave in seveda 128K uploada ker je ponavadi največji problem ko zabašejo upstream. Hvala
Lep pozdrav.
Imam Adsl 4Mb in si ga delimo 4 študenti.
Veliko krat se zgodi, da ko vsi veliko downloadajo meni ne ostane Bandwitha niti za surfanje. Kot router uporabljamo kar moj računalnik z WinXP professional, na katerem imam nastavljeno sharanje internetne povezave. Obstaja kakšen program, da bi lahko vsakemu na določen IP dodelil recimo 1Mb povezave in seveda 128K uploada ker je ponavadi največji problem ko zabašejo upstream. Hvala
Lep pozdrav.
Vsako tele ma bika za fotra.
Tomson ::
Kaj to je program?
Mogoče kakšen link?
Tnx!
Mogoče kakšen link?
Tnx!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
aaugus ::
Odlično.
Zadeva funkcionira kot zamišjeno.
Vsem sem nastavil 50KB prenosa podatkov :)
Meni pa ostalo. Kakšna hitrost.
Hvala za info.
Lep pozdrav.
Zadeva funkcionira kot zamišjeno.
Vsem sem nastavil 50KB prenosa podatkov :)
Meni pa ostalo. Kakšna hitrost.
Hvala za info.
Lep pozdrav.
Vsako tele ma bika za fotra.
Alkoman ::
Zanima me, ali ta program deluje tudi, če imam samo router in 4 računalnike, se pravi, da ni en računalnik mišljen kot router? In lahko potem vsem 4-rim omejujem DL in UL?
lp
lp
/// --- I Am What I Am --- \ \ \
danielka84 ::
ok, zdajle sm naredu en hiter test tega programcka in ga lahko instaliras na bikokirem pcju v mrezi, ni nujno da je na ruterju.
Imam pa problem, ker mi omejuje lokalni transfer fajlov po mrezi. zelel sem omejit mulo in "zagrabi" samo na TCP protokolu. Ne razmumem zakaj mi blokira transfer ker sem naredil limit za mulo upload iz mac1(pc1) na mac2(ruter), potem pa hocem transferat fajle iz mac1(pc1) na mac3(pc3) mi enako omejuje promet kot iz mac1(pc1) na mac2(ruter)?
a ve kdo zakaj je temu tako?
Imam pa problem, ker mi omejuje lokalni transfer fajlov po mrezi. zelel sem omejit mulo in "zagrabi" samo na TCP protokolu. Ne razmumem zakaj mi blokira transfer ker sem naredil limit za mulo upload iz mac1(pc1) na mac2(ruter), potem pa hocem transferat fajle iz mac1(pc1) na mac3(pc3) mi enako omejuje promet kot iz mac1(pc1) na mac2(ruter)?
a ve kdo zakaj je temu tako?
danielka84 ::
Ok sem se ustel BW controller mora bit instaliran na rac ki shera net.
Lahko si nastimas tudi "dont limit local traffic" pa tudi dolocis range ipjev.
Zanima me pa to, kako je z temi protokoli IP, TCP ter UDP. Ce bi omejil TCP traffic, potem avtomatsko omejim tudi UDP? A ti so podrejeni en drugemu al kako?
No moj cilj bi bil, da omejim VES promet; IP, TCP ter UDP na max npr 16 UL ter 64 DL, potem bo uredu ce tam izberem IP protokol in dolocim ul ter dl in bosta TCP, UDP tudi omejena?
lp
Lahko si nastimas tudi "dont limit local traffic" pa tudi dolocis range ipjev.
Zanima me pa to, kako je z temi protokoli IP, TCP ter UDP. Ce bi omejil TCP traffic, potem avtomatsko omejim tudi UDP? A ti so podrejeni en drugemu al kako?
No moj cilj bi bil, da omejim VES promet; IP, TCP ter UDP na max npr 16 UL ter 64 DL, potem bo uredu ce tam izberem IP protokol in dolocim ul ter dl in bosta TCP, UDP tudi omejena?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340988 (41444) | ignats |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16577 (8116) | Gapi |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9418 (5647) | Pyr0Beast |
» | Asus WL-500gP OpenWRT konfiguracijaOddelek: Omrežja in internet | 3831 (2749) | Bakunin |
» | firewall in DC++hub postavitevOddelek: Omrežja in internet | 1501 (1362) | djandy00 |