» »

Vprasanje glede izdelave web paga

Vprasanje glede izdelave web paga

PhotoBlaz ::

Uporabljam FrontPage, imam web page, ki ima na vrhu meni, pa ob levi strani tudi meni, v sredini ce si predstavljate pa je osnoven page, na katerem se vseskupaj dogaja. Zdaj pa me zanima kako bi naredil, da bi zgornji in levi meni vedno bila staticna, spreminjala se bi pa samo osrednja stran, ko bi klikal na posemezne linke v meniju, ter ce bi bilo besedila v tej strani za vec kot eno stran, da bi lahko scrollal samo to stran.

Hvala za pomoč!

Bramac ^^ ::

V frontpageu sm jst tako delal: Najprej sem naredil glavno stran, druge strani pa delaš po tem modelu strani (glavna podoba ostane, spremeniš text, naslov,... ).

Samo je zamudno, če hočeš v glavni strani nekaj spremeniti (npr. ozadje) moraš to storiti tudi v vseh podstraneh, če hočeš da je background enak.

probaj

root987 ::

Kaj pa PHP ali pa frejmi? Z kančkom PHPja in večino ali vsem dizajnom v css datotekah, je stvar lahko precej preprosto...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

hja,...hm zaenkrat bom ta page naredil z FrontPagom,..to je moj prvi page ki ga bom naredil in mi trenutno super uspeva....za naslednjega se bi pa ze mogoce spravil na PhP in CSS,...mogoce kaksni linki, do kaksnih online predstavitev teh reci, ali pa nekega online ucenja?

Hair ::

Neon87 ::

Macromedia DREAMWEAVER MX ! pa pol zrihti z frejmi. 8-)

Red_Mamba ::

CSS se nauči uporabljat že zdaj pri čisti HTML strani
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Uf ful uporabna stran, thnx!

Ja se nameravam lotit CSS-a sam pri naslednjem pagu, ker zdej se mi ze kar mudi in page je tudi skoraj ze koncan.

Pa se eno nujno vprasanje,....kako moram nastimat kodiranje strani, da mi bo šumnike prikazovalo pravilno v explorerju? Oziroma, da bo vseem prikazovalo pravilno šumnike?
Se pravi Page Language, pa HTML Encoding?

Hvala za urgentno pomoc!
Cau

Sahel ::

za kodiranje sumnikov raje uporabi unicode... to deluje sigurno... sicer pa iso8990-2
kot unicode zgledajo sifre take: č je za tkoimenovani c s stresico Č pa za C s stresico...
vsekakor pa se losaj frontpagea...
drugace lahko v kodo vkljucis tudi SSI (Server Side include) ce ti to server omogoca
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
295274661 (312) javor33
»

Internetna stran (strani: 1 2 )

535940 (5128) Mipe
»

Firefox nad pričakovanji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
576558 (6558) kopernik
»

Eno ali pa več vprašanj v html-ju

221831 (1437) pivmik
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

886221 (5409) webfreak

Več podobnih tem