Forum » Loža » joke42
joke42
Vesoljc ::
tisti, ki se vozite po naši prestolnici (lj, da ne bo pomote ) ste verjetno že kje videli grafite z napisom joke42. mene pa zdej zanima, če kdo ve kaj več o tem? za kaj se borijo?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
sketch ::
To je samo eden izmed grafiterjev ljubljanskih... on pa rone med seboj poserjeta najvec fasad in bi jima bilo treba IMO odstranit prve clenke na obeh kazalcih in palcih. Porisat Filharmonijo in sustarski most? Ponecedit kiberpipo z velikim rdecim flomastorm? Bedarije.
lp
s.
lp
s.
Adapt and overcome.
Dr_M ::
jest poznam par mojstrov grafiterjev k res razturajo.
zame so oni vecji umetniki, kot katerkoli slikar, ki je kdaj tlacil zemljo.
zame so oni vecji umetniki, kot katerkoli slikar, ki je kdaj tlacil zemljo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
jarre ::
Mislim, da se nekaj podobnega pojavlja tudi na Štajerskem. Ok.. razumem... grafiti bi naj bili neka vrsta umetnosti (če blazno ohlapno definiramo umentost!).. ampak...
Zakaj za hudiča se spravljajo na stene in fasade, ki so last nekoga drugega?! Kakšno povezavo ima to potem z umetnostjo?! Dokazovanje anarhizma in nesprejemanja splošnih socialnih norm?! Želijo dokazati, da se s svojo umetnostjo požvižgajo na lastnino drugih?! Hm.. mogoče nam samo želijo dopovedati, da bi nas.. ostale.. z veseljem povabili k sebi domov (vsaj spati morajo nekje.. ti umetniki), kjer bi jim lahko po mili volji mazali in uničevali njihove stene... ko bi nas (pač) preblisnila kakšna neverjetna umetniška ideja???!!
Zakaj za hudiča se spravljajo na stene in fasade, ki so last nekoga drugega?! Kakšno povezavo ima to potem z umetnostjo?! Dokazovanje anarhizma in nesprejemanja splošnih socialnih norm?! Želijo dokazati, da se s svojo umetnostjo požvižgajo na lastnino drugih?! Hm.. mogoče nam samo želijo dopovedati, da bi nas.. ostale.. z veseljem povabili k sebi domov (vsaj spati morajo nekje.. ti umetniki), kjer bi jim lahko po mili volji mazali in uničevali njihove stene... ko bi nas (pač) preblisnila kakšna neverjetna umetniška ideja???!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jarre ()
sketch ::
Ne me narobe razumet, jaz tudi podpiram grafitarje - grafit in street art sta sestavni del katerekoli urbane sredine, od LEE-ja in newyorških wholecarov dalje. Ampak vse ima svoj prostor; recimo tisti grafiti obrazov na lj. transformatorjih so se mi zdeli idealni, ker so dajali sivim kockam obraze in skoraj osebnosti. Enako je z grafiti na pravih mestih - v podhodih, na razpadajočih fasadah... tam, kjer se nekaj popravi, pokaže, olepša... Po moje je grafit dober, če ti hodiš po mestu in, ko ga vidiš, ti da vsaj malo tistega "o, lej!" občutka. Ampak taki so redki.
Zdaj, tagging, samopropagacija v takšni in drugačni obliki, grafitiranje samo z namenom da si znan in brez vsebine, se mi zdi pa najbolj glupa stvar na svetu. To je dejanje ljudi s pomanjkljivo samozavestjo in še bolj pomanjkljivo domišljijo, saj samo svoj brand/logo popajo povsod, kjer je možno - ravno tako kot velike korporacije, katerim naj bi vsaj malo nasprotovali. Če pa to počnejo v stari Ljubljani, na lesenih mostovih, in še potaggaš Filharmonijo, je pa to res totalna bedarija.
Mogoče sem malo preobčutljiv... ampak to je pač moje mnenje.
lp
s.
Zdaj, tagging, samopropagacija v takšni in drugačni obliki, grafitiranje samo z namenom da si znan in brez vsebine, se mi zdi pa najbolj glupa stvar na svetu. To je dejanje ljudi s pomanjkljivo samozavestjo in še bolj pomanjkljivo domišljijo, saj samo svoj brand/logo popajo povsod, kjer je možno - ravno tako kot velike korporacije, katerim naj bi vsaj malo nasprotovali. Če pa to počnejo v stari Ljubljani, na lesenih mostovih, in še potaggaš Filharmonijo, je pa to res totalna bedarija.
Mogoče sem malo preobčutljiv... ampak to je pač moje mnenje.
lp
s.
Adapt and overcome.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sketch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kultura in kulturniki nekega narodaOddelek: Problemi človeštva | 2686 (2177) | Barakuda1 |
» | Steklo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 16584 (14006) | Thomas |
» | Komentarji pesmi, objavljenih na 1. ST slemuOddelek: Sedem umetnosti | 3570 (2914) | Ziga Dolhar |