» »

Komentarji pesmi, objavljenih na 1. ST slemu

Komentarji pesmi, objavljenih na 1. ST slemu

DoloresJane ::

Sem naj gredo vsi komentarji, pohvale, špekulacije o zmagovalcu slema itd. Upam, da je razumljivo, da žaljenje ni dopustljivo. Če gre za kritiko, kaj bo utemeljena. :D

Kako se vam je zdelo?

hruske ::

%x ima pesem, ki je daljša od domenjene dolžine.

G3GANT1C ::

Jeah, slem je bil carski... To mormo še čimvečkrat ponovit. Ful sem happy, ker sem končno uspel napisat sonet, ki se mi zdi dober. Moj prvi Petrarkistični sonet. Res, prov užival sem. Pesmi, ki so objavljene so mi pa dokaj všeč. Še posebej tista od Avengerja, ki ma izviren akrostih, pa tista od KizA, ki govori o analizi... V glavnem... Navdušen sem! :D
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

drevo ::

Cist na kratko moje mnenje: :\ 0:)

Kej bolj utemeljenga in obsirnga pa cez ksno urco al dve i guess. :)

Tito ::

Hehe, kar veliko se je pesmic nabralo in nekatere so kar dobre ;).

whatever ::

Kizotova je naj. Upam, da bo zmagala.:))

undefined ::

Mnenje: prehitra izpeljava, mogoče bi blo bolje imet en teden časa za samo objavo, potem pa en teden za glasovanje (skupaj 14 dni, ne pa le 4). Plus tega glasov ne bo toliko, kot ste pričakovali, zato vam strogo odsvetujem s poseganjem žirije v določitev zmagovalca - naj določi publika sama! Tudi en sam glas more šteti, če je tu kaj pravičnosti.

Tako. To je to. :)

drevo ::

No, moje mnenje:

Slem je bila res dobra ideja in zelo sem vesel, da jo je Nadezhdi uspelo uresničiti. Za pisanje pesmi bi lahko bilo malo več časa, ampak glede na to, da je bil/je to sele prvi slem.. seka! :D

Dve (konstruktivni :) kritiki:

Način izbire zmagovalca mi ni všeč. Ko sem namreč malo prebiral pesmi in gledal rezultate, se mi je zazdelo, da bi nekdo, ki bi objavil kaksno pesem od Goetheja, Preserna ali bilokoga znanega in priznanega, dosegel na tem slemu dokaj nizko mesto. Pa ne, da bi kritiziral tiste, ki so pri vrhu :D , ampak ce realno pogledas, so nekatere pesmi brez ali pa z eno ali dvema točkama boljše od recimo top 5 po glasovanju. Nah.. boljše ravno nima smisla reči.. so pa zagotovo lepše oblikovane in bolj estetske. To se mi zdi skoraj neizpodbitno. Seveda pa ima pomembno vlogo tudi vsebina, ki pa se jo ne da komentirati niti priblizno tako "objektivno", kot samo obliko. In vrjetno je ravno vsebina pripeljala vodilne tja, kjer so. Presodite sami. :) Jaz se torej zavzemam za večjo (morda kar totalno) vlogo strokovne žirije, ki bi morda lahko bila malo večja. Ceprav sem preprican, da so tudi trije kos nalogi.

Glasovanje preko ankete je sicer res najbolj praktično, a gotovo ne najbolj pravično. Omogoča namreč, da avtor glasuje za svojo pesem (in ko je možnost dana... ;) - enkrat ali pa kar večkrat, pod različnimi nicki (ce se ne motm.. ;) .

Matek ::

Strinjam se z vsem, kar je povedal(o) drevo, pa tudi s tem, da imajo tisti na prvih mestih prednost, ker se vsem vseh pesmi pac ne da brat.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

McHusch ::

Moje mnenje je, da se ne bi smelo videti rezultatov glasovanje vse do konca. Tako odpade možnost špekuliranja.

Prav tako bi omejil glasovanje na uporabnike, ki so prijavljeni že več kot en teden. [Okej, vem, precej policijska omejitev, samo bi IMHO preprečila možnosti zlorabe.]

Avenger ::

Ko bi člov'k res si želel
poletet prek mavrice in
Ujet nagrado, ker bi pel
himno narodu, ki je ne zna zapet
Ravno zato, ker si zmislil je nekdo
važno je sodelovati, ne zmagati
Car je ta, ki se vzdrži
saj o zmagi odločaš ti
Pa čeprav zato zgubi
ne pomen' da spada med smeti
A tudi ti bi rad natipkal
kaj je prav in kaj ni
Soneta dva al' tri
v posvetilo, da ne zbledi
Le zato da pokažeš
da imaš po svoje prav
Eklektiko patetično sicer le
pleteš čeprav bi čisto sam ne znal
Medlo veš kaj si napisal
namig: med vrsticami je včasih trik

Upam da je vsaj kdo to opazil... 0:) za zelo slepe: prva in nato vsaka druga vrstica in začetne črke teh vrstic... :))
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

undefined ::

> Strinjam se z vsem, kar je povedal(o) drevo, pa tudi s tem, da imajo tisti na prvih mestih prednost, ker se vsem vseh pesmi pac ne da brat.

Kdo glasuje in kdo ne je stvar posameznika, prav tako je stvar posameznika kdo kaj prebere in kaj ne. Pri volitvah za predsednika nihče ne preveri, al si ti obveščen kdo je res "dober" po tvojem osebnem mnenju in kdo ne. Ljudje se odločijo sami, na takšni ali drugačni podlagi. Dovolj je bilo že patetičnega opravičevanja za prevlado mnenja ene ali manjše skupine ljudi nad večino ostalih. To ni nobena demokracija več, če se enkrat poskužujemo takšnim nizkotnostim. :)

DoloresJane ::

Hvala za opozorilo, vendar že vemo, da je bila ena pesem predolga. Glasove te pesmi bomo ignorirali; tudi avtor se zaveda, da je pesem predolga, tako da ne bo težav. Napaka je nastala pri vnašanju imen avtorjev v anketo, kjer bi morala Primoža na to posebej opozoriti. Vseeno sem vesela, da je dotični avtor svojo pesem objavil - če ne drugega, da imamo nekaj čtiva. :)

Avenger - smo opazili, nič bati! Saj si dal tudi sam namig. :) Ker je to prvič, bomo tole "samoreklamo" tukaj pustili, v prihodnje pa mislim, da jih bomo brisali. Saj razumeš, zakaj?

Razumem vaše očitke. Marsikateri je na mestu, vendar vam vsem ne morem ugoditi. Iceman želi, da žirije sploh ne bi bilo, vi pa ravno nasprotno. In če berem tvojo pesem, drevo, vem, zakaj je temu tako. Če bomo še kdaj naredili slem, potem se bomo potrudili podeliti dve nagradi. Nagrado žirije in bralcev.

Ravno zaradi možnosti samoglasovanja smo uvedli odločitev, da v primeru precejšnjega izenačenja (5 ali manj glasov) o končnem zmagovalcu odloči žirija. Zaenkrat je še prezgodaj odločati, ali bo tak poseg potreben ali ne.

Je pa težava pri izvedbi tega, kar pravite, kako bi morali omejiti možnost glasovanja. Ker ne codam (ne da ne sploh, ampak ne toliko ;) ), se moram pri izvedbi zanašati na čas in voljo ostalih članov Slo-Techa in jih priganjati. Razumeti je treba, da imajo tudi oni omejen čas. Morda se bomo drugič začeli pripravljati na slem že prej (čeprav sem bila tokart jaz tista, ki sem že sredi septembra začela novačiti ljudi). Tisto o skrivanju rezultatov glasovanja pa mislim, da je izvedljivo - we'll keep in mind. :)

Upoštevajoč obliko tekmovanja - torej forum - je razumljivo, da imajo tisti, ki so objavili prvi in nimajo nadpovprečno dolgih pesmi, prednost pred ostalimi. Žal tako je. Vsi so vnaprej vedeli, da slem bo in tukaj res ni veliko, kar lahko storim.

Sicer pa čestitam vsem, ki so objavljali, za pogum in pesniški navdih. :D Super ste! :))

Arthur ::

Avanger: brez skrbi, da je kdo opazil - jaz sem šel preverjat začetnice takoj po zadnji vrstici.;)

drugače pa takole: super ideja, nisem si mislil da bo toliko zanimanja za poezijo med nami računalničari.

verjetno bo prišlo tudi do drugega slema, zato bi zanj predlagal eno novo pravilo, plus tista dva od McHuscha)

1- glasujejo lahko samo uporabniki, prijavljeni pred prvo objavo za slem.
2- (delnih) rezultatov se ne sme videti pred koncem glasovanja.
3- vzporedno bi potekala še ena anketa, v kateri bi lahko sodelovali samo avtorji pesmi. za svojo pesem nebi mogli sodelovat. to bi lahko probali že zdaj! na ta način bi verjetno dobili precej drugačne rezultate, pa še nekateri spregledani avtorji bi na ta način dobili nekaj pik (oz. celo eno od prvih mest). ker, roko na srce, precej uporabnikov slo-techa se spozna na poezijo toliko kot severni medvedi na obiranje banan.

Avenger ::

Ja tistle v narekovajih bo kr prov, da je v narekovajih, ker če bi res želel tekmovati, pardon, zmagati, bi napisal kaj bolj imenitnega. >:D Poleg tega se po moje lahko sicer samoreklamira ali (samo)kritizira kokr se hoče, saj je bila tema za to ustvarjena, mar ne? ;)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

root987 ::

Je morda že znano kdaj bo nov pesniški slem? Se bomo že zaćeli pripravljati... :D

Sicer se pa na splošno strinjam z Arthur Dentom...

1- prijavljeni uporabniki(nagrada bralcev)
2- žirija (nagrada žirije)
3- nagrada sodulojočih(nagrada tekmovalcev)

Pa več časa za možnost pisanja in glasovanja.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

DoloresJane ::

Eja, fantje, vsak teden pa slem ne more biti. ;) ZELO sem vesela, da vam je bila ta ideja všeč in bom razmislila, kaj vse bi se še dalo izvesti v sklopu oddelka, ki ga moderiram, in bi vam bilo všeč.

Bom čez kakšna dva tedna navedla par idej in videla, kakšen bo kaj odziv. Zato - berite Sedem umetnosti in prispevajte h kvaliteti oddelka - že to je slem v malem. :D

Na znanje sprejemam vaše predloge, vendar vam ne morem obljubiti, da bodo vsi upoštevani. Sploh tisti glede treh nagrad oz. treh zmagovalcev je malo hud - nekdo mora namreč nabrati vse te nagrade in ob trenutnih spremembah, ki potekajo na Slo-Techu ne vem, kako bo šlo to vnaprej. Sicer pa je morda še prerano govoriti.

root987 ::

Če želiš od nas vedno slem, ti bomo pa vedno odgovarjali v rimah... :D

Sicer pa, saj ni nujno da je nagrada materialna...Lahko je nek nov status, pohvala, Čokolada™ na naslednjem Lan-u, ipd. Saj verjetno imaš ideje... ;)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Arthur ::

a tu je mišljeno, da zmagovalci v posameznih kategorijah dejansko dobijo nekakšne nagrade?8-O :)) sem si predstavljal, da so deležno samo samo časti in slave.

p.s. v prejšnjem postu sem naredil napako, pa je ne morem popravit. (na vrhu objeve mi ne da opcije "edit".) :|

DoloresJane ::

Da, zmagovalec, ki bo znan jutri zjutraj bo dobil nagrado v tolarski protivrednosti 5000 sit. Kako mu bo nagrada predana, se bomo pa še zmenili. :D

Za statuse bo Primož povedal, kako in kaj je možno. Meni bi se "globalno: Lokalni pesnik" ali kaj podobnega prav fino slišalo, ne vem pa, če so bwane za to. Ponavadi so dokaj zatiralske do takih idej... Čokolada je seveda možnost, ampak preveč tipična. Se bomo raje zmenili za vrečo domačih piškotov ali tiramisu. :D

Tito ::

Hehe, pa bom vendarle drugi ;)... Tudi ni slabo za pet minut:\.

Se že veselim naslednjega tekmovanja, za katerega se bom bol potrudil8-) .

BigWhale ::

Tekmovati bi se moralo za slavo... ne pa za nagrade... ;>

Meni je zal, da nisem uspel najti casa, da bi kaj napisal. Mogoce naslednjic. V bistvu pa ze razmisljam, da bi se kako svojo zgodbico objavil in jo dal za prebrat ljudem... Ampak bom se malo razmisljal... :)

undefined ::

> Tekmovati bi se moralo za slavo... ne pa za nagrade... ;>

Se strinjam. Torej, dva moja predloga (en star, en nov):
1. Glasuje naj le in samo publika, ta naj določi zmagovalca, žirija pa naj samo sedi in gleda.
2. Tekmuje naj se ne za neko praktično nagrado, ker potem stvar zgubi ves smisel, pa še žiriji ni treba kriti stroškov za to. Dovolj je, da se sodeluje in pač določi najboljšega 'slemovca', vse ostalo je odveč. :)

root987 ::

@Nadezhda: Morda pa Rožica? :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Isht ::

Jah, clovek se trudi, pa taki rezultati.
Skoda, da ne zmaguje umetniska vrednost, ampak navadne zajebancije.
Ne me narobe razumet, KizO-jeva Analiza je cist kul, samo jaz te pesmi recimo ne vidim v kontekstu prave pesniske pesmi. Mogoce je ne stekam, ker pac nisem nikol hodil k Analizi.
Kar se pa tice Titota, hm, ookej, nameces par Fat, da je raja (polna vicev o Mujotu in Hasotu) srecna, pa je.

Moji osebni najljubsi:
J.F.K.
++
%x (ceprav je predolga)
drevo

Ampak ideja slema je pa cist huda.
ceprav je blo prekratko
in premalo oglasevano.
moral bi bit stalen link na meniju na desni strani, da ni treba dejansko najt novice.

undefined ::

> ah, clovek se trudi, pa taki rezultati.
> Skoda, da ne zmaguje umetniska vrednost, ampak navadne zajebancije.

Da nisi ti malo preveč zaverovan in celo zaljubljen vase in se malo precenjuješ ter dviguješ nad ostale? Zakaj namreč misliš, da se morajo VSI strinjat s tvojim okusom in tvojim delom?

> Ne me narobe razumet, KizO-jeva Analiza je cist kul, samo jaz te pesmi recimo ne vidim v kontekstu prave pesniske pesmi. Mogoce je ne stekam, ker pac nisem nikol hodil k Analizi.

Jaz pa v tvoji ne in je tudi ne štekam. ;)

> Kar se pa tice Titota, hm, ookej, nameces par Fat, da je raja (polna vicev o Mujotu in Hasotu) srecna, pa je.

Nikjer ni pravil v kakšnem slogu naj bi ljudje pisali. Če pa je ljudem določen slog všeč, jim pa pač je. Zakaj bi jim moral bit ravno tvoj?

> moral bi bit stalen link na meniju na desni strani, da ni treba dejansko najt novice.

Saj je stalen link na vrhu tega oddelka. :)

Isht ::

> Da nisi ti malo preveč zaverovan in celo zaljubljen vase in se malo precenjuješ ter dviguješ nad ostale? Zakaj namreč misliš, da se morajo VSI strinjat s tvojim okusom in tvojim delom?

ej Iceman, nisem nikjer rekel, da je moja najboljsa. hotel sem samo podati par komentarjev na pesmi, kot jih vidim jaz.
V bistvu se vsem opravicujem, ker sem take vrste clovek, ki mu nikakor ni jasno, zakaj je Cankar najvecji slovenski pisatelj in zakaj je Preseren najvecji slovenski pesnik.
Tako je, da nisem nikoli spadal v nobeno druzbo, ker (in to je dejstvo) je vecina socialnih druzenj med mladimi v Sloveniji omejena na *piwo&wino*. kdo ga vec spije? kater je vecji car? mah, daj. Sori, spet pretiravam, ampak druzenje zarad pitja zarad pitja zarad pitja me totalno ne zanima.

> Jaz pa v tvoji ne in je tudi ne štekam. ;)

Ja, okej, samo stekanje moje pesmi ni predpogojeno s tem, da hodis na faks k nekemu predmetu. enako se mi zdi za pesmi, ki so jih objavljali tisti, ki sem jih nastel v prejsnjem postu. Da ne bo spet izpadlo, da sem zaverovan vase ;)

> Nikjer ni pravil v kakšnem slogu naj bi ljudje pisali. Če pa je ljudem določen slog všeč, jim pa pač je. Zakaj bi jim moral bit ravno tvoj?

Vsakemu je vsec drugacen stil, normalno. ne vem, ce si opazil, ampak pesmi, ki so meni vsec, so v zelo razlicnih stilih. Tukaj ne morem rect, da se pocutim omejenega. Sicer mi pa tudi Oscar Wilde ni vsec, ki je KAO neki veleum pisateljevanja. Po drugi strani pa strasno rad gledam risanke Medvedka Puja. Tito, ne oziraj se name. Sem strasno cuden.

undefined ::

> V bistvu se vsem opravicujem, ker sem take vrste clovek, ki mu nikakor ni jasno, zakaj je Cankar najvecji slovenski pisatelj in zakaj je Preseren najvecji slovenski pesnik.

Tukaj se pa strinjam s tabo. :)

Avenger ::

Denarne nagrade?

Džizus. Že samo tekmovanje pesmi se mi je takoj zdelo malo obskurno, vsaj z umetniškega stališča, ne nujno mojega. Da pa bi 'tekmoval' in izvedel, če je v ušesnih votlinah ljudstva na Slo-techu bolj žmohtna moja ali mojega soseda poezija, se mi zdi pa čisto cefranje tovrstne umetnosti. Približno tako, kot je cefranje ženskosti in čarov ženske lepote lepotno 'tekmovanje' ki si, čisto mimogrede, takele narekovajčke zasluži iz mnogoterih razlogov.

In če si drznem biti nesramen im še pokomentirati pesmi večine. Barva je črno-siva z odtenki vijolične, nekaj takega kar bi mirno položil v grla Mary Manson ali pa Him ali pa še kak bolj zamorjen model, ki mi ne pride na pamet, ker česa takega ne poslušam ravno vsak dan. Čeprav imajo oni dejansko bolj prefinjene in manj moreče, manj iz globočine kričeče, manj boleče, manj patetične in manj agonizirajoče pesmi. Fantje, vsak zna napisat pesem obupa in bolečine, vendar če se že morate spuščat v to, je prava umetnost v tem, kako prikriti patetiko, ki je tu kar mrgoli. Samo tolk.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

J.F.K. ::

Hvala lepa Isht za podporo.

Res je da morajo tudi umetniki od nečesa živeti, ampak vseeno jim priznanje njihovih del pomeni več kot karkoli drugega.


Avenger
Barva je črno-siva z odtenki vijolične...

Sploh pa je problem v ljudeh, ki radi komentirajo, da vidijo samo barvo (fasado), kaj dlje pa ne vidijo.


Umetnost je hrana za dušo in tako bi morali z njo tudi ravnati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: J.F.K. ()

undefined ::

Avenger je le še bolj korektno dopolnil, kar sem (in kar še nisem) povedal jaz. Seveda je jasno, da je zadel žblj na bučo. :)

frikec() ::

U, lej k sm zmagu :)

frikec() ::

Ko malo berem vaše komentarje opažam, da ste vsi vzeli zadevo malce preveč resno. Fantje in punce, če se hočete it resnost potem si najdite sponzorja in izdajte pesniško zbirko. Sicer, če niste hoteli primerjat vaših mojstrovin z "ničvrednimi zmazki" vam ni bilo potrebno sodelovat. Izbira je bila vaša. Ker sem vedel kaj bo všeč publiki, ki glasuje, sem poslal nekaj kar jih bo zabavalo. Pa čeprav nima nobene umetniške vrednosti. Malo smeha nikomur ne škodi. Vam ga kvečjemu primanjkuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frikec() ()

BigWhale ::

Isht ima po svoje prav. Ocenjevanje pesmi je precej subjektivno in ze na zacetku bi nam vsem moralo biti jasno, da bo najbrz zmagala neka zajebancija. Po moznosti nekaj iz racunalniske stroke.

Jeebs ::

Men sta izpadle dve dokaj dobri stvaritvi zaradi glupe (samo moje mnenje!) omejitve na slovenština only. Mislm, ker kreten k ma vsaj mal blage veze o compih ne zna angleščine? No ja, pravila so pravila. :D Sm pa vseen kr neki bednga gor nalimu. >:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Isht ::

Uf, pa sem ze mislil da se bo kresalo.
1. Avenger, se strinjam s tabo.

Itak se mi dozdeva, da je pesnikovanje omejeno na turobno patetiko in osladno patetiko. Mislim, ej, ful dobra izbira, dejmo se it ubit al pa se gremo namazat z medom in pozabit na to, da mamo mozgane. Tukaj ne omenjam pesmi iz zajebancije.
Sicer pa: v gimnaziji, ko je moja frendica objavla knjigo v samozalozbi in mi jo dala za prebrat, sem bil preprican, da se je zajebavala, ko je pisala, ker je pac nisem poznal v vlogi ranjene, zagrenjene itd. Ko sem pesmi dojel, se mi je odprl cist drug svet.
In res je, prava umetnost je prikriti patetiko.

2. Avenger, se NE strinjam s tabo.

Pesnik pac na papir zlije svoje probleme. Isto kot jih gre en normalen clovek zlit v kozarc (vsaj za par let, dokler ne slisis, da je pijanec, pretepa svojo zeno itd). Ce zgledajo zaradi tega pesmi zagrenjene, ja sit, no, PAC.
Druga plat PRAVE UMETNOSTI je pa ne prikrit patetiko, ampak odkrit, kaj je resnicno tvoj pravi problem. Ja, vsak zna napisat pesem 'tako sem bogi, punca me je pustila, zalost, tuga, bla bla'. Ampak, a je to od pisca resnicni problem?
Prava umetnost je odkriti samega sebe. In to potem predstaviti svetu na nacin, da ga svet doume.
(primer: meni lahko posjgmann[0943tlknb;saoi'sopak pomeni 'Joze Pogorelsek mi je dal bonbon', ampak a bojo to moji bralci razumeli?)
Dejstvo: najboljse pesmi izhajajo iz zalosti. Ljubezenske pesmi so vse po vrsti naivne in osladne.

Samo vseeno, ene pesmi so pa krasne za brat, tudi iz tega pesniskega slema.
samo tako naprej.

Avenger ::

Ne morem se upreti komentarju na J.F.K.-jev zadnji post tukile.
J.F.K.: to, da umetniku priznanje pomeni več kot karkoli drugega, je tipično materialistično mišljenje modernega človeka, ki umetnost razume predvsem v številkah denarnih enot, ki jih je treba odšteti, če si hočeš lastiti ta izdelek. Umetniku več kot karkoli drugega pomeni izražanje, v katerikoli obliki pač že. A tisti ki pišejo grafite po zidu iščejo priznanje?? Pa je tudi to umetnost. Umetniki ki iščejo priznanje so recimo: Brittney Spears, Bepop, boybendi, girlbendi, skratka taki, ki se jim reče - komerciala, ker se taki 'umetniki' potrudijo, da ljudem dajo točno to kar hočejo in nato požanjejo priznanje in, oh, mimogrede še denar in to, J.F.K., ni umetnost.

Ne vem od kje tebi ideja, da ne vidim v globino? Sicer pa kake blazne globine tukaj ni bilo zaznati, žal.

Z zadnjo izjavo pa kontradiktiraš prvo; če je umetnost hrana za dušo, zakaj umetnik potrebuje priznanje????????????? Potem bi moralo biti priznanje hrana za dušo, mar ne? Če me moj umetniški spomin ne vara, je bil recimo Van Gogh izjemno nepriznan kot umetnik, svoje slike je prodajal za kruh, ker je z nečim moral preživeti - umetnost mu je bila torej tudi hrana za želodec, če je seveda imel srečo in je nekdo priznal, da mu je slika vredna za dve žemlji.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Isht ::

> A tisti ki pišejo grafite po zidu iščejo priznanje??

Slucajno me je tole zbodlo, ker tudi sam grafitiram (PSST).
Ja, tisti ki pisejo grafite po zidu, iscejo priznanje. Priznanje vsakega mimoidocega. In priznanje drugih grafitarjev ('kaksen hud grafit' in 'kje si je tip upal nardit grafit').

Vsak umetnik, ki daje svoje izdelke v javnost, isce priznanje. Ker ce tega ne bi iskal, ne bi objavil, ampak zadrzal zase. To, da pac hoces delit svoje delo s svetom, je samo okrancljano povedano, da hoces svoje 'odlicne noro dobre izdelke katere hoces da jih svet obcuduje in casti' delit s svetom. ookej karikiram. samo to je to.
Vsak je malo ekshibicionisticen. pa ceprav samo za odtenek.

Ce noces prodajat svojega mnenja, pesmi, slike, karkoli, potem ostani popolnoma anonimen in vse zadrzi zase. Ne izrazaj se.
Mislim, da je to en od konceptov Taoizma.

DoloresJane ::

Splošno:
odmikamo se od teme, kajne? Če je volja po nadaljevanju debate, ki se je tu začela, naj nekdo odpre novo temo, v njej zastavi problem in link do teme objavi tudi v tej temi. Hvala vam. :)

Poimensko:
Jeebs - sem že pojasnila, zakaj samo slovenščina. To je materni jezik velike večine tukaj prisotnih in ta jezik naj bi znali najbolje - tako v njem pisati kot ga razumeti. Prišlo mi je na uho, da Štajerci v povprečju nemščino govorijo precej bolje kot angleščino; v Ljubljanski regiji je to razmerje menda obrnjeno. Sicer pa - ni hujšega kot brati kvazi-angleško pesem, ki ima napačno črkovane besede in slabo slovnico. Ne pravim, da so to tvoje hibe, vendar marsičigave so. Vsaj pišimo kolikor toliko slovnično pravilno in to znamo najbolje v slovenščini.

root987 - kaj si mislil s tistim komentarjem o Rožici? Če je osebno, naj gre prosim preko zasebnega sporočila.

BigWhale - imenitno! Z veseljem bi prebrali tvojo zgodbo! Ko boš napisal, kar pogumno odpri novo temo in obljubim ti, da jo bomo razglasili. Še kdo piše zgodbe?

Avenger - "Čeprav imajo oni dejansko bolj prefinjene in manj moreče, manj iz globočine kričeče, manj boleče, manj patetične in manj agonizirajoče pesmi". Ne strinjam se, da se žalost enači s patetiko. Zdi se mi, da je pomemben napredek, če je kdo vsaj v tej pesmi napisal, kar res čuti - in če ti misliš, da je to, kar nekdo čuti patetično, prav. Mislim pa, da veliko zamujaš. Ni samo estetizirana in puristično stilizirana umetnost tisto, kar šteje. Meni osebno je pomembno, da umetnost gane. Sicer pa - o umetnosti se nikoli ne bomo strinjali... ;)

Za konec:

KizO - čestitam. :)) Bralci Slo-Techa so se odločili, da jim je tvoja pesem najbolj všeč. Kot zmagovalec boš prejel eno Slo-Tech žensko in eno moško majico. Kontaktiraj me na ZS, kako bi rad nagrade prevzel. Možen je oseben prevzem ali po pošti.

undefined ::

> KizO - čestitam. Bralci Slo-Techa so se odločili, da jim je tvoja pesem najbolj všeč. Kot zmagovalec boš prejel eno Slo-Tech žensko
> Kontaktiraj me na ZS
> Možen je oseben prevzem ali po pošti.

Čestitam, KizO! :D

root987 ::

Poštena zmaga Kizo...Čestitke. A osebno upam, da ko pridem na faks analiza res ne bo _tako_ dolgočasna... :\
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

drevo ::

Bravo Kiz0! Dobra pesem.. komej cakam na naslednji slem.. nekoč :8) Cestitam tud vsem ostalim tekmovalcem! Prenos misli na papir ni tako lahka zadeva, kot zgleda na prvi pogled.. poleg tega pa je za javno objavo le-tega pravtako potrebno kar nekaj poguma. Bravo mi, carji! :D Zahvala tudi organizatorjem (hm, Nadezhdi torej :) ), strokovni ziriji in velikim kahunam slo-techa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drevo ()

Tito ::

Isht, pač ti pesmica ni bila všeč, se strinjam da je plehka in brezvrednosti, vendar tako so si želeli, samo poglej katera pesem je pristala na pervem mestu (humoristična, še zdaleč ne slaba!), vendar kdo pa pravi da je brez umetniške vrednosti??? Kaj veš na kaj vse je avtor napeljeval, kar sam ne vidiš v pesmi, morda je pa v njej kaj skritega... :D No nima veze glavno je le to, da res stvar ni bila na vrhunskem nivojju, kar pa tudi nihče ni pričakoval, saj gre le za računalničarje, katerim je povšeči ša kak verz skup vržt...

Kar pa se tiče Oscarja Wilda pa je ZAKON! Ko sem bral Salomo sem tako notri padu! Če te tematika zanima in če stvar razumeš je to eno izmed najboljših del, kar jih obstaja! Mislim popolnoma resno.

Lp

frikec() ::

Hvala, hvala :). Lepo je bilo :). root, glede Analize pa... seeing is believing :)

Isht ::

Tito, vabim te na nadaljevanje tele teme. Nahaja se na Razprava o pesnikovanju.

Da se ne bomo na tej temi, ki je namenjena komentarjem na slam, prevec oddaljevali, kot je opozorila Nadezhda.

DoloresJane ::

Zadnje čase sem precej zaposlena in komaj najdem čas za forum, zato sem pozabila na najpomembnejšo stvar.

Čestitam vsem, ki so sodelovali v slemu, da so se odzvali povabilu in napisali svojo pesem. Nobena od pesmi ni bila slaba - in kaj je še lepše, bile so precej raznolike. Bravo vam za udeležbo in pogum. Super ste! :D

Ziga Dolhar ::

Wau.

Moje delo je dobilo dva glasova. Če predpostavim, da je bil en od teh glasov pač "zgrešen", to še vedno pomeni, da je bilo moje delo -- verjetno -- enemu osebku všeč. Ne stotim, petnajstim ali trem -- enemu.

Višje pohvale še nisem bil deležen. :)

p.s.: čestitke vsem :)
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EMA 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11410532 (6644) Matev

Tekmovalni del 1. pesniškega slema na Slo-Techu

Oddelek: Sedem umetnosti
235123 (4230) Primoz
»

Napoved 1. pesniškega slema na Slo-Techu!

Oddelek: Sedem umetnosti
342133 (1553) undefined
»

Eurosong??? -->> SESTRE?!?!? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17110461 (7141) MChuk

Več podobnih tem