» »

kablski modem

kablski modem

DrSergioDJ ::

Prklopu bi se na kabl, pa me zanima, če je že kdo prkloplen preko Linka? izkušnje?

hvala
...

Tolip ::

Oglej si forum na Linku,pa boš dobil dost informacij.Modem je sicer drag,samo se splača kljub problemom,ki se pojavljajo,ni več potrebno gledat koliko časa si na netu,da o DL-anju sploh ne govorim. :):):P;)

PaJo ::

Link ti je kar dobra izbira izmet kabelskih operaterjev, ker ima kar dobre povezave pa se dosti kaj se da zmenit z njimi:D

Tako da ce mas sanso jo kar zagrabi:D:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

MoDeR ::

Ma sem na linku 2 meseca pa sploh ni tok cool k so ljudje govorili. Cdealje več je izpadov. Hitrost so nam znižali iz 512kbps uploada in downloada na 512kbps downloada in 128kbps uploada izven link omrežja. Znotraj je pa hitrost še vedno 512/512. Prihaja do rednih izpadov pa nihce ne ve ali je kriv siol ali link. Prav najedajo že. Stvar ni tako rožnata kot so mi vsi govorili je pa še vedno boljša od dial-upa al pa isdn-ja. Aja če boš postal linkov naročnik ti priporočam da modem najameš (ja najameš ga lahko, kar pa skoraj nihče ne ve). Menda je najemnina okol 2 jurja na mesec ne vem točno. In jest budala sem šel modem za 60 jurjev kupovat 2 dni kasneje pa zvem da se ga da najeti. To si svetujem zato ker se še ne ve a bo kabel še naprej hiter al bo vse omejeno na 128/128 (z siolove strani) saj se pričakije prihod adsl-ja. OK to je to.
Lp,
<br>
MoDeR

DrSergioDJ ::

Ja, tudi sam sem ze razmisljal o najemu, ker je seveda uiber ceneje, pa tudi ce ne preides na kaj drugega, s tistimi 60 jurji pokrijes nekako pet let uporabe. Bom raje kes porabu za kak nov monitor al pa kako ozvocenje. tnx :D
...

Igor ::

samo opozorilce tudi ce najamaes ga moras najet za 12 mesecev (oz mors tolk cajta placevat najem tudi ce ga cez 2 dni vrnes), placas pa 2k vsak mesec (nism sigurn ker nism od tam:D)

gorenc ::

Jaz pa se popolnoma strinjam s tabo MoDeR. Na Linku sem priblizno dva meseca in je vsak dan manj roznato. In se opozorilo, NE PRICAKUJTE, DA VAM BODO ODGOVARJALI PO MAILU in nasploh za uporabnike NE skrbijo. Pa monterji so malomarni, da svet se ni videl. Meni je v zidu naredil (vlecenje kabla), ko je odpadel omet, luknjo s premerom ca. 20cm in je ni zagipsal!! Pa da ne govorim o dvojnih poloznicah,... verjetno bom kmalu prodal modem.

twosocks ::

No jest sem pa že dolgi DVE LETI na Linku. Kaj lahko dobrega povem o Linku? So eden najboljših kabelskih internet operaterjev za to ceno in hitrost. O kvaliteti storitev ne bi govoril, ker ste jo pogruntal iz zgornjih postov. Kaj lahko slabega povem o Linku? Nimam cele noči, zato ne bom začel.
Res je, da bi moarl biti kao zadovoljen s tem , kar imamker eni še tega nimajo, ampak ej sorry, če plačam, naj dajo kar obljubijo!


lp

Igor ::

sej ne ed bi jih hotu brant samo:
za uredu inet prek kabla je treba zlo zlo posodobit VSE linije ... in to zato de bo par folka delal kabl mal bolj pac ni ekonomicno (upam de se strinjate)
link ma net prek siola k je ze sam cist u kurcu .. tko da glede tega ne morjo kej velik nardit ...
kukr je pa twosocks lepo reku si lahko sam vesel de mas to ker kot ze veste ..... dial up je se 435346665 slabsi ...

PeTe13 ::

Bodite srečni da imate lahko kabl, pa tut če je mal bol u kurcu, še vedno in vedno bolš od nas ki mamo dail-up. To je šele res v kurcu. ;((
Capitalism stole my virginity!

roscha ::

Hmm. Se imam potemtakem na Gorenjskem bols. Sicer so manjsi izpadi (krivda cable provajderja), ampak je vsaj s prenosi "za silo".
Upload je omejen na 256kbit download pa na 1,5 Mbit. Aja, cekine moram tut jest Siolu plunt.

LP!

Loki ::

Igor strinjam se s tabo - od tega bi imeli korist vsi.

Roscha ke ti sploh zivis?
Sklepam, da si povezan v svet preko G-kabla.

A kdo kej ve kako je s kablom v Bohinju (izven B. Bistrice), predvsem v smeri proti Nomenju?

A mores ti poslat prossnjo za kabel (TV + net) al to pridejo oni na dom sprasevat?????

twosocks ::

Ja ok vse prov...sam veste kaj je nerodno? K človk nujno rab net, takrat ga nima. Takrat res pogrešam 28,8 modem pa ARNES. Pa tut če sem včasih po 45 klikih gor pršou...tuki pa samo gledaš v lučke k utripajo na modemu (kar pomeni da se al modem resetira al pa da je šlo omrežje v tri krasne). Si bom kmal moral omislt backup, dobri stari analogni modem....

lp

krneki ::

Jest še zmeri nism stran ruknu svoje ISDN karte in se FUL obrestuje k crkne kejbl. Pol pa lepo na arnes/kiss/siol viset tistih neki minut al pa učasih uro ali več 8-O

Po dveh letih sm že čist odvisn od kabla .:\....sploh nemorm žvet brez in ko crkne komi preživim na bogih 64kbps.

Moje sožalje vsem k mate modeme!! al pa tud ne :D:D

JLP ::

Roberto:
Za kabel u Bohinju skrbi Eltrade
E-mail

Sam se mi zdi da je u vašo smer bl švoh možnost.
Še jest k sm u Bistrc neb mu kabla če neb fotr poznov direktorja.
Se jim ne splača vlečt kabla če je sam en človk u enmu konc k bi rad kabl.

Drgač pa najbol da jm mal težiš. Mogoče bo kej. Pa mal folk u vas probej prepričat da bi kabl mel pa pol te podatke o številu zainteresiranih povej Eltradeu.
Live long and prosper!

DrSergioDJ ::

hmm, kableski preko LINKA ne spljoh. Sm klicu pa so rekl, da do konca februarja sploh ni šans, ker so kao prenatrpani ( čitaj: telekom jim ne da );((;((;((in zdej morem čakat ko budala. Klinc pa še Link
...

mmisv ::

KHM!!
A mi lahko poveste v čem je Link boljši od Telemacha. No edin kar vem je, da napeljujejo le v okolici Lj, sam.. a vsi stanujete tm v enih bistricah ? .:D


MAtej

MoDeR ::

Amm DrSergioDJ ti se ne sekiraj če moraš počakat 2 meseca. Jaz sem moral čakat tri leta. Tri leta sem mel kabel doma pa ni blo modema da bi se prklopu...Tistim ki pravjo da nej bom vesel da mam kabel ... bom pa tkole reku. Sam sem moral zrihtat da so napeljavo naredili novo. Sam sem podpise pobiral..denar pobiral zrihtal dneve ko so prišli pa naredili. Potem sem pa kabel dobil pa mi je crknu na 3 dni vsak večer. Pišeš e-maile kot budala pa ti nihle ne odgovorja... Pol si pa misliš ..nej gre link v rodno dolino. Pač moje mišlenje.
Lp,
<br>
MoDeR

Loki ::

JLP a je za kabelski internet enak kabel kot za TV?

A kej ves, koliko v Bistrici jih ima ze kabelski net?

P.S. v moji vasi je sam 5 his, jest sem pa edin z dostopom na net (:8)), tko da nas resuje sam dejstvo, da smo v bliini Lepenc in Nomenja.

LuiIII ::

Živ!

Ja jaz sem imel pa v bistvu srečo v nesreči s tem kablom. Kličem na Link enega oktobra in mi rečejo, da sploh ni problema. OK, pol pa kar pridite pa montirajte! In pridejo čez ene dva tedna montirat kretnico, pa kable in modem. Kdaj bo pa zadeva potem zalaufala jih pobaram. Ja čez kak teden, maksimalno 10 dni. Bomo pa mal počakal. In čakam 14 dni pa še nič odziva ni. Pa jih mal pobaram kam pes taco moli. Tist na drugi strani mi odgovori, da za problem na mojem prključku vedel ni. Dost rime! V glavnem na Linku so se zmotili tako, da jaz sploh nisem imel možnosti priključitve! Ker pa sem imel njihovo lastnino doma (modem,...) in ker sem jim seveda rekel, da priključitve in modema ne bom plačal, so se zgleda rahlo podvizali in zamenjali ojačevalce,... Skratka sredi decembra sem dobil delujoč kabel. Hvala bogu, da so se zmotil!:D

Lui

PaJo ::

Eni pa mate sreco ni kaj rect:D

Jaz se pa zmeraj upam an ADSL>:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

JLP ::

Roberto:
Kukr jest vem so najprej kabl mel u CC-Lineu, pol čez en cajt še jest (mater dobr da mam fotra :)), zej ma pa še občina. In to mislm da je vse. Zej se pa še nekej menjo da bi u knižnci mel kabl, pa na gradben jh fotr prepričuje da bi šli na kabl (Napster/MP3 je najbol reklama). Pa še nekj se govori, da bo u spodn vas kabl, ker tm je kr dost folka k bi radi kabl.
Live long and prosper!

MRB0rYS ::

Komaj čakam da bo pr men tut možno
b0rys

3L33T ::

YUPI. Pr ns začenjajo napeljevt kabel!!! Sam še ene 3 mesce počakam pa bom mev tud jest ubijalsko hitrost (jest mam max 40kbps, dovnland pa 3 kbps/s Že šparam :D:D
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!

Jinxy ::

Heh, jebes Link, zadnje cajte so (kokr berem) sami izpadi, tko je brezveze dajat tolk dnarja, pocaki na ADSL, pa bos vidu!

Najvecji problem pri kabelskem internetu je v tem, da v bistvu nimas izbire glede ISP-ja....edina resitev je, ce se preselis, zarad neta pa mocno dvomim, da bi sel to kdo delat :(

LuiIII ::

Ti ne vem a je z mojim kablom kaj narobe, ampak men verjem, da imam več izpadov tam kjer delam (inštitut) kot pa na Linku. No ja verjetno je res, da če si skoz gor opaziš kak izpad. Ampak jaz do sedaj sem opazil samo dva (v enem mescu) pa še ta sta bila napovedana. Torej za moje potrebe je kar v redu. No ja če bi bilo še enkrat hireje bi bilo pa še bolj!

Swiwer ::

Tisti ki se toliko pritozujete nad Link-om bi morali enkrat lepo sprobat

kako je ce imate Telemach z 8 KB/s (64kbit/s) za 8.000 SIT na mesec.

Par dni kasneje ne bi noben vec kritiziral Linka. Skratka, ne veste kaj imate !



krneki ::

Ka kaj nej rečem...presel se u Šiško:D:D:D

Bomo jamral skupi >:D

Ok šalo na stran. Link vsaj pri meni crkne na dan povprečno 2x za 15min kar skor ni nč.

Igor ::

Perplexer mogoce bi ti mogu sprobat dial up ?
100 ur na mesec za 15k
in to na 8k prenosu ..
ja eni res ne vejo kaj majo

Laplace ::

A slučajn kšn ve glede kabla v Sražišču pri Kranju.
Pol me pa še zanima če kdo ve kako je kej s Telekomom in kabelsko (kolk je kej cena,kolk je kej s hitrostjo povezave,...). Ker je pri nas kabelski operater kr Telekom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
17210722 (10722) hruske
»

ANKETA:Kaksno povezavo v svet imate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
914970 (3839) roCkY
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
708156 (6462) DeLonghi
»

telemach kabelski internet vs. adsl (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
544683 (3581) Uporabnik
»

Telemach/se splača?

Oddelek: Omrežja in internet
282196 (1829) PaJo

Več podobnih tem