Forum » Izdelava spletišč » Webpage help
Webpage help
Penny ::
Pozdravljeni!
Rabo bi dvoje pomoči in sicer prvič:
Na svoji strani bi v sredino rad naredil okvir, v katerem bi prek linkov prikazoval določene stvari. Vem da se zato uporabi funkcija iframe, katero pa v dreamweaverju ne znam nastavit, nekoč sem to že počel in sicer mi je takrat nekdo poslal html kodo, s katero mi je potem uspelo. Žal te kode nimam več, zato bi ponovno prosil za ta del kode, ali pa za razlago, kako to narediti v dreamweaver.
Druga stvar:
Na strani bi si rad naredil opcijo "pošlji prijatelju", kjer bi uporabnik enostavno vpisal email od prijatelja ter poslal že shranjen text. Je mogoče to izvest brez naprednih jezikov (php,asp,..) ?
V naprej se vam zahvaljujem!!!!
Rabo bi dvoje pomoči in sicer prvič:
Na svoji strani bi v sredino rad naredil okvir, v katerem bi prek linkov prikazoval določene stvari. Vem da se zato uporabi funkcija iframe, katero pa v dreamweaverju ne znam nastavit, nekoč sem to že počel in sicer mi je takrat nekdo poslal html kodo, s katero mi je potem uspelo. Žal te kode nimam več, zato bi ponovno prosil za ta del kode, ali pa za razlago, kako to narediti v dreamweaver.
Druga stvar:
Na strani bi si rad naredil opcijo "pošlji prijatelju", kjer bi uporabnik enostavno vpisal email od prijatelja ter poslal že shranjen text. Je mogoče to izvest brez naprednih jezikov (php,asp,..) ?
V naprej se vam zahvaljujem!!!!
root987 ::
1.
2. Ne oz. vsaj jaz ne vem da bi šlo.
<iframe src='filetek.html'></iframe>-> Za več info: klikni tu
2. Ne oz. vsaj jaz ne vem da bi šlo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
tnx r00t, iframe sem porihto in dela OK, zdaj me še zanima če se da na kakšen način pobarvati drsnik v okvirju, kot sem že videl na več straneh
še vedno pa bi rabo pomoč pri opciji "send to friend", če je mogoče...
lp
še vedno pa bi rabo pomoč pri opciji "send to friend", če je mogoče...
lp
segi ::
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
tnx segi, sem porihto...
zdej me pa sam še neki muči in sicer bi rad naredil htm datoteko, da ko jo izvedem se okno brskalnika odpre v določeni velikosti:
html
head
script language="JavaScript"
// This will resize the window when it is opened or
// refresh/reload is clicked to a width and height of 500 x 500
// with is placed first, height is placed second
window.resizeTo(400,60)
-->
/script
title Untitled Document /title
/head
body
/body
/html
Problem je da bi rad imel to okno brez vsega (menija, drsnika, statusa),..
Če bi znal kdo nadgradit tole, da bi delovalo,...
Potem bi še pa ime v tem okencu recimo napis 'zaprite okno' in ko ga uporabnik klikne, se okno zapre...
Če bi mi znal kdo pomagat, bi bil hvaležen!
lp
zdej me pa sam še neki muči in sicer bi rad naredil htm datoteko, da ko jo izvedem se okno brskalnika odpre v določeni velikosti:
html
head
script language="JavaScript"
// This will resize the window when it is opened or
// refresh/reload is clicked to a width and height of 500 x 500
// with is placed first, height is placed second
window.resizeTo(400,60)
-->
/script
title Untitled Document /title
/head
body
/body
/html
Problem je da bi rad imel to okno brez vsega (menija, drsnika, statusa),..
Če bi znal kdo nadgradit tole, da bi delovalo,...
Potem bi še pa ime v tem okencu recimo napis 'zaprite okno' in ko ga uporabnik klikne, se okno zapre...
Če bi mi znal kdo pomagat, bi bil hvaležen!
lp
tec: nekod se ne znajdem preveč na uni strani..
tukaj je moj primer
če bi vedel kdo točno kateri del kode dodati in kam, da bi bil pol res samo okvir ?
lp
tukaj je moj primer
če bi vedel kdo točno kateri del kode dodati in kam, da bi bil pol res samo okvir ?
lp
root987 ::
Ti veš da če boš to naredil na samem indexu in ne na nekem ločenem okencu, ki se odpre ob kliku, boš tko mal zelo razjezu 90% uporabnikov?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Tody ::
tukaj imaš neke odgovore z javascriptom kako in kaj... priporočam pa ti da ne delaš tega če ne misliš met kake galerija pa še potem se mi zdi to skrajno brezveze... mogoče je cool v kaki online trgovini da ti poveča velikost slike (produkta)
evo to sem rabo ja, dela bp ..
sej to ne mislim uporabit kot osnovni index, ampak sam v enem primeru, ko pač ne morem drugače...
tnx za vse
sej to ne mislim uporabit kot osnovni index, ampak sam v enem primeru, ko pač ne morem drugače...
tnx za vse
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345194 (4331) | sunniegoldie |
» | Odprtje nove strani z javascript brez menija, statusne vrstice in naslovne vrstice. LOddelek: Izdelava spletišč | 2123 (1843) | mte |
» | JavaScript popupOddelek: Izdelava spletišč | 2216 (2037) | *pety* |
» | Evo moj novi profi website - pripombe mogoče??Oddelek: Izdelava spletišč | 1959 (1658) | tec |
» | Eno ali pa več vprašanj v html-juOddelek: Izdelava spletišč | 1828 (1434) | pivmik |