» »

Odprtje nove strani z javascript brez menija, statusne vrstice in naslovne vrstice. Lepo dela v IE. Kako narediti v Firefox?

Odprtje nove strani z javascript brez menija, statusne vrstice in naslovne vrstice. Lepo dela v IE. Kako narediti v Firefox?

abcuser ::

Pozdravljeni,

ob kliku na link bi rad, da se okno brskalnika prikaže tako, da ne bo menija, drsnikov, statusne vrstice. Spodnja koda lepo delav IE, dočim ne dela v FireFoxu.

Logika je ta, da odprem novo okno z omenjenimi lastnostmi, nato pa parent okno zaprem. To lepo dela v IE, dočim FireFox ne zna zapreti parent okna.

Kako naj rešim ta problem?

P.S. V spodnji kodi zamenjaje znake [ z < in ] z >, ker ta forum ne omogoča, da bi lahko html tage vpisoval.

Lp,
Abcuser

[html]
[body]

[A HREF="javascript:void(0)"
onclick="window.opener=null;window.open('http://www.google.com/',
'welcome','height=300,width=500,location=no,menubar=no,status=no,scrollbars=no,resizable=yes');window.close();return false"]
Open a new window[/A]

[/body]
[html]

OmegaBlue ::

Ta forum omogoča lepljenje html kode samo nekateri ste preleni, da bi pogledali kako se to naredi. *hint* [ st.koda html] "vstavi kodo" [ /stkoda]. (odstrani presledek pred [)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

alum ::

[ st.koda html] "vstavi kodo" [ /stkoda]. (odstrani presledek pred [)


Omega seveda misli, da odstrani presledek za znakom [.

tec ::

<a href="#" onclick="window.open('neki.php','ime','width=250,height=300');">

http://www.devguru.com/Technologies/ecm...

Highlag ::

Omegablue:

Slotechovci so pa preleni eno tipko vtavit v kodo, ki bi opravljala isto funkcijo.
Sem pa enkrat brskal, da bi našel točno tole, pa mi ni uspelo. Mogoče veš kje je to uradno napisano?





Samo če ima uporabnik onemogočeno skrivanje orodne vrstice verjetno kljub temu koda ne bo delala?
Never trust a computer you can't throw out a window

McAjvar ::

@abcuser: prosim prosim prosim prosim ne pocni tega. res ne. uporabniki ti bodo hvalezni. namrec, uporabnik je tisti, ki diktira, kako si bo zelel kaj ogledat. ce zeli orodno vrstico, ima orodno vrstico. in pa ponavadi parent okna ne mores kar tako zapreti, brskalniki vsaj opozorijo, da zeli nek del zblojene kode zapreti parent okno in zelijo potrditev. izogibaj se temu. osebno, vcim naletim na taksno stran, rajsi zaprem okno s stranjo in se ne vracam vec. na vsaki strani pa zelim orodno vrstico. ne razumet tega kot tezenje, prosim, samo malce sem se zgrozil :) to se namrec smatra kot eno izmed osnovnih vodil pri izdelavi kolikor toliko zglednih strani.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

jure1825 ::

Se strijam z McAjvarjem.
Jaz bi vse take strani prepovedal. Na živce mi gre, ker imam v nastavitvah samo za dat stran da lahko skrije statusbar za addressbar pa ikonce pa ne, zato se dostikrat zgodi da kar javascript izklopim za strani, ki jih nimam na whitelistu. Je več škode z njim kot korisri.

Lepo bi bilo, če bi obstajal brskalnik ki bi ko zahteva določena stran da se skrijejo vsi tej elementi naredil tam gor nekje na levi ali desni en gumbek s katerimi bi lahko dobil vse nazaj. Ne pa da ti pol ene strani 3/4 ukazov skrijejo pa ne moreš printat, shranjevat, etc...

abcuser ::

tec, nisva se razumela. Moja spletna stran ne uporablja php jezika, je čista običajna html stran, kjer se znotraj strani zaganja java applet.

Pa moja koda deluje v IE brezhibno, dočim v FireFoxu se stran odpre brez menijev, statusne vrstice in drsnika, dočim - logika skripte je takšna, da najprej odpre novo okno, torej je potrebno staro okno zapreti. IE to zna narediti z window.close funkcijo, FF pa se na to funcijo ne odziva.

Torej bi potreboval rešitev, ki bi delovala v obeh brskalnikih. Ima kdo kakšno idejo?

abcuser ::

McAjvar, jure1825,
se strinjam z vama, da se ljudje na internetu takšnim stranem izogibajo, vendar ta stran ne bo delovala v internetu, ampak znotraj intraneta podjeta.

Želel pa bi zagnati brez menijev, statusne vrstice, itd zato, ker se znotraj brskalnika zaganja applet, ki ima sam po sebi že menijčke. In ko uporabniku rečem, da naj izvede akcijo iz menija File, uporabnik klikne na File iz brskalnika namesto iz File iz appleta.

Hkrati bi želel, da bi se applet prikazal na čim večji površini, ker applet prikazuje grafikone, ki potrebujejo čim več prostora.

Ta rešitev bi meni 'rešila življenje'. V podjetju je več kot 30% uporabnikov, ki uporablja FF. Sedaj jim preprosto ne morem reči, da naj uporabljajo IE samo zato, ker IE samodejno zapre okno za sabo, dočim FF tega ne stori.

Jaz torej potrebujem kodo, ki bi v obeh brskalnikih postorila enako: odprla novo okno brez menijev, statusne vrstice, orodne vrstice, drsnikov in vse ostale 'nesnage', ki je jaz ne potrebujem.

Pozdrav,
Abcuser

tec ::

abcuser: Vseeno je kaj odpiras, jest sem pac navajen php koncnice pisat. Ti pa lahko das karkoli hoces. Bistvo je, da s to kodo lahko preprosto odpres okno, ki je dolocenih dimenzij, nima pa orodne vrstice in vsega ostalega. Ce nisem razumel, pa sorry in me ignoriraj

jure1825 ::

Aha če je to tako se pa to naredi točno tako kot je tec napisal. Dela v firefoxu, konquerorju, etc.. ne vem pa za ie.

Za window.close pa ne vem, kako točno se naredi, da se okno zapre, vem pa da je na prvi strani akvazin.com galerija slik, kjer se slika odpre v novem oknu in ko okno zgubi fokus se samo zapre. Torej more biti neka taksna fora, ki deluje v firefoxu (in je jaz se nisem uspel izklopit ;) ) Meni gre to ful na zivce ampak ce rabis za kaksen program, da se zapre prejsnje okno lahko verjetno tam pogledas kako so naredili.

tec ::

javascript:window.close()
tole zapre okno, ki ga odpiras z window.open

abcuser ::

Očitno se ne razumemo.

Kodo, ki sem jo zgoraj priložil shrani na primer v index.html datoteko. Nato klikni na to datoteko, da se odpre brskalnik. Odprla se bo spletna stran z likom "Open a new window". Ko kliknem na ta link, se naj browser spremeni v stanje brez menijev, statusne vrstice, drsnikov, itd in prikže spletno stran www.google.com (samo za test, da lažje testiramo) brez da bi po operaciji bila odprta dva okna (index.html in www.google.com).

Priložen java script deluje tako, da odpre novo okno (window.open) in spremeni parametre brskalnika torej:
location=no,menubar=no,status=no,scrollbars=no,resizable=yes' in staro okno zapre (window.close).

Ta zadeva lepo deluje v Internet Explorerju, dočim v FireFoxu pa se odpre novo okno (www.google.com) hkrati pa ne zapre starega okna (index.html). Tako po kliku ostaneta odprta obe okne brsklanika - jaz pa bi želel odprto le okno www.google.com brez okna index.html.

jure1825 ::

Pomoje se ne da

McAjvar ::

@abcuser: aaah, web aplikacija. to je pa cisto druga rec, povsem spremeni zgodbo, se opravicujem :) kar se tice zapiranja, je pa tako... javascript afaik lahko zapre le okna, ki jih je odprl. iz varnostnih razlogov nekateri browserji ne pustijo zapiranja parentov. no, ne vem, kako je povsod, meni osebno firefox javi, da mi zeli javascript zapreti parent okno (kar je vcasih lahko problem, ce imam veliko tabov in v enem izmed njih spletno aplikacijo, ki mi zelo zapreti glavno okno in s tem pobiti vse tabe hkrati) in me vprasa, ce to res zelim dovoliti. zelo verjetno, da bos tu naletel na se kaksen problem.

zavedam se, da tole sicer ni resitev, vseeno pa bi morda bila ideja uporabiti kaj taksnega, denimo z izkljucnim namenom uporabe tvoje aplikacije: openkiosk za mozillo.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

krho ::

Zakaj za vraga bi sploh zapiral parenta. Ga bo že uporabnik zaprl, če mu bo šel na jetra.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

abcuser ::

Pozdravljeni,

sem ugotovil v čem je štos in sicer da je to možno narediti v FireFoxu, je potrebno nastaviti eno nastavitev in sicer v C:\Program Files\Mozilla Firefox\greprefs\all.jsp
in sicer:
pref("dom.allow_scripts_to_close_windows", false);
je potrebno nastaviti na:
pref("dom.allow_scripts_to_close_windows", false);

Živi obup so ti raznorazni brskalniki, vsak dela po svoje. Tragedija. Moja ugotovitev kaže na to, da je rešitev precej neuporabna, ker si mora potem vsak uporabnik tole neumno nastavitev na lokalnem računalniku nastaviti.

Pozdrav,
Abcuser

McAjvar ::

najbrz si mislil, da je treba nastaviti na true? :)

no, v glavnem, za lazje iskanje in urejanje teh nastavitev... v naslovno vrstico v firefoxu vpisi "about:config" in pritisni enter. potem poisci na seznamu vrednost, ki jo omenjas in ji popravi vrednost na true.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

abcuser ::

McAjvar,
seveda imaš prav nastaviti je potrebno na true. Copy/paste problem.
Moti me predvsem to, da je različna logika med IE in FF v nastavitvah.
Pozdrav,
Abcuser

mte ::

hm, imam en podoben problem..
z javascriptom recimo odprem novo okence, zapreti pa ga v IE6 ne morem, dokler ne kliknem tiste nagravžne rumene varnostne vrstice in lastnoročno dovolim zaprtje. Stvar dela če hočem zapreti glavno okno, za okno ki je bilo odprto z javascriptom pa ne. Na kde-look.org stvar deluje verjetno tako da okna ne odpre javascript ampak php (mogoče tudi ne, ne morem razvozlati tega, vendar deluje), ampak recimo da v tem primeru nimam možnosti uporabe php-ja.
A obstaja še kakšna možnost?
Hvala,
lp Matej


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hosting + domena

Oddelek: Izdelava spletišč
101436 (1189) cicerooo
»

Webpage help

Oddelek: Izdelava spletišč
101243 (1104) Penny
»

foto album

Oddelek: Izdelava spletišč
51291 (1177) primo
»

Simpl Javascript vprašanje

Oddelek: Izdelava spletišč
5891 (782) twosocks
»

Javascript/PHP vprasanje

Oddelek: Izdelava spletišč
52299 (2185) rasta

Več podobnih tem