» »

pri enem disku mi zmrzne pri drugem ne

pri enem disku mi zmrzne pri drugem ne

_aljo_ ::

Zanima me nekaj, zakaj mi ko dam 2gb velik disk(zelo star) mi dela vse ok in mi ne zmrzne masina, ko pa dam enega novejsega 30gb notri pa mi zmrzne ponavadi, ko hocem racunalnik ugasniti in pa ko sem na internetu? Nekaj dni nazaj je udarila strela v blok, ima to kaj veze? Zakaj novejsi disk ne dela, starejsi pa? Sedaj nocem kupiti novega diska, ker mi zgleda tudi ne bo delal.

SodVina ::

a ti je novejsi kdaj delal? a si novejsega poskusil tudi na drugih racunalnikih? lahko da je sel disk, mogoce je samo slab kontakt na molex vticnici na disku.

Seadoo ::

Meni se tudi pojavljajo podobni problemi: ko hočem užgat računalnik, morem parkrat stisnit gumb za vklop, ker ne 'prime' zmeraj.

Potem pa sem na napajalni kabelček od ventilatorja (procesorja) vtaknil eno stikalo za regulirat vrtljaje (potenciometer) in se mi je dogajalo naslednje: računalnik je sicer vžgal zmeraj na prvo, ampak problem je bil, da se mi ni prikazala slika na monitorju. Potem sem ga mogu parkrat ugasnit in spet užgat, dokler se enkrat slika ni prikazala, potem pa je delalo vse OK.

Zakaj je moja težava podobna? Ker sumim, da se mi pri teh blackoutih ni zagnal disk. Ko se je računalnik zagnal, se je namreč slišalo, kako se je zavrtel do visokih obratov.

No sedaj sem potenciometer vzel stran in spet dela po starem - ko želim računalnik užgat pač parkrat stisnem gumb za vžig in ko se užge, dela brez problemov.

Spajky ::

_aljo_ : ajajajajaj! Je vdarla strela v blok ... pa verjetno prednapetosne tud ni blo ... po takem doživljaju zna bit v začetku vse ok, pol pa začne čez čas kar neki bolj zezat, pa vedno bolj in bolj in zraven popi*devaš ... in težko najdet, kaj je narobe ... jest sem mel take slabe "vrhunske uporabniške" iskušnje kak mesec nazaj ... Sposodi si podoben disk in probaj če dela Ok; če ne, valjda veš kaj ti je storiti dalje ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

_aljo_ ::

Novejsi disk bojda dela, samo pri meni noce.

Spajky ja upam, da ne bo zacelo use crkavat, ceprav na zacetku je res en teden delalo vse ok. Bom probal se en 20gb disk dat notri, upam da bo ta delal ok, ker z 2gb ne morem nic delat.

Spajky ::

upaj; pri meni je tudi delalo še več kot en teden Ok (če ne štejem, da se je komp takoj po "šusu" zbudil iz Suspenda z vsemi voltažami zj*ebanimi in nato ugasnil, in ga nisem mogel nekaj minut nikakor "zakurblat", pregrevanja so se začela čez 2 tedna ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se prižge in ugasne!?

Oddelek: Strojna oprema
318616 (6519) kupim9
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9310067 (7512) gregor
»

Prižiganje avta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14118698 (14367) krucymucy
»

Nevihta in PC

Oddelek: Loža
472669 (1794) neoto
»

Včasih mi javi DISK BOOT FAILURE...