» »

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2

1
2
»

Gandalfar ::

Jeff: mislim, da je bilo na neowinu. Bom probal poiskat link

CCfly ::

In tele anti-M$ novice grejo tudi meni že na živce na STju. Sorry fantje, samo pretiravate.

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2
Nov članek - Poškodbe pri delu z računalnikom
SiOL kršil pravila MOK-a
Šport in tehnika
Microsoftova nova strojna oprema
HP-jevi načrti za Unix
ARNES in slovenščina
Dve novi Saturnovi luni
Radijski valovi zelo nevarni?
Applu odobren patent za "računalnik-kameleon"
Immunity, Inc. objavil raziskovalni članek o TC0 modernih operacijskih sistemov
Bomo za prisluškovanje še plačevali?
Bi najslabšo Operino lastnost v Firefoxu?
PearPC 0.3.0
Gnoppix 0.8
Windows XP Starter Edition
S.T.R.A.H.
Gmail nič več ?
QuakeCon 2004
Hydan, nov steganografski izdelek
Kako varen je Microsoftov požarni zid?
Nova različica jedra 2.6
Nova anketa!
nVidiina Geforce 6600 serija
Nov članek
Express Install za Service Pack 2
Cocoa# in prve slike
IBM največji doslej
Minhen nadaljuje
Vodja Microsoftovega oddelka za varnost ljubitelj OpenBSD
Sony je za PlayStation 3 izbral Blu-ray
Linus, na pomoooč!
Primerjava operacijskih sistemov *BSD
Avtor črva MSBlast.B priznal krivdo
Poziv potencialnim krvodajalcem

Strinjam se s tvojim komentarjem. Mislim da bi morali te anti-MS novice, kot je prej navedeni nagnusni poziv na darovanje svoje lastne krvi, takoj odstraniti. Seveda je vse to zarota Linuxašev in njihovega finskega diktatorja. Ampak ne verjemite mi na besedo. Imam dokaze. Vidite, to je Chewbaka ...

Jeebs ::

Po updejtu Nortona mi stvar po prvih opazkah deluje zelo solidno. Ampak vseeno imam občutek, da bo treba v bližnji prihodnosti še marsikaj updejtat. No, samo predvidevam glede na dosedanje izkušnje z M$.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

gfighter ::

Hm, nisem ravno anti-microsoftovec, ampak SP2 se mi je pa močno zameru. Najprej sem imel SP1 RC1, nato SP2 RC2, in pri obeh je vse delalo, prav zadovoljen sem bil z MalimMehkim da so končno naredili nekaj uporabnega, potem pa sem namestil SP2 Final in internet ni delal sploh. Pa ni bilo krivo moje nepoznavanje firewalla v stilu "Security center=>Firewall=>klikni OFF", ampak so mi preprosto izginile vse Network connections. In ko hočem naredit novo povezavo, mi prbije nekaj v stilu "Windows can't read your network settings";(( . In potem sem malo pregledal sistem, ampak rešila me je šele ponovna inštalacija in po njej SP2 Finale deluje normalno. Winsi so bili stari šele kake 2-3 mesece, tako da je to kriminal!!;( ;( Zanima me, če je imel še kdo podobne težave.

No ja, še sreča da sem zadnje čase malo eksperimentiral z linuxom, tako da nisem bil čisto odrezan od sveta. Samo res ne vem, zakaj so dali tole kot verzijo Finale, če pa dela slabše od release candidatov, plačal jih ziher nisem zato, da bom potem nek poskusni zajček. No, zdej vsaj vem za naslednjič. Ampak winsom se vseeno ne odpovem nikoli, že zaradi službe, preprostosti uporabe in miljona programov, toda po drugi strani pa bo na mojem disku od zdaj naprej zmerom tudi kakšen SUSE Linux. Zihr je zihr(pa še KDE kul zgleda:D :D )!!!

Gwanaroth ::

Gre kdo na burek?
Lights often keep secret hypnosis..

swar ::

Instaliral SP2(winbeta) na par mescev stare winse.Nisem imel nobenih problemov z vklopljenim ali izklopljenim firewallom(ki je mimogrede zelo napredoval in mu celo lahk recemo firewall).Zdej pa lahk sam upam da bo dolg trajal preden se kak crv ali virsu pojav kot je msblaster,mydoom ipd.

BSD-jas ::

Gremo rajši na hačapuri, je malo manj masten :D

bradek ::

Zakaj jaz nikol nimam problemov? Ne z XPji ne s SP1 ne s SP2 ne z virusi, ne z crvi, ne s sesuvanjem, z nicemer. In ne, nisem na linuxu.

Dejte ze enkrat dojet da je najvecji problem v userju in ne softveru. Ce user ni lenoba in se mu ne gre samo za to da bo po instalaciji cimprej sel en krog v NFSju ali ubil najljubso zival v kvaki, in se bo usedu in si zadeve na zacetku skonfiguriral tako kot morajo biti, vkljucno z driverji, firewallom, popravki itd, potem tak user ne bo mel problemov. Pa ce laufa XPje al pa debiana.

Prov smesno se mi zdi kako prav oba tabora, razen jimibtna (ki ga itak noben ne jemlje resno, in prav je tako :D) govorita, eni da iz principa ker je MS, ta smrdi do neba, drugi pa zato ker so prej namescali razne cudne leakane RCje tega service packa, in imajo zdej probleme take in drugacne. Dejte se navadit da ce hoces bit "car" in si namescas te zadeve, ki se ticejo sistema (in ne uporabniskega softvera) potem ne pricakuj drugega kot take probleme. Ampak to se ne pomeni da je karkoli v povezavi s tem slabo, ceprov ste imel take izkusnje.

Sej nevem ce se sploh splaca repencit tukej, ampak je pa smesno opazovat kako se neumni wintendo userji mecejo v zobe linuxasem, ki komaj cakajo da lahko ugriznejo. Vseskupaj je ze ena velika bedarija. Tako tista linuxaska zagledanost v odprto kodo ki je uber all, kot wintendo kjer "vse dela" (po mnenju nekaterih drugje pac ne, ane?). Vsaka stvar ma svoje prednosti in pomanjkljivosti, nobena resitev ni sto odstotna, sploh pa vsak naj vzame tisto kar mu najbolj odgovarja za zadevo ki jo potrebuje.

Najbolj smesno je pa se vedno to, da meni vse in ze vse od win98 generacije normalno deluje. Matr sm cudn.

Jeebs ::

Am... Mal prehitro sem stegnu jezik, Total Commander (bivši Windows Commander aka Norton Commander, ko je stvar še tekla v DOS-u) še vedno dela po polžje.:'(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

BigWhale ::

total/windows comander z Norton comanderjem nima nobene veze... ;> Drug produkt drugega podjetja...

(no razen ce ni kdo koga kupil...)

SXR ::

CCfly poglej:

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2
Nov članek - Poškodbe pri delu z računalnikom

50% novic je proti MS.:D

...

:\ Upam, da si pogruntal kaj sem ti hotel prikazat.
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

jype ::

Ja, saj CCfly je hotel isto povedat :)

BigWhale ::

Ravnokar sem v sluzbi instaliral en program... Ki je od mene zahteval, da rebootam masino...

service pack gor ali dol... it BLOWS it really blows... Operacijski sistem, ki za en butast install programa zahteva restart celega sistema ni vreden pol kozarca pokvarjenega ketchupa...

In ne, program ne deluje... Sem probal...

Airskull ::

Men dela vse vredu samo nerota sem mogu updejtat.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Microsoft ::

BigWhale, kaj si v sluzbi grete, kdo bo mel vecji uptime? :))

Ce nisi tolko strpn, da bi pocakal 1 minuto !!! potem si prinesi Linux v sluzbo, pa ne bo vec teh nevsecnosti.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

Jimi, si kdaj probal razvijat kako aplikacijo? Ko imas pet browsserjev odprtih z dokumentacijo, svoje razvojno orodje za program, potem razvojno orodje za neke druge stvari, ki jih nucas, potem imas odprtih 5 radmin clientov, ki so povezani vsak na svojo masino. SQL query analyzer, se en editor aja, pa clearcase, potem se aplikacijo za katero modul razvijas... Se kak dokument, kjer sproti pises specifikacije in dokumentacijo...

... potem pa instaliras en prdec smrdec, ki ti rece, da moras rebootat masino, ce hoces, da bo zacel delat?!

Reboot? Se hecas? Jaz rebootam masino takrat ko stroma zmanjka, ne pa takrat ko bo ena stupidna aplikacija rekla, da hoce, ne da hoce, da zahteva, da se reboota masina.

... da ne omenjam dolocenih MS popravkov, ki jih das instalirat in potem rebootajo masino, tako. Na lepem, zato ker se jim tako zdi prav.

CCMbrother ::

Se popolnoma strinjam! Za skoraj vsako k*** aplikacijo moras restartat.....mimogrede....pri instalaciji directx-a in IE-ja bi te lahko vsaj vprasalo, ce zelis reboot....ne pa meni nic tebi nic reboota masino.....

Jimi! A tebi Microsoft placuje kej, da si tak Micro fan ???? Oprosti, ampak tak obcutek sem dobil :D! Mimogrede! Ne mores obtozevat mathajzza, ki je napisal novico, ki je odraz realnega stanja.....tezko napises novico, ki je ni....torej DOBRIH stvari v SP2 ! Ni vse novo tudi dobro!

Microsoft ::

CCMbrother, nihce mi ne placuje.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jype ::

U, nihce mu ne placuje!

Zadnjic je Viking reku, da vsi Linuxasi samo zato tolk tezimo, da bi cimvec ljudi slo na Linux samo zato, da bomo potem sluzili, ker noben ne bo znal delat z masino.

Pri Windows ti pa Jimi takoj pomaga, ce gre kaj narobe, in to ZASTONJ! In se Microsoft mu ne placa!

Ce ima kdo tezavo z Linuxom seveda preden povemo resitev ustrezno zaracunamo, sam si je kriv, kaj pa je presaltal na Linux, ce bi lahko imel Windows.

Po moje bom jaz tut kupu Windows. Skoda je edino to, da na mojem racunalniku ne delajo in bom zato moral kupit se nov racunalnik.

BigWhale ::

Zdaj ko si ze toliko newbijev obral za support bi si lahko ze dva nova kupil... avto bi si lahko kupil...

Paramedic ::

BigWhale:
lahko da se v tvojem primeru motim, ampak če si šel v takih pogojih resetirat mašino zaradi ene "usrane" aplikacije, potem si ti neumen. Hočem povedat to, da večinoma programi hočejo reboot kvečjemu, ker so v startup dodali nakaj, ali pa so kaj dodali v register, ampak to ni nujno za aplikacijo, da deluje. A si sprobal zagnati tisti program pred rebootom? Če ne, pol si si sam kriv, ker bi verjetno delovala. Če pa si in ni delalo, je bila pač take vrste.
Ko sem nazadnje v xp z sp2 za probo inštaliral na novo na drugo particijo, mi niti za gonilnike ni zahteva restarta, mislim da je samo za grafično, medtem ko za zvočno, bluetooth, wlan, mrežno in še kaj - nobenega reboota.
Popravka (hotfixa) pa ne vem, če sem že videl takega, ki ti brez besed reboota, bil je pa to včasih directx, za dx9.0c pa ne vem, ker mam sp2 gor, kjer je že vgrajen.

Še za antivirus: če se koga moti, da antivirus toliko sredstev požre, je problem le v tem, da uporabljajo tiste nabite firme, od katerih je le šrot, namesto enih zastonjskih, ki imajo le realtime skener, ročni skener in update, in rabijo kakih 5MB rama in nič procesorja.

BigWhale ::

Ne nisem rebootal. Ja, sem probal pognat. Zdaj zivim brez tistega.

Windows uporabljam ze od 3.0 verzije naprej... Nisem ravno newbie...

Jux ::

@Brad3k


Dejte ze enkrat dojet da je najvecji problem v userju in ne softveru. Ce user ni lenoba in se mu ne gre samo za to da bo po instalaciji cimprej sel en krog v NFSju ali ubil najljubso zival v kvaki, in se bo usedu in si zadeve na zacetku skonfiguriral tako kot morajo biti, vkljucno z driverji, firewallom, popravki itd, potem tak user ne bo mel problemov. Pa ce laufa XPje al pa debiana.


A misliš, da če tebi dela sp2 ok, potem to avtomatično pomeni da vsem ostalim tudi? Oz. da če jim ne so ziher uporabniki sami krivi, ker teb dela oh in sploh mega??!?? Oziroma so navadni newbiei? Oziroma nimajo pojma, ker si ti takšen hax0r in uničuješ vse? KRNEKI!!!

SP2 enim pač ne dela (dobro) iz preprostega razloga - ker je takšen kot večina software-a ki ga izda MS - povsemu buggast na začetku. Sploh ne razumem zakaj se moraš tako usajat. Dojami, da ni vsak komentar sveta vojna proti MS-ju (ker večina nas uporablja windowse, explorer, itd...) ampak da imajo (imamo) nekateri enostavno težave z SP2. Predvsem pa - še na Microsoftovi strani PIŠE da imajo težave z določenim softwareom.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

@paramedic
Popravka (hotfixa) pa ne vem, če sem že videl takega, ki ti brez besed reboota, bil je pa to včasih directx, za dx9.0c pa ne vem, ker mam sp2 gor, kjer je že vgrajen.


ie6sp1 network install mogoče?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

bradek ::

Kar sem napisal je letelo na vse tiste ki pljuvajo po vsem samo iz principa oziroma zato ker se imajo oni za "hax0rje" kot si sam rekel, in potem penijo ker jim po installu SP2 kista ne boota vec. In ne, tega buga ni nikjer na MSjevem seznamu.

Sicer pa nevem zakaj se tok razburjas, ocitno sm ti stopil na zulj. In prav je tako, bos mogoce mal odprl oci in dejansko dojel da se z racunalnikom da tudi kaj koristnega pocet kot pa samo stresat svoje pubertetniske probleme po forumu in iz principa zanicevat vse kar smrdi po [vnesi uspesno podjetje]. Mogoce pa si to ze naredil in ti delam krivico, v tem primeru se ti opravicujem.

Ce bi dobro prebral bi dojel namen posta. Sploh ce primerjas vse linux/wintendo vojne med komentarji, ki presedajo ze vsem ki berejo slotech. Razen nekaterim ekstremistom, ki veselo rinejo svoje in provocirajo.

Res se nerad ponavljam ampak v tem primeru bom naredil izjemo. Vsak naj uporablja tisto kar mu je vsec, kar se mu izkaze kot najbolj uporabno, vsak ima svoje potrebe in zelje in temu primerno naj si izbere, med drugim, operacijski sistem.

hruske ::

Pa novica je foo.

Prvič sploh ne gre za negativne odzive, ampak za nekompatibilnost in drugič microsoft ni prav nič kiksnil, ko je vgradil nekoliko boljši firewall.

mathjazz ::

> Pa novica je foo. Prvič sploh ne gre za negativne odzive, ampak za nekompatibilnost in drugič microsoft ni prav nič kiksnil, ko je vgradil nekoliko boljši firewall.

Negativni odzivi: ZDNET in BBC.

Microsoft sam govori o kiksu, kar poglej link. Oz. oni temu rečejo glitch.

Si sploh prebral novico in strani, na katere linka?

Sicer pa nimam nič proti Microsoftu, jaz sem samo revni pisun, ki piše to, o čemer pišejo naši viri. Npr. BBC in ZDNET sta takšna, da jima zaupamo. Vi pa, kakor hočete ...
www.getfirefox.com

darkolord ::

Program po instalaciji potrebuje restart samo ce je kateri od dll/ocx ki naj bi ga program nadomestil (z novejso verzijo), v uporabi... to pa je bolj problem programa, ki vse fajle, ki jih rabi, mece v system(32) folder...

Brad3k: koncno se nekje strinjava :D:D men tut vse dela :D:D:D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

virus, ki onemogoči mrežo in "taskbar"

Oddelek: Pomoč in nasveti
51057 (908) Freezy
»

Kako odstraniti SP2

Oddelek: Operacijski sistemi
111487 (1281) zee
»

Bluetooth

Oddelek: Programska oprema
51352 (1288) harvey
»

kako nastavit DNS za lastne domene

Oddelek: Omrežja in internet
51684 (1577) Red_Mamba
»

Microsoft Office XP Orodna vrtica

Oddelek: Programska oprema
91015 (977) OrlyTM

Več podobnih tem