» »

Zvočniki: 5.1 ali stolp?

Zvočniki: 5.1 ali stolp?

G3GANT1C ::

Ker se mi zadnje čase zazdeva da me moji 8 let stari 2.5 W zvočniki ne zadovoljujejo več, sem se odločil, da bom kupil nove. Big Bang ma trenutno v akciji zvočnike 5.1 Trust (neki tazga, 2500 W) in zraven je še PCI zvočna kartica. Zdej me pa zanima, a se to splača kupt? Uporabljal bi jih predvsem za poslušanje glasbe, s tem da sem opazu, da ma dost ljudi v te namene na računalnik prključen stolp. Kaj se za poslušanje glasbe bolj splača? Kaj ma lepši zvok?
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

jurcy ::

no ti bom jaz skušal pomagati...poglej, sam veš ali rabiš pomoje(če imaš že računalnik) stolp z cd-plyerjem kasetofonom...pomoje imajo pa kakovostni računalniški zvočniki boljši zvok...sedaj pa še izbira(če se ti da kable skrivat in imaš prostor to potem kupi 5.1 drugače pa 2.1):

Genius Sorround SubWoofer 5.1

Logitech zvočniki Z-5300

Logitech zvočniki Z-2200


tole so pomoje najboljše izbire, če pa imaš denar pa ti priporočam logitech z-680>:D


Lp

SodVina ::

Ce kupujes 5.1 zvocnike se zavedaj:

1. da moras imeti 5.1 zvocno kartico
2. Da je(trenutno) muzika posneta v stereu, zato bo zvok iz prednjih zvocnikov isti, kot iz zadnjih

torej za dober zvok potrebujes tudi dobro zvocno kartico in ne samo zvocnike. Ce nisi pripravljen investirati pretirano veliko in nimas 5.1 kartice, potem se ti verjetno bolj splaca kupiti 2.1 zvocnike. Ce pa bi na vsak nacin rad imel za malo denarja 5.1 muziko, pa je verjetno tale trust najcenejsa izbira, samo se zna zgoditi, da ti kvaliteta ne bo odgovarjala. Sploh pa za muziko poslusat ne potrebujes 5.1, ker je vecina komadov v stereo nacinu.

lp

Sycroft ::

ce pa bos slucajno se kdaj pogledal kaksen film (Divx ali dvd) pa ti 5.1 pride prav:) morda se splaca dat kaksen tolar vec za boljse zvocnike se strinjam... vendar pomoje ce si pripravljen dati tam nekje 20-30k sit je izbira ze kar kakovostna (nezahtevnim uporabnikom namrec tako kot sem jaz) izbira pa je seveda tvoja.. jasno v trgovini preden kupis obvezno zahtevaj da slisis razlicne modele tako da bos vsaj priblizno slisal kaj kupujes. ne bo pa isto.
upam da sem pomagal:D 8-)

G3GANT1C ::

Zdej sem prašal še ene par frendov pa bratranca k dela v trgovini s kitarami. Bratranc mi je svetoval zvočnike Creative Inspire 2.1 Slim 2700 - Satelita sta baje po 8 watov pa woofer je 19 watov.

A kdo pozna tele pa ma v redu izkušnje z njimi? Ker teli moji 2.5 watni k jih mam zdej so bl podn. Vsak dan sem prpravljen dat več za nove zvočnike...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

SodVina ::

Ljudje tukaj svetujejo vecinoma Genius in Logitech. Precej malo jih je navdusenih nad Creative-om. Sam zal nimam izkusenj z njimi, naj ti pove nekdo, ki jih ima. Sem pa preprican, da bos vseeno veliko bolj zadovoljen z njimi, kot si s temi zdaj.

PrimozR ::

Jest mam pa na 60W (30W po zvočniku) stolp prkloplen, pa sm čist zadovolen. Stolp je pa Kenwood.

fusionSPY ::

Torej odločil sem se da tudi sam nabavim zvočnike in sicer Logitech Z-640, ker pač Logitech je superca (trenutno imam miš Logitech MX-510 in tipkovnico Internet Navigator SE in moram rečt, da me še ni razočaral). OK dovolj o hvaljenju torej zanima me pa sledeče prosim, če pogledate tale dva linka : KLIK in KLIK . Če ste opazli imajo pri mimovrste 46 W RMS pri izishop pa 71W RMS, sam me zanima, če sta dva različna modela? Mislim, da se splača dati tista 2k za 25 W RMS več. Boljše bi pa bilo, da bi se pri mimovrste zmotili :D in tudi tam imeli 71 W RMS.

xabre ::

640 so že lep čas nazaj nehat delat, jih je nasledil nov model:D

Drugače mam te škatlce, wufi ma 23rms, sateliti 5w komad, pol pa računi. Basi so ful fajn, visoki toni tut, samo ni pa srednjih tonov, kar se pri določenih zvrsteh glasbe zelo opazi.
BTW računalniški zvočniki niso namenjeni predvajanju glasbe, s kvalitetnim stereo sistemom boš dost več ven dobu.
Pa čeprav je muzika v stereo načinu, špila vseh 6 zvočnikov in se znajo kar fajn dret.

Edino čez noč jih je treba ugasnit, ker prav hinavsko brnijo:\

Tilen ::

Tudi moji Z-640 so zaceli zajebavat, cimprej morajo v garancijo dokler se jih imam. Woofer namrec nekaj brni ;(( Uporabljam pa jih 8 mesecev.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

blze ::

no mene pa zanima naslednje:
jaz mam tudi stolp sam seda bi rad prešaltal na zvočnike 5.1 oz 7.1 in sicer mam plato intel 865pe neo 2 in me zanima če bi bila dovolj dobra za poganjat 5.1 zvok.

in zanima me tudi kere zvočnike mi priporočate dal bi pa keša od 20-30 jurjev.

in zanima me tudi ker ponujajo pri pelugi zvočnike 7.1 za 24 jurjev pri nas so pa 34 jurjev-al se bl splača 7.1 al 5.1 sam je pa res da bi mogu potem kupit kartico 7.1 in bi me spet koštala 20 čukov.

ne vem no mal svetujte prosim

aja uporablu pa bi za gledanje divxov in igranje iger

lesy1 ::

Jaz mam od Teaca POWERMAX1300 2.1 sistem pa mi je kar OK. Uporablam tudi za predvajanje glasbe iz discmana. Ima pa 2*12,5WRMS satelita in 35W RMS woofer. Cena je pa okol 15kSIT.

LP

Lesy

Smorny ::

Za poslušanje glasbe je vsekakor bolje speljati zvok na ojačevalec in ga potem predvajati preko velikih zvočnikov.
Saj za neko zajebancijo so ti računalniški zvočniki fajn. Samo, ko pa ni srednjih tonov, ni mehkega zvoka. Je le visokotonsko piskanje in kvazi subwoofersko ropotanje. Na enem računalu imam 2.1 na drugem pa preko ojačevalca (5.1) - poznana mi je razlika. Ker je denar sveta vladar se boš verjetno odločil za kaki računalniški 5.1 komplet, ki te bo stal okoli 50 jurjev, če pa hočeš imeti ojačevalec in zvočnike, pa te bo stalo 200+.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Sami ::

Računalnik imam priključen na stereo zvočnike Kostar 360W in pa na Stolp Sony RXD7, ki ima kar dobre base. Stere zvočnike imam na računalniški mizi, zvočnike od stolpa pa za mano.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

PrimozR ::

A jest sm že povedov kuko mam?

V glavnem sm pogruntov en trik. Za WA mam plčug-in Enhancer, k izbolša kvaliteto muske. Pol mam pa skos na 30% naštiman WA (ker med igranjem LFSja poslušam musko in je tko lih prbližn prov naglas da avto slišm) in na tako glasnost (pa seveda radio tolk bl naglas) ful basi nabijajo. Čeprov nimam ne vem kašnih zvočnikov (2x 30W), se mi miza kr trese. je pa tut res da nism sound freak.

blze ::

mene pa zanimajo mnenja naslednjih dveh kompletov zvočnikov 5.1

trust 4500p 5.1 za 17900 sit

terratec home arena 5.1 17600 sit

povejte če ima kdo sz njimi izkušnje in če so dobri za gledanje divxov in igranje iger?

OldSkul ::

Jaz imam 4 Hi-Fi zvočnike priključene na prenosnik prek ojačevalca.Zvok veliko boljši kot na mojih 11 jurjev vrednih PC zvočnikih.Sta pa 2 starejša zvočnika (Hitachi- starost 20let) boljša od 2 novejših (Kenwood-4leta)

glinik ::

Izogibajte se no name firm zvočnikov! Predvsem ne kupujte v Intersparu, Mercatorju ali Tušu ...

Kot ste že eni opazili sami, je zvok preko ojačevalca dosti bolši. Jaz svetujem vsem tistim, ki hočejo imeti stereo zvok, da se pozanimajo za kakšen stolp ali celo ojačevalec + hifi zvočniki. Kdo pa želi 5.1 ali 7.1 sistem (in nima preveč $), pa naj se ozre za Logitechom ali Creativom.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

B_U_R_I ::

hey ... ne bom nove teme odpiral da ne bom preveč smetil

js sm se tut odloču da kupim neki bolši sistem zvočnikov ... trenutno imam glasbeni stolp malo levo pred sabo in mi to nikjer ne odgovarja ker mi zvok sam na eno uho nabija

zanima me kater 5.1 sistem bi priporočali ... rabim tudi 5.1 zvočno kartico kajti ta ki je na EPoX 8RDA+ plati ne bo dobra ( predvidevam )

za zvočnike sem pripravljen dati okrog 40K (+- 5K ), potem pa še ena zvočna ( nekje okrog 10K ? )

zvočnike bi priklopu na računalnik in jih bi uporabljal za igranje igre, poslušanje muske, gledanje filmov

prosim za nasvete

hvala

M-man ::

Jaz svojih Geniusov ne dam.:D :D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

blze ::

ja jz sm tudi naroču genius zvočnike sw 5.1 home teathre in mi pridejo u sredo

sam sem zbiral en teden in se odloču zanje ker so meli ful dobra mnenja folk in pravjo da za tak dnar ne boš dobu bolšga

drugače pa kartico zvočno kupi

creative sun blaster live 5.1

al pa audigy 1-baje da je ta bolši

jaz se zbiram med temi dvemi karticami

glinik ::

Logitech Z-5300

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

xabre ::

8rda+ plus ma prov spodobno zvočno kartico, na rangu kakih pci za 10+ksit-ov.
Škoda penezov za še eno zvočno. Rajš u zvočnike investirej. IMHO


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19926641 (10727) Hrenowsky
»

katere zvočnike ?

Oddelek: Kaj kupiti
333218 (2485) amper
»

Katere zvočnike naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
221152 (906) boris22
»

Zvočniki (Teac PowerMax 950 5.1 vs Genius SW-5.1 home Theater)

Oddelek: Kaj kupiti
172445 (2233) bajsibajsi
»

Logitech Z-5300 5.1 (280W RMS)?izkusnje?

Oddelek: Kaj kupiti
372509 (1569) boštjan

Več podobnih tem