» »

ISDN in ADSL - Telekomovo SRANJE :P

ISDN in ADSL - Telekomovo SRANJE :P

skysel ::

Torej, kakor sem prebral / izvedel od "telekomovih strokonjakov", KAO rabis ISDN preden lahko sploh dobis ADSL... Kar pa sploh ni res.. Ce folk mal pobrska po netu, bo kaj kmalu ugotovil da je to le se ena Telekomova natega uporabnikov.. Ze 3x sem jim poslal kritiko glede tega, a ni nobenega odgovora (le zakaj??) >:D Torej sklep je da nas TELEkom vlece za nos.. spet, kajpada, nam ponuja ISDN, kao svet digitalnih komunikacij.. ja sej je res.. sam to je vse v plenickah, zakaj rajs Pampers planic pa not en ISDN modem not zavit ne ponujajo? :) V Nemciji dobis ISDN kot navaden telefonski prikljucek pri nas. ADSL je tam tako kot je pri nas Dial-Up (yeaaa)... Kar se tice slovenske internet scene, je ARNES se zdalec najboljsi provider (so vsaj posteni na arnesu, pa se za 50% cenejs net nam dajo brez narocnine) :)
Pa da vidimo kdo se strinja/ne strinja z mano :)
Smrt TELEkomu, svoboda NOVI tehnologiji (ne uni v plenicah :P)
Transgalactic Incorporated / SkyseL

Misak ::

Hmm..seveda je ADSL bil misljen kot dodatek navadnim telefonom (beri: navadne zice:) Sedaj pa mi nekaj povej: Kaj je boljsega, kot prodajati vroče zemljice?
Zakaj bi se Telekom odpovedal prodaji ISDNja, ce lahko na ta racun dodatno zasluzi ? Res je da je to nepravicno za nas - uporabnike, vendar v svetu biznisa je vse dovoljeno...
Pac, zakaj bi zapravili moznost in "digitalizirati" se nekaj Slovencev več?
Seveda v tujini je vse drugace. Kot prvo tam ne obstaja monopol, kot ga ima pri nas Telekom, zato so pri njih storitve malce drugacne. ADSL lahko dobi vsak uporabnik, medtem ko pri nas samo ISDNjevci. Da ne govorimo o kakovosti storitev in zivljenjskem standardu...
Sam sem proti monopolu Telekoma, in proti temu, da bi naivni drzavljani kupovali macka v zaklju (beri: ISDN). Ampak tako pac je, tako kot v vsakem drugem poslu..
Ce nimas konkurence, navij cene in storitve, pa bo. Ko pride pa konkurenca na trg, pa zmanjsaj cene, tako da bo zgledalo koliko so se cene spustile (ceprav so realno se vedno visje, kot je storitev ali proizvod vreden).
Seveda pa pri monopolu nastradamo mi - uporabniki.
Hvala bogu da se tudi na tem podrocju bliza konkurenca

:D
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

darh ::

sam zgleda da se jim tud ISDN prikluckov ne mudi priklaplat, ker zanj čakaš kao 30 (delovnih) dni !!!

mislm.... najleša hvala... monopolizm sux... a naj se nebi ze letos oz zadnji dan lanskega leta Telekomu prenehou ? ampak mene zanima zakaj v skorej pol leta nismo dobil se nobenga druzga ponudnika... damn....

prou uzitek bi jim blo rečt: "... prav, bom pa k drugemu podnudniku odšel !... tu, tu, tu, tu uuu..." :D
Excuses are useless! Results are priceless!

OrlyTM ::

hja ... pa ni sam telekom problem ... tudi kabelski operaterji se obnašajo kot ..... pregrda beseda, ne bom pisov.
Mi nardijo instalacijo za kabel modem in pol dva dni fehtam, da mi zadevo spravjo v pogon, pol pa še ugotovim, da večkrat zadeva sploh ne dela.

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

skysel ::

Hja, sej bo nov kabelski provider tole poletje prisel ce se ne motim.. in to iz Nizozemske.. Kar se pa tice konkurence Telekoma, tega se lep cas ne bomo docakali. Mogoce ze veste ali pa ne, junija meseca gredo cene impulzov spet gor za cca 15-20%... Tako da... Jupiiiiiii :P No, bom rajs pocaku Mobitel da bodo se oni nardil kaksno akcijo z 1000 sit narocnine pa 5 sit / minuto :-) Navadn telefon bomo pa lepo odklopil pa bo ane? :)
Ni kej, grem nabavt zdej ene 10 paketov jajc, pa telekom obmetavat (si ne zasluzijo da bi telekom z veliko zacetnico pisal) :P
Transgalactic Incorporated / SkyseL

ahac ::

Sicer sem Enemy of the Telekom, ampak pri ISDN+ADSL je še nekaj drugega. Če bi hotel Telekom ponuditi ADSL z in brez ISDN bi moral na vsaki centrali imeti dve vrsti opreme (z/brez), kar pa se jim ne splača, ker bi bilo uporabnikov ADSL brez ISDN premalo. OK, tu je seveda še teh 3000sit naročnine na storitev, ki je sploh na rabiš.
Sicer nimam nič proti ISDN. Pač digitalen telefon. Kul. Izpis kličočega (ki je sicer možen tudi na analogni liniji, ampak Telekom tega ne prizna). Kul. Dve liniji. Why would I need that? Še ena je preveč. Če bi bil ISDN za vse naročnike ADSL brezplačen bi ga takoj vzel, ampak zakaj bi vsak mesec plačeval, če navadnega telefona skoraj ne uporabljam več (z njim kličem samo še staro mamo)?
Sicer pa od Deutsche Telekom tudi dobiš ADSL samo z ISDN (in nevednim uporabnikom prodaja ISDN, kot višek tehnologije), ne vem kako pa je pri drugih ponudnikih. Sploh pa večina Nemcev še vedno dial-upa.
V Veliki Britaniji pa ne moreš imeti ISDN+ADSL (pri BT). Ko se odločiš za ADSL ti ISDN skanslajo. To je pač odločitev operaterja.
Večji problem, kot to z ISDN je po moje to, da je SiOL edini ponudnik ADSLa. Pred nekaj časa je bil na Telekomovi strani, kot ponudnik napisan tudi Medinet d.o.o. (Amis.net), ampak ga ni več. Gre za to, da so cene zakupljenih vodov od Telekomove centrale do ponudnika veliko predrage (te so seveda v lasti Telemoma). SiOL gre menda z ADSL v izgubo, ki pa jo seveda pokriva Telekom, tako da se denar samo pretaka do SiOLa do Telekoma in nazaj. In seveda vedno od uporabnika do Telekoma. Drugi ponudniki si pač ne morejo privoščiti izgube z ADSL. Ko bo pa SiOL dobil dovolj uporabnikov oz. ko bo to zahtevala vlada (zaradi pritiska EU) bodo cene znižali in šele takrat bodo prišli drugi ponudniki. Potem se bo pa zgodilo isto kot pri Mobitelu in Simobilu. Prvi je imel tri leta prednosti (zaradi naše super vlade) in ima zato 80% delež, čeprav ima drugi občutno nižje cene, boljše storitve in boljši odnos do uporabnikov. Zdaj ko je Mobilkom Austria kupil Simobil ima ta take akcije, da gre kar nekaj Mobitelovih uporabnikov k Simobilu. Na žalost je trg mobilnih komunikacij za tujce veliko bolj zanimiv, kot pa trg stacionarnih telekomunikacij, zato Telekom ne bo kmalu dobil prave konkurence.
Telekom ima na žalost še vedno podporo vlade. Kar poglejte kaj se dogaja z Incotelom. Radi bi ponudili 60% cenejše klice v tujino (preko IP), ampak Telekom jih noče priklopiti, ker nimajo pogodbe o medomrežnem povezovanju (za katero zahteva Telekom preveč denarja). Halooo!! Incotel sploh nima lastnega telefonskega omrežja, ampak naj bi šli vsi klici v tujino preko ELESovih kablov. Na srečo imajo ELES, Slovenske železnice in delno Telemach lastne kable, ki jih lahko ponudijo ISPjem.
SiOL pa dela še eno svinjarijo in sicer pri medsebojnem povezovanju ISPjev. Ker ima večinski delež omejuje povezovanje z drugimi providerji, tako da se lahko zgodi, da gredo podatki v tujino in potem nazaj v Slovenijo k drugemu providerju, kar seveda pomeni slabšo hitrost in seveda višje stroške ISPjev, kar je v interesu Telekoma (in vlade?) in zelo slabo za nas, uporabnike.
Na žalost mi ne preostane drugega, kot da kupim ISDN in potem še ADSL pri SiOLu in čakam na konkurenco. Ko pa ta enkrat pride pa TAKOJ zamenjam operaterja in ISPja.
Z kabelskimi operaterji je isto. Lepo so si razdelili Slovenijo in zdaj ima vsak na svojem koncu monopol. Upamo lahko samo, da si bodo kabelski operaterji in Telekom konkurirali (kabelski net : ADSL), ampak v večini kabelskih omrežij je edini provider SiOL. Pa smo spet tam...
No, ostane še ena možnost: UMTS. Tu pa vlada spet izvaja ene čudne fore. Zaradi veliko predrage koncesije (27 miljard!!!) se je na razpis prijavil samo Mobitel. V proračunu so za letos namenili 22 miljard iz UMTS koncesij. Če bo na drugem razpisu cena taka, bo samo Mobitel dobil koncesijo (čeprav je bil pri koncesijah za GSM 1800 ocenjen veliko slabše, kot Simobil in WWI!). Ta bo denar dobil od državnega Telekoma, ki bo vzel posojilo pri državnih bankah. Pa bomo imeli nov monopol. (Država pa ne bo dobila nič tujega denarja.) Mobitel bo imel spet prednost pri postavitvi omrežja, ampak pogoj za sprejem v EU so liberizirane telekomunikacije. Ko bo naša vlada to pokapirala (dajmo jim recimo eno leto) bo razpisala nov razpis za UMTS po veliko nižji ceni (2 nova operaterja z enoletno zamudo). Takrat se bo Mobitel pritožil, ker je on seveda plačal veliko več in ne bi se čudil če bi mu država vračala koncesijske dajatve. Druga možnost je da vlada podeli 3 UMTS koncesije po veliko nižjih cenah (npr. 3x10>1x22), kar bi pomenilo nižje cene za uporabnike -> več uporabnikov -> več davkov!!! No, tudi če Simobil in WWI ne bosta dobila UMTS koncesij še vedno ostane EDGE, ki je nadgradnja GSM oz. GPRS in bo verjetno veliko cenejši kot UMTS (vsaj na začetku).
Aja, še to: menda se španska Telefonica zanima za nakup Mobitela.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac ::

SkyseL: Mobitel ne bo ponudil ničesar podobnega Simobilovi Pomladi. Se jim ne splača, ker bi izgudili velik del dohodka.
Raje podji skupaj z frendi/družino na Simobil in govori ceneje.
Mobitel=Telekom! (če še ne veš)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

skysel ::

ahac: Ja sej vem to... Skupina TELEkom :) Siol, mobitel, telekom... Kdo pa ne ve tega :P Sicer pa komej cakam kabelskega providerja, pride konec leta tukaj (neodvisen od SiOLA) hvala bogu! Pa tut Telemach nima nc pri tem providerju, sm se vse pozanimal, tko da, se obstaja pravica :) PAP-Telematika ruls :)

Live forever, die young.
Transgalactic Incorporated / SkyseL

ahac ::

Emmm, če sem se že razpisu bi lahko kdo kej komentiru...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ABX ::

Povej kaj novega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ahac ::

Uh, spet sem se razburjal zaradi Telekoma.

Sej nima smisla... :O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216630 (11257) Tr0n
»

Siol - konec poceni ADSL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1018910 (5588) BluPhenix
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017448 (5649) Narcos Satanicos
»

Hrvaški telekom o SIOLu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1117250 (4357) knibl
»

ADSL? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
816456 (4849) wind

Več podobnih tem