» »

Za 1% višji DDV in še nekaj sprememb

Za 1% višji DDV in še nekaj sprememb

kleDo ::

Živjo!

Pred nekaj dnevi sem si ogledal predlog za popravek zakona o DDV. Po tem predlogu naj bi se DDV povečal za 1% (torej na 9 in 20%). To pa zaradi tega, ker državi manjka denarja...
Istočasno pa bodo povečali število občin --> večje število občin, več uradnikov... --> večji odhodki iz proračuna.
Pred leti, ko smo v Sloveniji z veseljem ustanavljali nove občine, je nek gospod iz Nemčije (se ne spominjam več kdo je bil) rekel, da Nemčija manjša število občin, da bi tako imeli manjše odhodke zaradi števila zaposlenih in bi lahko denar, ki bi ga tako prihranili porabili za investicije (na občinski in državni ravni)... ampak mi smo za prepametni...
Zmanjšanje št. občin je en način kako prišparati nekaj denarja od proračuna (seveda zmanjšati tudi št. državnih uradnikov)
Druga verzija je tale... lani smo imeli kar tri vlade. Čeprav je bila t.i. Bajukova vlada na "oblasti" le nekaj mesecev, še sedaj nekateri njeni ministri in posranci vlečeje mastne denarce za brezdelje. Sicer nimam nič proti, če nadomestilo plač za posrance ostane vendar za razumen čas (npr. 2-3 mesece, v tem času si lahko vsi najdejo nove službe). V primeru, ko pa so na položaju tako "dolgo" kot je bila bajukova vlada, pa bi se moral ta čas zmanjšati v sorazmerju s časom "vladanja". S tem bi prehranili še nekaj denarja...
Pa še nekaj takih lukenj se najde...

LP, kleDo

`DoC ::

Politika kot taka je ne samo v Sloveniji ampak v celotnem svetu dvorezen meč. Ljudje volimo poslance, da zastopajo nas, torej so oni direktni glas ljudstva. Kaj se zgodi z obljubami, ki so dane v predvolilnem času, po tem ko pride ta poslanec v državni zbor, verjetno ne ve nihče. Dejstvo je, da je politika vse polna takšne in drugačne korupcije, ki v končni fazi prizadene nas davkoplačevalce. Višanje davkov, cen bencina, trošarin na cigarete in žganje kuho vse to so poslidice, katerih vzrok je "odlično in odločno" vodenje naše države. Saj se konec koncev našim poslancem gre le za dobrobit navadne raje ane?

P.S. Ali ste vedeli? Da je g. Podpoštenjak prejemal in še prejema poslansko plačo, kljub temu da je bil za nekaj časa predsednik uprave telekoma?;((
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Dalmatinc ::

Dark - fondo ti pa vidim da izhajaš iz političnih krogov, pri slo-techu bi te mogli zaposlit kot političnega izvedenca.

Ali res čisto nič dobrega ne vidite v politiki?
No jst vidim.

Odločil sem se da bom politik (prsežem) verjemi pr moji bodoči plači me podražitve ne bojo prizadele.

He he, pot bo strma, sam veze mi bojo pomagale.

PA DA ME BOSTE VOLILI!!!!!!!>:D

Sumo ::

Kaj pa volite Drnovska in LDS, prou vam je!

luni ::

Bah, politika... cim bolj se poglabljas v vse skup, tem bolj te boli glava, ko ugotovis kaksni (dobesedno) debili vodijo vse skupaj. Samo mater, taki debili pa tudi niso, ce znajo cuzat denar na 100 in en nacin. Mah, jaz se sploh vec ne sekiram. Spremenit itak ne mores nic, torej se vdaj v usodo.

Pa da ne vidim, da se ta tema ki sprevrze v medsebojno zmerjanje in dokazovanje ljudi z razlicnimi politicnimi prepricanji!
Artificial Intelligentia

||_^_|| ::

luni: prou mas, oni sploh niso debili, mi smo:))

SUmo: kar se pa drnovska tice pa mislm da ni cist nc bolsi niti slabsi od ostalih

luni ::

Ma ja, vi ki se nekaj penite se mi se najbolj smilite. Zivite v nekih zmotnih prepricanjih, da bi pa mogoce s kom drugim na oblasti bilo kaj bolje, ker pa tistem drugem pa mogoce celo je kaj za drzavo in drzavljane. To bo to :\
Artificial Intelligentia

OZZY ::

Luni se strinjam, da so vsi politiki enaki. Pač eni bolj pokažejo svoj pravi obraz drugi manj. Vendar med njimi ni razlike. Kdorkoli je na oblasi boi ga k**** za nas. Glavno je, da je on tam prišel in je. POl pa že načrtuje naslednje laži s katerimi se bi tam obdržal.:(;((
Go with the flow.

ns-miha ::

v drugih drazavah so se otresli komunizma in lepo zivijo!!!
kaj pa pri nas. vlada nam majhen komunist, ki se samo prilizuje okrog.
mater kdaj bo nehu fulk volt komuniste. (jest jih nism)
sej so ze 60 let na oblast. dost nam je tega sranja

vcasih je bla KPS danes je LDS.

isto sranje drugo pakovanje bi reku moj bivsi sošolc Senad !
>:D>:D>:D>:D>:D

Sumo ::

miha44: exactly my thoughts :|

luni ::

miha44 tocno! Vsega so krivi komunisti! Ampak pazi finto: mi dobro obvesceni vemo, da se za komunisti v bistvu skrivajo Judi! Kaksen conspiracy, ha? Jih gremo kr vse pobit, ha?

Zaostalez...
Artificial Intelligentia

Thomas ::

Tud jest nisem volu tega LDS-a.

Ampak se bojim, da kaj dosti bolje se Sloveniji ne da vladat.

Malo že. Bistvenih problemov pa oblast ne more rešiti.

To je naprej naloga vsakega posameznika posebej, potem skupin in nazadnje države.

To tko je.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nemenej ::

Tako z lunijem kot s Thomasom se strinjam. Na zalost je politika tako siroka veja, da je tudi sami politiki ne morejo razumeti v celoti.

TESKAn ::

Jap, najprej se mora spremenit miselnost ljudi. Potem se bo spremenila tudi vlada. Do tega pa je še, hm, zelo dolgo? Najbrž.
Dopuščam pa možnost, da bo na oblast prišel kdo, ki mu bo res mar za državo - tudi taki se dobijo, čeprav so bolj redki kot...kajpavem. In s takimi se pa zgodi, kar se je zgodilo z enim politikom, mislim da v Ukrajini -> ko je začel delovati v smeri reform in izboljšanja vlade, so vsi ostali nastopili proti njemu. Jebiga. To se zgodi, če želiš spremeniti sistem, v katerem so na oblasti ljudje, ki jim tak sistem koristi. Jebiga.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ahac ::

slo-tech v vlado!

kleDo ::

tud jest bi volu za slo-tech (sam kdo bi kandideru:D)

Res so vsega krivi komunisti, sam drek je k so v Sloveniji sami komunisti (vsaj bivši;((, kar je pa isto kot ustali al pa še bl pokvarjeni).

Za bajuka pa že ne bom volu!!!!!>:D

Sumo ::

kleDo: kaj pa SDS, a na njih si pa pozabu?

kleDo ::

Ne nism. Ko sem reku, da so vsi iz KPJ (sli KPS) sm mislu tud na SDS. Tudi Janša je svojo politično pot začel pri komunistih. Sicer je res, da je bil kasneje zaprt, vendar po mojem to ne opravičuje dejstva...:D
Mladina je najbolj zagrizena!
Poleg tega pe je mel vlado kar nekaj časa, po mojem pa je imel veliko besed tudi pri Bajukovi vladi, pa niso znal nč druzga nardit kot menjat državne sekretarje in veliko direktorjev!

LP

Uporabnik ::

vlada nam valada s predsednikom vlade na čelu, predsednik slovenije pa ne vlada, pa še zelo majhna pooblastila ima, v bistvu bl okol šminkera pa to pa mal planinar pa sprejema tuje državnike, je pa vrhovni poveljnik SV, sam to zdej bl mal hasne k ni vojne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127866 (5970) BigWhale
»

Jože Pučnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
684942 (4014) Jackass
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037146 (5707) Eschelon
»

Vladne barabe!!!!

Oddelek: Loža
231504 (1130) Medved
»

Oblast ljudstvu

Oddelek: Loža
191415 (1151) Fella

Več podobnih tem