» »

Čudna zadeva pri starejšem računalniku-rabim pomoč

Čudna zadeva pri starejšem računalniku-rabim pomoč

kanabis ::

Sestavil sem za mlajšega brata računalnik z kosov katere sem dobil pri kolegih. Plata je od Chaintech-a, 466 celeron-SLOT1, 192 rama...
No problem je da mi z voodoo 3 dela normalno z geforce 2mx pa ne, Problem se je pojavu najprek med instalacijo oziroma v trenutku instaliranja komponet, zgine slika pride črna ter samo utripa ena črtica levo zgoraj. Pomislil sem na napajalnik ter dal 300W in uspel instalirat ter sem pomislu da je problem rešen ampak ne, pride lepo v windovse ter ko se nalaga namizje spet naenkrat odseka sliko, pride črn ekran ter črtica spet utripa. Logično sem posumil na ram, grafiko ter vse probal menjat oziroma probal v drugih računalnikih celo sem imel 2 geforce 2 mx in vse delajo enako.
Je imel kdo tak primer..KAJ bi lahko bil razlog. V biosu sem probal vse nastavljat, dat celo na default ampak ne pomaga.
KAj zdaj..ima kdo kako idejo, nasvet...

Dead_Eye ::

Če si prej inštaliral voodoo in potem geforce se lahko tepejo driverji, samo to je bolj malo verjetno. poskusi s kakšnimi starejšimi driverji(original CD od gf2MX?).

Drugih idej nimam. Sam sem se nehal ukvarjat s starimi računalniki prav zaradi takih in podobnih problemov, ker niso vredni toliko zgubljenega časa in živcev...
The one and only

Tomay ::

Problem je mogoče v tem, da geforce2 porabi več štroma od voodoo3. Posebno če imaš lx ali bx čipset. Probaj najt bios update, mogoče bo kaj boljše.
Ene plate se je dalo modat, tako da malo pogooglaj.
Voodoo 4Ever


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19019853 (12918) Janac
»

Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738050 (4852) floyd1
»

Seznam starejsih grafičnih kartic - Katero izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
261589 (1121) CaqKa
»

long live Vodoo 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
604534 (3808) Senitel
»

hud problem - frozen

Oddelek: Pomoč in nasveti
91273 (1098) mylos

Več podobnih tem