Forum » Operacijski sistemi » Namizni Linux!? Katera distribucija?
Namizni Linux!? Katera distribucija?
joulf ::
Gledam po netu vse te distribucije. Pa se ne morem odločit!
Rabim takšno kjer bo delala ATI 9600 PRO (imam plato z naborom KT600), mislim 3D (vedno mi teži MESA).
Važna je tudi hitrost.
Rad bi igral AA in podobne online igre.
Saj sem že poskusil nekatere (Suse, Fedora, Mandrake, ...), pa mi nonstop teži ta Mesa.
Enkrat mi je uspelo narihtat na Pingo distribuciji, samo je bil AA (Americas Army) ful počasen pa zvok je zaostajal.
Če je imel, kdo podobne težave in želje in jih je uspešno rešil , prosim za pomoč.
Nočem se več spuščat v neke Linux avanture, ker ni časa.
Rabil bi še nasvete: katero namizje je hitro, ker KDE je požrešen, če se ne motim.
Rabim takšno kjer bo delala ATI 9600 PRO (imam plato z naborom KT600), mislim 3D (vedno mi teži MESA).
Važna je tudi hitrost.
Rad bi igral AA in podobne online igre.
Saj sem že poskusil nekatere (Suse, Fedora, Mandrake, ...), pa mi nonstop teži ta Mesa.
Enkrat mi je uspelo narihtat na Pingo distribuciji, samo je bil AA (Americas Army) ful počasen pa zvok je zaostajal.
Če je imel, kdo podobne težave in želje in jih je uspešno rešil , prosim za pomoč.
Nočem se več spuščat v neke Linux avanture, ker ni časa.
Rabil bi še nasvete: katero namizje je hitro, ker KDE je požrešen, če se ne motim.
Jabolka mi je spremenila življenje!
moj_nick ::
Driverje imajo vse distribucije enake, tako da je vsepovsod isto.
Novi KDE 3.2 ni požrešen, če te pa moti, si pa lahko inštaliraš Gnome, XFce4, Fluxbox... (razvrščeni od najpočasnejšega do najhitrejšega)
Novi KDE 3.2 ni požrešen, če te pa moti, si pa lahko inštaliraš Gnome, XFce4, Fluxbox... (razvrščeni od najpočasnejšega do najhitrejšega)
110111001001010001010000
joulf ::
Vse lepo in prav.
Ali kateri distro to podpira že v instalaciji?
Ali moraš pri vseh to kasneje dograjevat?
Če je kakšna razlika distro do distroja glede uspešne inštalacije in uporabe 3d driverjev za ATI?
Kot sem že zapisal rabim neke vrste igralno konzolo (lol), šala mala.
Ne rabim zanesljivega serverja ampak zastojn OS, brez posranca XP in varnostnih lukenj.
Jezi me samo, da ne morem kvalitetno igrat AA ja. Edina sprostitev po službi, če ne bom šefu glavo odtrgo.
Ali kateri distro to podpira že v instalaciji?
Ali moraš pri vseh to kasneje dograjevat?
Če je kakšna razlika distro do distroja glede uspešne inštalacije in uporabe 3d driverjev za ATI?
Kot sem že zapisal rabim neke vrste igralno konzolo (lol), šala mala.
Ne rabim zanesljivega serverja ampak zastojn OS, brez posranca XP in varnostnih lukenj.
Jezi me samo, da ne morem kvalitetno igrat AA ja. Edina sprostitev po službi, če ne bom šefu glavo odtrgo.
Jabolka mi je spremenila življenje!
Bakunin ::
Kolikor vem nobena distribucija nima prav ATI (optimiziranih za 3D) gonilnikov vkljucenih, ker niso "free".
Torej zraven dobis samo nepospesene gonilnike.
Torej zraven dobis samo nepospesene gonilnike.
MasterMind ::
Na ATI strani dobiš driverje... Sam predidevam, da je veliko dela z njimi . (Btw. jaz ne uporablam unih driverjev...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uradni podatki o Ubuntu 7.10Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 4457 (3079) | MrStein |
» | Alternativni OS najbližji M$Oddelek: Operacijski sistemi | 2229 (1280) | DOOM_er |
» | Vedno debelejši in neokretnejši linux? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12104 (12104) | CCfly |
» | slo-tech GNU/Linux distribucija (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16200 (11596) | Gandalfar |