Forum » Hlajenje in modifikacije » Bi Ladica motila delovanje DVD roma?
Bi Ladica motila delovanje DVD roma?
WinsuckeR ::
Pri mojem modanju sm naletel na tole uprašanje. Ladica bi bila super svetla in bi bila nameščena nekje v pogonu
Ok- sj je isto sr*** -ce pa misls bit pameten pa uredu (sam tok nekaterim bo to kruh... tko da mi je cist useen kako napisem )
Dr_M ::
lol....smo ze trije
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
OnTheMic ::
5
Glede motenja DVD-ja pa naj kot zanimivost spomnim, da Plextor že nekaj let izdeluje pogone z izključno črnimi pladenčki, saj naj bi temno obarvana okolica laserja zmanjšala napake pri branju in pisanju... citat iz specifikacij njihovih pogonov:
"...a black tray, to reduce the jitter and to increase the quality of the burned CD..."
Iz tega so razvili celo znanost in ugotavljajo, da je za kvalitetno branje & pisanje najbolje, da je notranjost pogona čimtemnejša, da bolje absorbira vso svetlobo, ki se pri odboju od plošče razprši po okolici laserske glave. Tako glava dobi točnejšo informacijo o direktnem odboju laserja, brez moteče svetlobe iz okolice.
Po tej logiki bi torej lahko LED-ica v notranjosti precej motila branje DVD-ja, sploh visokosvetleča... seveda odvisno od tega, kam jo montiraš in kako jo obrneš.
Vredno razmisleka, pomoje fantje pri Plextorju ne bluzijo kar "tjavendan"
LP
Glede motenja DVD-ja pa naj kot zanimivost spomnim, da Plextor že nekaj let izdeluje pogone z izključno črnimi pladenčki, saj naj bi temno obarvana okolica laserja zmanjšala napake pri branju in pisanju... citat iz specifikacij njihovih pogonov:
"...a black tray, to reduce the jitter and to increase the quality of the burned CD..."
Iz tega so razvili celo znanost in ugotavljajo, da je za kvalitetno branje & pisanje najbolje, da je notranjost pogona čimtemnejša, da bolje absorbira vso svetlobo, ki se pri odboju od plošče razprši po okolici laserske glave. Tako glava dobi točnejšo informacijo o direktnem odboju laserja, brez moteče svetlobe iz okolice.
Po tej logiki bi torej lahko LED-ica v notranjosti precej motila branje DVD-ja, sploh visokosvetleča... seveda odvisno od tega, kam jo montiraš in kako jo obrneš.
Vredno razmisleka, pomoje fantje pri Plextorju ne bluzijo kar "tjavendan"
LP
Highlag ::
Pionirček ima tud črne pladnje. Verjetno bo res kaj na tem.
Sicer pa bi mogoče lahko ledico zaščitil, da nebi svetila v notranjost ohišja? S kakšno termokrčno bužirko ali kaj podobnega? No to je odvisno od prostora, ki je na razpolago.
Sicer pa bi mogoče lahko ledico zaščitil, da nebi svetila v notranjost ohišja? S kakšno termokrčno bužirko ali kaj podobnega? No to je odvisno od prostora, ki je na razpolago.
Never trust a computer you can't throw out a window
hehe, jap...s temi temnimi pladnji se vsi zgledujejo po yamahi, ki je to prva uvedla
drugac pa nimam pojma kaj bi ti koristila ledica v pogonu...
drugac pa nimam pojma kaj bi ti koristila ledica v pogonu...
sonac ::
Jaz pa sem pogledal v ta topic, ker mi ni šlo v glavo, zakaj bi Ladin radiator motil DVD-rom
Aha...zdej sem še mal naprej prebral...pa sem ugotovil da smo že štirje :D
Aha...zdej sem še mal naprej prebral...pa sem ugotovil da smo že štirje :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sonac ()
Alexius Heristalski ::
Še mene prištejte! Pa nas je 7.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Ok- zmotu sm se mislu sm napisat Ledica LOL
Sicer me boli k*** evo tuki dokaz: Tukile- Racunalniske novice 3x bolsi forum - vsej rezijo se ti ne
Sicer me boli k*** evo tuki dokaz: Tukile- Racunalniske novice 3x bolsi forum - vsej rezijo se ti ne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinsuckeR ()
tm ti je celo ratal prov napisat
Keyser Soze ::
HE, HE. Črne pladnje pa ni uvedla Yamaha ampak JAZ .
Moj prvi DVD rom kakšne tri leta nazaj je zaradi svoje bež barve doživel počrnitev tako prednje plošče kot pladnja.
Bi moral patentirat.
Moj prvi DVD rom kakšne tri leta nazaj je zaradi svoje bež barve doživel počrnitev tako prednje plošče kot pladnja.
Bi moral patentirat.
OM, F, G!
Keyser Soze: tisti dan, ko si ti to naredu, te je yamaha ze prehitela
tiborrr ::
Tudi jaz, se mislil, da se Ladin kuler porinil na DVD-ROM, zdaj pa vibrira.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
tiborrr ::
Hej, saj se je tipo tako bedasto izrazil...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Blue22 ::
Če ga pa že cel forum jebe:
tut na računalniskem forumu si narobe napisu:))
lasar-->laser
tut na računalniskem forumu si narobe napisu:))
lasar-->laser
kurc kne vem kaj bi napisu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28228 (13987) | GrimReaper |
» | Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 70436 (38505) | lufy |
» | Pumpa za vodno hlajenje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1025 (757) | DejaVu |
» | Kako se eni zajebavamo z mislijo, kako bi hladili hladilnik.Preberite si, kaj je nareOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2343 (1574) | Nejc Pintar |
» | Kam postaviti radiator za vodnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1757 (1358) | njok |