Forum » Izdelava spletišč » dreamweaver-senčenje
dreamweaver-senčenje
garg ::
Dreamweaver MX - senčenje pod neko površino
npr: spletna stran je v obliki papirja A4, na kjerem je vsebina-tekst. ("papir A4" zajema recimo 80% širine ekrana)
Želim osenčiti "papir A4" tako, da bo senca pod desnim in pod spodnjim robom.
Kako?
npr: spletna stran je v obliki papirja A4, na kjerem je vsebina-tekst. ("papir A4" zajema recimo 80% širine ekrana)
Želim osenčiti "papir A4" tako, da bo senca pod desnim in pod spodnjim robom.
Kako?
Ziga Dolhar ::
<PapirA4 style=" border-color: black; border-style: solid; border-width: 0px 10px 10px 0px;" ></PapirA4>
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
garg ::
ej ziggga hvala!
solid rob je poln. mislil sem neki takega kot rob na tejle strani: klik
p.s. tebi sem pa že dolžan najmanj pizzo pa pivo-ta velko!
solid rob je poln. mislil sem neki takega kot rob na tejle strani: klik
p.s. tebi sem pa že dolžan najmanj pizzo pa pivo-ta velko!
talmai ::
Rabiš dve slikci ( http://www.altermed.org/altermed/html/themes/Alter-medicina/images/rightBG.jpg - za rob na desni, pa še eno slikco za rob spodej.)
Potem pa samo nardiš tabelco 2 x 2, daš v 1. celico 1. vrstice tekst, v 2. celico daš za ozadje zgornjo slikco (in nastaviš pravo širino), potem pa v 2. vrstici v 1. celici naštimaš za ozadje slikco za spodnji rob (nastaviš višino), v 2. celico pa postaviš še eno slikco, da je rob lepo omehčan.
Če delaš s HTMLjem se počas navadiš na tabelce :)
Potem pa samo nardiš tabelco 2 x 2, daš v 1. celico 1. vrstice tekst, v 2. celico daš za ozadje zgornjo slikco (in nastaviš pravo širino), potem pa v 2. vrstici v 1. celici naštimaš za ozadje slikco za spodnji rob (nastaviš višino), v 2. celico pa postaviš še eno slikco, da je rob lepo omehčan.
Če delaš s HTMLjem se počas navadiš na tabelce :)
_Beast ::
V expanded wiew se da v dremu pod properties tabele naresti čudeže, naprimer tudi zgoraj omenjen problem oziroma rešitev kar se tiče ozadja...aja in maš narejeno v parih sekundah in ni treba v kodo...sej a je sploh kdaj treba razen pr Iframu in J.scriptah
pivmik ::
narediš slike sence pol pa v HTML vstaviš.
Polprozorne sence pa delujejo le v kvalitetnih internet brskalnikih, v IEju žal ne.
Polprozorne sence pa delujejo le v kvalitetnih internet brskalnikih, v IEju žal ne.
LP, Gregor GRE^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344194 (3331) | sunniegoldie |
» | Kako odstraniti dioptrijo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22205 (16362) | Bananovec |
» | dve slike za ozadje hoverjaOddelek: Izdelava spletišč | 1489 (1354) | tec |
» | Tablete za koncentracijoOddelek: Loža | 13909 (12565) | MeGreat |
» | Glajenje robovOddelek: Izdelava spletišč | 1165 (1062) | kuntek |