» »

dve slike za ozadje hoverja

dve slike za ozadje hoverja

tec ::

V meniju bi rad na hover naredil okrogle obrobe. Ker je tekst dinamičen se mora srednji del širit, torej je treba levo in desno dat zaobljen png. Uglavnem, men se desni rob ne vidi. Kako vi to rešujete?

tole je html
<li><span><a href="#">Domov</a></span></li>
<li><span><a href="#">K sosedu</a></span></li>


tole je css
li:hover {float:left; background:url('levo.png') no-repeat left;}
a:hover {color:white;}
span:hover {display:block; background: url('desno.png')no-repeat right top; }

Tody ::

Ignoriraš IE 6 in 7 in uporabiš css za obline :)IE bo normalno prikazal hover samo ne bo pa zaobljenosti.

http://www.schillmania.com/content/entr...

Netrunner ::

samo z CSSji ne bo šlo .. če hočeš da dela tudi v IE seveda. Moraš uporabit slikco za ozadje (razdeljeno na dva dela, tako da se dinamično prilagaja širini) - nato na mousover z javascriptom zamenjuješ background
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Ja ane dejmo podpirat zastarele sisteme :) Upgradej brskalnik al pa glej kvadratke je moj moto :D

luksorzi ::

Tody je izjavil:

Ja ane dejmo podpirat zastarele sisteme :) Upgradej brskalnik al pa glej kvadratke je moj moto :D


+1 8-)

tec ::

Jp..Tody ima prav. Sem porihtal s css3, sicer pa ce bo kdo jamral, lahko se vedno dodam ie6,7 hack.

Se neki me zanima. Body ima eno sliko za ozadje, ki je fiksirana na vrh in sredino. Se ne ponavlja. Zdej bi pa rad dal se eno ozadje na dno strani, ki pa se ponavlja po x osi. CSS3 sicer podpira vec ozadij, ampak mi ne rata nastavit, da se eden ne ponavlja in se ne premika z ozadjem, drugi pa ravno kontra. Zgodi se mi to, da mi zgornjo sliko poreze.

tole ne dela
html {background: white url('bg1.png') repeat-x bottom;}
body{padding-top:0px; text-align:center; background: white url('bg2.png') no-repeat center top ;}


tole pa tud ne dela
body {background-image: url('bg1.png') url('bg2.png'); background-repeat: no-repeat repeat-x;

Tody ::

V css nastaviš kako kak element zgleda. Ne moreš dat bodyu dveh funkciji na enkrat, da eno sliko da tko drugo pa drugač pa obe naj bosta v ozadju.

Naredi en div v html in ga poimenuj footer (div id="footer") in potem v css napiši pravila za footer pri tem pa body pusti pri miru.

tec ::

Ubistvu css3 dopusca vec ozadij na istem elementu, samo ne more bit en fiksiran, drugi pa ne. Resitev z divom vem, ampak mi je glede na layout lazje bilo tole naredit...sam k ne dela :)

http://www.css3.info/preview/multiple-b...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297335466 (59615) htmltroubles
»

CSS tezava z ozadji

Oddelek: Izdelava spletišč
13852 (645) tadejp81
»

CSS Lists - Seznami

Oddelek: Izdelava spletišč
211640 (1301) MrBrdo
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
519492 (7291) nuuush
»

[CSS]Pozicioniranje footer diva

Oddelek: Izdelava spletišč
62339 (2286) amaze646

Več podobnih tem