» »

čuden problem z routerjem/firewallom

čuden problem z routerjem/firewallom

CallMeAl ::

pozdravljeni!

imam nenavadno težavo pri konfiguriranju firewalla za eDonkey, Soulseek in BitTorrent na routerju Canyon CN-WF506. ustrezne porte (TCP in UDP) sem odprl pod Virtual Server oziroma preko UPNP v Windowsih (da so pravilno odprti mi je potrdil test (tako za eDonkey kot za Soulseek), prav tako pa se v eDonkeyu pojavi status Reachable). težava pa se pojavi v tem, da se eDonkey in Soulseek sploh ne moreta povezati na omrežje - zdi se, da se serverji sploh ne odzivajo (clienta ne moreta vzpostaviti povezave). Overnet se sicer priključi, vendar iskanje sploh ne dela, upload pa deluje navidez normalno (na downloadu nimam trenutno nič, da bi tudi to preveril); BitTorrent uspe včasih najti kakšnega "peer"a (pri najbolj razširjenih datotekah), v splošnem pa ima težavo s povezovanjem na tracker. kot zanimivost naj omenim še, da sem odprl tudi port 6891 za prenos datotek preko MSN Messengerja, vendar datotek ne morem pošiljati (glede na Reachable status Overneta sklepam, da bi moral biti tudi ta port uspešno odprt; ostale porte Messenger brez težav odpira preko UPNP) - sprejemam jih lahko. prav tako ne deluje povezava na news server (news.siol.net), medtem ko deluje internet normalno. če postavim računalnik v DMZ, delujejo vsi programi brez problema.

zanima me kaj lahko router/firewall še blokira, da je onemogočeno normalno povezovanje nekaterih programov z internetom in kako bi bilo mogoče problem rešiti. tukaj je povezava na priročnik routerja.

najlepša hvala za pomoč!

LP

Apple ::

Hmm, poskusi vpisati te porte tudi pod Special applications...

Men dela k šus...

:D

LP, M

CallMeAl ::

imaš ti porte vpisane pod Special Application in Virtual Server ali samo pod Virtual Server? (če jih imaš tudi pod Special Application, te prosim, da mi sporočiš kako si nastavil Maximum Activity Interval, Session Chaining, Chaining on UDP, Address Replacement, Address Translation Type in Two Way Only; meni namreč sploh ni jasno kaj te nastavitve so, pod default nastavitvami pa stvar še vedno ne dela)

občutek imam, da težava ni v portih (ker zgleda, da so ti odprti, poleg tega pa bi se moral eDonkey recimo povezati tudi, če bi bil port zaprt; vendar bi pač sporočil, da je Unreachable), ampak nekje drugje, ker ima določen tip programov v splošnem težavo s povezovanjem na serverje (posebno zanimivo se mi zdi, da se ne morem povezati na news server). mogoče imam prestar firmware (imam verzijo 10-02-04A, Feb 23 2004 13:38:17 - katero imaš ti?), prebral pa sem tudi, da je dobro izključiti DHCP server in ročno vpisati IPje, vendar potem ne vem kakšne DNS naj vpišem (zato sem DHCP server pustil vključen in Lease time za lokalne IPje nastavil na Forever - tako so IPji računalnikov na lokalni mreži dejansko fiksni).

LP

CallMeAl ::

problem rešen. kot vedno je bilo krivo nepoznavanje problema... firewall je namreč zapiral večino outgoing portov, ki se nastavljajo pod Special Applications, medtem ko so bili incoming port (Virtual Server) konfigurirani pravilno. zaenkrat sem odprl vse outgoing porte (kot to počne tudi firewall od XPjev), vendar razmišljam, da bi bil morda bolj selektiven... ali pozna mogoče kdo najpomembnejše outgoing porte za najpopularnejše programe; eDonkey, BitTorrent, branje news serverjev, MSN Messenger itd. (če bi mi jih kdo iz glave nekaj naštel... ni se treba truditi z iskanjem)

Hvala in LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 469 70 71 72 )

Oddelek: Omrežja in internet
3558425174 (8458) Freakylion
»

eMule povezava (port not opened, TCP test failed)

Oddelek: Pomoč in nasveti
111636 (1388) Bistri007
»

BitTorrent star 10 let

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124386 (2986) Hair
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559767 (8237) Eru

emule problem z odpiranjem portov (udp)

Oddelek: Omrežja in internet
61279 (1224) OmegaBlue

Več podobnih tem