» »

Policija in aretacije

Policija in aretacije

TechFreak ::

Danes preberem o strelskem obračunu v Mostah pa sem malo začel razmišljati o načinu izvajanja tovrstnih akcij s strani policije. V omenjeni akciji so bile kolikor sem slišal vključene "navadne policijske enote" opremljene z neprebojnimi jopiči in izdelano taktiko. Rezultat: en mrtev in dva ranjena.
Po drugi strani pa vzporednica z ZDA. Tam vse primere, ki so rizičnega značaja izvedejo preko posebnih enot (SWAT), ki tesno sodelujejo s policijo. Oni so za taka posredovanja strokovno usposobljeni tako s taktičnega področja kot področja oborožitve ipd. Tudi v Sloveniji premore generalna policijska uprava takšno enoto (specialna enota) o kateri pa ne duha ne sluha, da bi sodelovali pri kakšnem od podobnih primerov. Ali je res potrebno da nekdo npr. zagrozi z razstrelitvijo hotela, da se v operacijo vključijo tudi oni ali kako?

Pa LP

DSmidgy ::

Če bi na vsako grožnjo s streljanjem hodili specialci, bi pomoje v Slo blo ene četrt vseh policajev specialcev.

Škoda je le, da sta dva policista ranjena. In škoda da bo tisti, ki ga je ustrelil, moral sedaj preživljati duševne bolečine.

Če bi bil res duševno bolan, da se nebi zavedal kaj dela, se pomojem tudi nebi ukvarjal s preprodajo (je imel smisel za ekonomijo).

Res žalostno, da so v takih primerih na koncu vedno krivi policisti, pa ni važno kaj naredijo.

Brane2 ::

TechFReak:

Tocno to mi je padlo na pamet. Ajd u redu, glede na to, da sta imela neprebojce, sta bila verjetno lažje ranjena, a kljub temu je taka akcija polomija. Lahko bi kdo od njiju umrl. Za umrlega orozarja me ne skrbi pretirano. Za svercerje z orozjem ne mislim zalovat, dusevne motnje gor ali dol.

Zakaj nimamo specialcev za te zadeve ? "Glupi" Ameri jih denimo imajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

||_^_|| ::

Res bi lahko poslali specialne enote glede na to da so skoraj sigurno morali vedeti da je tip oborozen. Ubili bi ga vseeno sam najverjetneje ne bi bil nihce ranjen.

BigWhale ::

Aha in specialci so nevidni in tisti tip ne bi nikogar zadel? Ah, dajte no... Saj niso spiderman, superman in batman na kupu... Se vedno bi jo lahko kdo skupil... :) Debatiranje o tem ali bi ali ne bi je trapast... :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojska ali policija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9229625 (21763) MasterTade
»

Elektrošokerji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19221586 (10378) SeMiNeSanja
»

Nori voznik trčil v policijsko vozilo in nadaljeval pot (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10513225 (9827) PaX_MaN
»

Dotcom podal svojo verzijo dogodkov med aretacijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5220537 (17394) PaX_MaN
»

Mehiška vlada zaplenila prikrito mobilno omrežje kartela Zetas

Oddelek: Novice / NWO
3712834 (9602) Pyr0Beast

Več podobnih tem