» »

CRT, LCD, OLED

CRT, LCD, OLED

Kvalitetnejša slika v primejavi z LCD

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Še pred nekaj leti smo vsi uporabljali "navadne" CRT monitorje. Nedolgo zatem je prišla na trg tehnologija LCD. Sprva so jo uporabljali le zaradi manjše velikosti na prenosnikih. Razlog za nepriljubljenost je bila visoka cena, slaba kakovost in nezmožnost gledanja slike pod večjimi koti. Pred kakim letom in pol pa je LCD začel svoj zmagoslavni pohod. Kvaliteta slike je bila od proizvoda do proizvoda vedno boljša in še cena se je nižala.

Na X-Bit Labs pa so spisali zanimiv članek o novi tehnologiji - OLED imenovani. Ponujala naj bi boljšo kvaliteto slike ter manjšo potrošnjo materiala pri izdelavi. Prvi modeli te nove tehnologije naj bi na trg prišli v prihodnjem letu 2004 in sicer v velikostih 15 in 17 palcev, medtem ko to tehnologijo že uporabljajo za nekatere manjše zaslone. Več o tem tukaj.

6 komentarjev

nojus ::

me prav zanima cena le tega
sovražim Gargamela.

NoUse4AName ::

OLED je kolko vem v vsakem pogledu boljsi od LCD in CRT zaslonov (boljsa slika, ni nobenih problemov s osvezevalno frekvenco in veliko tanjsi so od lcdjev). Baje jih je ceneje za izdelati kot LCD zaslone, torej bi rekel da so LCDju steti dnevi.

tha_man ::

NoUse4ANAme, isto je dosti folka govoril dve leti nazaj ko sem si jaz nabavu LCD, kao saj naslednje leto pridejo OLED ki bodo ful boljši in cenejši. Yeah, right. :D Jaz ne verjamem dokler ne vidim, in po mojem bo trajalo najmanj 2-3 leta da bodo OLED cenovno konkurenčni LCDjem. Ne pozabit da cena novega izdelka še nikoli ni mena zveze s ceno izdelave le-tega, in dvomim da bo sedaj kaj drugače.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

l_jst ::

Cena bo itq dražja ker v prvih letih prodaje morjo use ferme oz. hočjo pokrit inmvesticijo v raziskave in nabavo strojev za proizvodno tega sranja. Pa še na začetku potaka proizvodna v manših količinah.

tha_man ::

Točno tako!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

GTi ::

Važn, da se dnar vrti s svetom, med ljudmi & napredek gre dalje >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD monitor, da ali ne ?

Oddelek: Zvok in slika
211642 (1376) Brane2
»

Nove napovedi iz AMDja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
559967 (7262) RejZoR
»

24-palčni LCD-ji z LED osvetlitvijo iz Samsunga

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
205591 (4232) elvisc
»

Samsung SyncMaster LCD 214T 21"

Oddelek: Kaj kupiti
91998 (1555) raceboy
»

LCD ali FLATRON

Oddelek: Kaj kupiti
282371 (1857) Lime

Več podobnih tem