»

Prve slike Radeona HD 6870

Radeon HD 6870 - Barts XT?

vir: VR - Zone
VR - Zone - Pred približno enim letom smo nestrpno pričakovali izid prvih grafičnih kartic s podporo DirectX 11, AMD-jevih Radeonov iz serije HD 5800. Nekaj dni pred uradnim izidom smo že videli prve slike in poznali predvidene specifikacije. Tokrat, ko gre za Radeone HD 6000 ni prav nič drugače. AMD-ju so namreč ušle prve slike Radeona HD 6870 skupaj z dokumenti, ki razkrivajo nekaj zanimivih podrobnosti.

Sprva, sredi oktobra, naj bi po starejših napovedih sicer ugledali Radeona HD 6770 in 6750 s kodnima imenoma Barts XT in Barts PRO, medtem ko naj bi zmogljivejše kartice AMD predstavil novembra in decembra. Po zadnjih govoricah naj bi prišlo do zamude tudi...

70 komentarjev

Rekordni popravni torek

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
CNet - Trenutni rekord za Microsoftov popravni torek, prvi torek v mesecu, ko izdajo popravke za svoje izdelke, znaša 34 zakrpanih lukenj, kar se je zgodilo le 2 meseca nazaj, v avgustu. Ta rekord bo padel že prihodnji teden, saj bodo pri Microsoftu zakrpali kar 49 varnostnih lukenj, kar bodo storili s 16 različnimi popravki za operacijske sisteme Windows XP, Vista, 7 ter Server 2003 in 2008, brskalnik Internet Explorer, .Net framework, pisarniške pakete Office XP SP3, 2003 SP3, 2007 SP2, 2010 ter Office 2004 in 2008 za Mace in nekatere druge programske pakete.

Kar štirje popravki so kritične...

75 komentarjev

Fennec postal Firefox

Mozilla.org - Že nekaj časa je Mozilla razvijala Fennec, brskalnik, namenjen mobilnim operacijskim sistemom, ki je bil v alpha različici na voljo za Maemo in Android. Fenneca ni več, saj je s prehodom v beta stadij postal pravi ognjeni lisjak. Še več, da bodo poimenovanje poenotili z namizno različico, je beta različica poimenovana kar Firefox 4 beta 1, kar je popolnoma identično veji za namizje, le da je ta že v svoji šesti izdaji, torej beta 6.

Z dozorevanjem v beta izdajo je Fennec oz. Firefox pridobil pomembno novost, Layers, ki po besedah Mozillinih razvijalcev pohitri izrisovanje spletnih strani ter seveda naredi uporabo brskalnika bolj zadovoljivo. Omenili so še posebnost, ki jo imenujejo Electrolysis. Ta se je sicer že pojavila v alpha izdajah in omogoča poganjanje vmesnika v ločenem procesu od pogona za izrisovanje spletnih strani, kar naj bi prav tako povišalo hitrost...

10 komentarjev

FBI z GPS-om sledi avtomobilom

Wired News - Mladi študent pol egipčanskega rodu v Kaliforniji Yasir Afifi je ta teden na svojem avtomobilu našel GPS-slednilnik - v resnici ga je odkril mehanik - Orion Guardian ST820 in ga seveda snel. S prijateljem sta ga razstavila in poslikala ter posnetke pripela na internet, koder so sprožili veliko ugibanj, ali gre za avtentično napravo. Hitro so ugotovili, da gre za pravcati primerek. Zgodba se je začela razpletati v dveh dneh, ko se je pri 20-letnem mladeniču oglasil FBI s šestimi agenti in zahteval drag kos opreme nazaj. Ti so mu med vrnitvijo sledilnika po ovinkih priznali, da je bil zadnje tri do šest mesecev pod nadzorom FBI, česar tiskovni predstavnik potem ni potrdil.

Problem je, da...

77 komentarjev

Logitech Revue se predstavi

vir: engadget
engadget - Logitech je predstavil svoj prvi izdelek, na katerem teče Google TV, malo škatlico z imenom Revue. V ZDA bo naprodaj še do konca oktobra, medtem ko Logitech že pobira prednaročila. Revue bo stal 300 ameriških dolarjev, v ceno pa je poleg samega sistema in HDMI kabla vključena še brezžična tipkovnica z vgrajenimi navigacijskimi gumbi in trackpadom. Cena je visoka, a se tu še ne konča, saj bo na voljo lepa zbirka dodatkov. Za $130 bo mogoče kupiti še nekoliko manjšo tipkovnico, ki jo v podobni, sicer z Revue nezdružljivi, obliki že poznamo pod imenom diNovo Mini, za $150 pa videokamero z zmožnostjo zajemanja v ločljivosti 720p, namenjeni videokonferenčnim klicem. Nadomestna tipkovnica večjega formata bo stala 100 ameriških zelencev.

Brezplačno bo za lastnike naprav z Androidom in iOS-em na voljo aplikacija, ki bo pametne...

9 komentarjev

webOS se vrača prihodnje leto

Palm Pre z webOS

vir: engadget
engadget - Palm je ponovno zaživel že v januarju leta 2009, ko so predstavili svoj mobilni telefon Pre, prvi, na katerem je tekel popolnoma nov operacijski sistem webOS. Pre-ju je sledil še Pixi, ugodnejši mobilni telefon, a nobeden od njiju ni zaživel izven ZDA. Konec aprila letos je Palm prevzel HP, ki je s prevzemom kupil predvsem operacijski sistem in ostale tehnologije. Pri HP-ju so že napovedali nekaj naprav z operacijskim sistemom webOS, predvsem tiskalnike in tablične računalnike, a bo glavnina le-teh na tržišče prišla šele v prihodnjem letu.

Zgodba se bo ponovila z mobilnimi telefoni, ki bodo nedvomno uporabljali webOS namesto...

0 komentarjev

Motorola pokazala globalno verzijo Droida 2

Slo-Tech - Motorola je (nehote?) razkrila podrobnosti o svojem prihajajočem pametnem telefonu Droid 2 Global, ki bo namenjen uporabi po celem svetu in ne bo zaklenjen na omrežja, kar na svoji spletni strani. Specifikacije so podobne Droidu 2, le procesor je nekoliko boljši.

Imel bo procesor z 1,2 GHz, podporo za omrežja 3G, WCDMA/HSDPA/HSUPA, tipkovnico QWERTY, vgrajenih 8 GB pomnilnika in podporo za 32 GB kartice microSD ter izboljšan na dotik občutljiv zaslon. Vgrajena kamera ima pet megapikslov, dvojni LED-fleš in samodejno izostritev. Programska oprema obsega Android 2.2, Flash Mobile Player 10.1, Android Market ter podporo za povezljivostne standarde 802.11b/g/n Wi-Fi, GPS in...

6 komentarjev

Blackberryji ostajajo v ZAE

Guardian - V ponedeljek se izteče rok, do katerega mora RIM poskrbeti, da bodo lahko oblasti v Združenih arabskih emiratih prisluškovale šifriranih komunikaciji, sicer bodo prepovedali brskanje po spletu, branje elektronske pošte in uporabo hipnih sporočil. Kot je bilo pričakovati, se napovedi o blokiranju ne bodo uresničile.

Včeraj so namreč z agencije za telekomunikacije v ZAE poslali obvestilo, da so vse storitve na blackberryjih v skladu z lokalno zakonodajo, tako da bo lahko pol milijona uporabnikov nemoteno delalo tudi prihodnji teden. Ni še znano, kaj točno je RIM storil, da je pridobil pozitivno mnenje, a predvidevamo lahko, da je v ZAE postavil nekaj svojih strežnikov, preko katerih bo mogoče prisluškovati vsaj delu komunikacije. Uradno RIM ni dal...

0 komentarjev