»

Intrevju z Andrewom Humberjem

3dcenter - Na 3DCenter.org so pred nedavnim objavili intervju z Andrewom Humberjem. Andrew Humber je človek, ki je svojo računalniško kariero pričel pri STB, nadaljeval pri sedaj že propadlem 3dfx in se sedaj znašel kot evropski PR manager pri Nvidii. V intervjuju so govorili predvsem o prihajajočem GeForceuFX, dodatknili pa so se tudi Nvidiinih napovedih za prihodnost. Angleško in nemško.

1 komentar

Microsoft Office 2003: Status

ZDNet - Microsoft je najavil pričetek razpošiljanja druge beta verzije storilnostnega paketa Office 2003 za naslednji teden. Dasiravno je bilo programje za celih šest ur sicer že na voljo MSDN naročnikom, je bilo od tam odstranjeno, saj naj bi šlo za napako--. (Sicer pa je bilo to dovolj, da si omenjeni paket lahko brez naročnine oz. za "strošek impulzov" namesti praktično kdorkoli.)

Obenem pa je na mestu tudi kratka predstavitev dveh novih izdelkov, ki jih imamo ugledati. Prva aplikacija je Office OneNote, ki je primarno sicer namenjena uporabnikom Prepognjenčkov™ (TabletPC), vendar se izkaže za zelo uporabno tudi na prenosnih in stacionarnih PCjih. Gre za malce naprednejšo različico Outlookovih zapiskov (notes), ki deluje podobno kot Word, le da je zapisovanje možno po vsej delovni površini. Pravzaprav gre kar za elektronsko verzijo A4 bloka; izbiranje in urejanje listov je zaradi inovativnega uporabniškega vmesnika za stare mačke rahlo nerodno, saj gre za Office popolnoma nov koncept.

...

3 komentarji

Nova anketa!

Slo-Tech - Kot sem obljubil - nova anketa je prišla na vrsto zelo kmalu:
Jaz sem:
ćlovek 26%
(377)
nezemljan 23%
(331)
Slo-Techer 20%
(291)
kumara 17%
(237)
omara 13%
(188)
Skupaj glasov: 1424


Nova anketa je nastala po želji našega Primoža.

10 komentarjev

Videotest Zalman HP-80A

3dGameMan.com - Videotesti so nova "pogruntavščina", ki jo pridno uporabljajo na spletni strani 3DGameMan. Tokrat so predstavili Zalman HP-80A o katerem se je že veliko pisalo. Hladilnik sestavljajo hladilna rebra in Heatpipe, ki povezuje rebra na obeh straneh kartice. Velika prednost "pasivnega hlajenja" je v tem, da ne povzroča nobenega hrupa, zaradi katerega grafična kartica postane neslišna. Pa saj to že veste, ne vem, zakaj razlagam. Posnetek je na voljo v .wmv in .mov obliki.

2 komentarja

Test novega Zalmanovega hladilnika

zalman CNPS 7000 cu

vir: Bit Technologies
Bit Technologies - Na bit-techu so stestirali nov Zalmanov hladilnik, ki sliši na ime CNPS 7000 Cu. Stvar, ki tehta zelo impresivnih 773 gramov, je narejena povsem iz bakra, za pretok zraka pa skrbi skoraj neslišen 92 mm ventilator. Njegova edina 'slaba' stran je to, da ga ni mogoče (no, vsaj ne brez modifikacije) montirat na obstoječe AMDjeve procesorje - pritrdilni mehanizem je namreč namenjen le Intelovemu Socket 478 in prihajajočemu AMDjevemu Socket 754 podnožju, ki ga bomo deležni z prihodom Athlonov 64.

Hm, potem, ko sem videl performanse tega hladilnika, se mi zdi, da bo veliko ljudi uporabilo svojo domišlijo in našlo način, kako zadevco spravit na obstoječe AMDjeve procesorčke...
Za konec...

7 komentarjev

Ohišje - bomba

mini-itx.com - Da, Chris Adams je razmontiral in onemogočil kar pravo bombo ameriških zračnih sil. Vanjo je stlačil matično ploščo mini formata, 800 megaherčni procesor in 512 MB pomnilnika ter 3,2 GB disk in CD-R/RW. Vse skupaj hladita dva sistemska ventilatorja, 120 mm zrakomlat za matično ploščo in hladilnik za procesor. Lahko bi rekli, da je to nevarna modifikacija. Na modifikacijo pa nas je opozoril Gejmer.

5 komentarjev

Poslovni rezultati ALi

X-Bit Labs - Danes je svoje poslovne rezultate za mesec februar objavil še tretji tajvanski izdelovalec čipovij, nekoliko manj znan kot VIA in SiS, ALi. Dohodki od prodaje so znašali devet milijonov dolarjev, kar je kar nekoliko malo, če primerjamo z Viinimi 50 milijoni. Skupno so tako ALi-jevi dohodki za slabo petino nižji kot v mesecu januarju. Izvirna novica.

0 komentarjev

Prve matične plošče s KT400A (za AMD)

X-Bit Labs - VIA je svojega naslednika že dobra uveljavljenega KT400 čipovja, KT400A, napovedovala že kar nekaj časa, a matičnih plošč osnovanih na njem ni in ni bilo na spregled. No, sedaj ko je mastne zaslužke začela žeti Nvidia s svojim nForce2, pa so se stvari začele premikati hitreje. Danes je Asus objavil specifikacije svoje A7V400 osnovne plošče, ki bo temeljila na KT400A.
  • podpora vsem SocketA procesorjem, vključujoč Bartone (AMD),
  • KT400A NortBridge in VT8235 SouthBridge,
  • tri pomnilniške reže za PC3200 DDR,
  • šest PCI in en AGP 8x slot
  • klasičen dvokanalni ATA133 krmilnik in
  • RAID krmilnik s podporo SATA,
  • gigabitni Ethernet, USB2.0, Firewire ter integrirana zvočna kartica in
  • cel kup overclockerskih pripomočkov v BIOS-u
O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

3 komentarji