»

Uporaba varnostne luknje?

Slo-Tech - Vas je zanimalo, kako izgleda to, da vam varnostna luknja v Windows XP odlogira računalo? Ste prepričani? Kliknite na ta naslov. Na našem IRC kanalu smo se že nekaj časa igrali s to potegavščino, a je kmalu nehala biti smešna, ko je že stopetdeseti uporabnik odletel in nato s stavkom "grrr" prišel nazaj na kanal. Popravka temu zlobnemu hrošču, ki lahko, ako pride v neprave roke, postane zelo zoprn trojanec, zaenkrat še ni.
Dodatek by Tomi: prej se prepričajte, da nimate kakšnega pomembnega dela, ker zadeva vas dejansko odlogira.. Samo ne recite, da vas nismo opozorili..

22 komentarjev

Svetleča podloga za miško

Metku.net - Navkljub moji izrecni obljubi, da danes zagotovo ne bom pisal novic zaradi izjemne izčrpanosti le-mene (ter hkrati LordaNinje, Mateja, DrSergioDJa ter Slainea - vsi maturantje), vas nisem mogel pustiti na cedilu. Joj, kam to pelje :D. Kakorkoli - ste že od vedno na omrežnih žurkah hoteli biti glavna atrakcija ter biti najbolj kul, a vam igranje igric zaradi zmanjšanih motoričnih sposobnosti, za katere ste krivili brezžično optično miš, ni in ni šlo? Potem je tale članek navodilo za vas, saj vam pove, kako narediti svetlečo se podlogo za miško. Zadeva izgleda res kul... Mogoče jo bom celo naredil, saj mi igranje RTCW ter Q3 podobnih igric - nikakor ne gre.

3 komentarji

HSF za i845

OCAddiction - Ali je res prišlo že do tega, da so čipovja tako specifična, da rabimo imeti hladilnike, ki lepo sedejo samo na eno samo čipovje? Izgleda že tako, saj je Thermaltake izdal hladilnik Tiger1 i845. Prav ste uganili - uradno ga lahko sparimo samo z Intelovim novim čipovjem. Ventilator velikosti 4 krat 4 centimetre, privijačen na zajeten kos aluminija, bi že ja moral opraviti svoje delo zadovoljivo, mar ne? Na OC Addiction ostajajo zadržani, saj so po testu temperature na jedru čipovja ugotovili, da je Tiger1 slabši od referenčnega Intelovega hladilnika, ako se dogodi, da pozabite spraskati priloženo že nameščeno termalno pasto dol iz spodnje strani hladilnika. Po opravljenem prvem koraku so že prišli do lepših rezultatov, a vseeno se mi zdi še vedno škoda dajati 2600 SIT za tako majhno razliko v temperaturi.

0 komentarjev

Zihr je zihr!

OpenSSH - To so si očitno mislili programerji priljubljenega programja za oddaljen dostop, OpenSSH. Namreč, v kodo dotičnega paketka -- velja za verzije od 2.0 do 3.0.2 -- se je prikradel zanimiv škrat v obliki manjkajočega enačaja, ki zna slehernemu programerju privabiti nasmešek na ustnice. Rezultat je možnost zlorabe strežniškega računala (brez perverznih misli!) s strani lokalnega uporabnika; priporočena je nadgradnja na verzijo 3.1 oz. inštalacija popravka. Tehnikalije.

1 komentar

Asus 40x12x48 CD-RW

CD Freaks - Ja, nekaj mesecev nazaj ni še nihče govoril o takšni hitrosti zapisovanja. Asusov najnovejši zapisovalec piše kar s 40x hitrostjo prepisuje z 12x in z 48x bere. Ima tehnologijo FlextraLink (Flexible and Strategic Writing technology), ki preprečuje napake pri snemanju. Podpira DAO-RAW, TAO, DAO, SAO, multisession in paketno pisanje. Res hiter tlačkomat, ki pa na žalost uradno še ni izšel. Aja, pe tole: overburn bo podpiral celotnih 99 minut.

0 komentarjev

Zanimivi "grili"

Club Overclocker - Danes malce krajše novičke, saj nimam prav veliko časa. Sorry!
Marvel, kot gigantski proizvajalec raznovrstnih igrač je izdal licenco za izdelavo ventilatorskih ščitnikov ali bolje znanih kot "grili" z logotipi nekaterih iger. Cooler Guys zadeve prodajajo preko interneta, tako da zanesenjaki SpiderMana oziroma MTGja hop v nakup. Še slikica:

0 komentarjev

Matura

Slo-Tech - To ne spada pod računalniške novice, a vseeno: Zaželite večini Slo-Tech ekipe, vključno z mano, uspešno opravljanje poskusne mature iz slovenskega jezika in književnosti. Danes pišemo namreč spis ter slovnični preizkus. Ne pričakujte novic. Žal.

38 komentarjev