»

WMA Trojan

Slo-Tech - Microsoft se na eni strani bori proti trojancem, na drugi pa jim na široko odpira vrata.

Tako se je pred kratkim izkazalo, da je v zvočne datoteke WMA možno vgraditi odpiranje popup oken in drug adware. Podjetje Overpeer vas želi z vgrajevanjem teh nevšečnosti v zvočne datoteke in potem njihovim razpečevanjem po omrežjih P2P prepričati, da je bolje ostati pri dobrem, starem in preizkušenem mp3.

Vse skupaj naj bi bilo možno zaradi namerne funkcionalnosti v Microsoftovem sistemu za ščitenje pred kopiranjem - DRM. Več podrobnosti o celotnem problemu so opisali v članku na PC World.

Zabavajmo se torej z WMA.

25 komentarjev

Naključna umetnost v Kiberpipi

Random Art -
V sredo, 12. januarja ob 16.00, vas vabimo v Kiberpipo, kjer boste lahko pokukali v ozadje računalnikovega ustvarjalnega procesa: dr. Andrej Bauer bo otvoritev spletne razstave na www.random-art.org in njene inštalacije v Kiberpipi pospremil z zanimivim predavanjem o algoritmih, s katerimi se generirajo slike.

Internetna razstava "Random Art" ("Naključna umetnost") teče neprekinjeno že od leta 1998. Iz naključno generiranih formul program generira slike - popularne se ohranijo, ostale pa se zamenjajo z novimi.

Ko je nastala razstava, je bil Andrej Bauer doktorski študent na Univerzi...

31 komentarjev

Varnostne luknje v IE6/SP2

Slashdot - Secunia je ponovna objavila opozorilo o kritičnih varnostnih luknjah. Tokrat je na udaru Microsoft Internet Explorer 6. Kritične napake je mogoče izkoristiti v sistemih z nameščenim drugim skupkom popravkov za Windows XP. Težave se pojavljajo v Microsoftovi ActiveX kontroli, ki dovoli skriptnim jezikom pisati poljubne datoteke na disk. V povezavi z ostalima dvema luknjama pa je mogoče tudi poganjati poljubne ukaze.

Preizkus ranljivosti vam bo hitro povedal ali ste tudi vi ranljivi. Varnostno podjetje predlaga kot rešitev napake zamenjavo brskalnika. Microsoft je bil obveščen o napaki 21. oktobra 2004.

53 komentarjev

Primerjava NetBSD 2.0 in FreeBSD 5.3

Slashdot - OSNews.com poroča, da je Gregory McGarry testiral hitrost operacijskih sistemov NetBSD 2.0 ter FreeBSD 5.3.

Testiral je na Pentiumu 4 3 GHz, kar pomeni da izboljšave FreeBSDja v SMP sektorju niso prišle do izraza in kjer NetBSD še vedno uporablja starejšo tehnologijo.

Poleg tega pa je NewsForge spisal intervju z nekaj NetBSD razvijalci o tehnologiji v ozadju tega operacijskega sistema.

9 komentarjev

Predstavitev novega Pinga - 3.1

Slo-Tech - Torej kot verjetno večina ve, je Linux distribucij malo morje, nekatere pa ustvarja celo naše gore listje ... Slo-tech Linux, Slix in seveda Pingo!

Pingo je tisti, ki ste ga morda že srečali na nekaterih računalnikih v slovenskih osnovnih šolah. Pingo je pred kratkim dočakal svoj 3.1 rojstni dan in ob tej priložnosti bo eden od njegovih očetov - Aleš Košir, predstavil kaj se s Pingom dogaja, kje je in kam gre.

To se bo zgodilo v sredo 12. januarja ob 19.00 v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana). Preden kdo vpraša, predstavitev je seveda brezplačna, vsak udeleženec pa prejme tudi komplet CDjev ali DVD te distribucije (tudi to brezplačno).

Pingo ima med slovenskimi distribucijami Linuxa najdaljšo tradicijo, a se večkrat letno pomladi z novostmi, ki jih prinasajo nove izvirne različice paketov in posodobljeni stabilni prevodi v slovenščino. Pingo ponuja predvsem celovit sistem za domačo uporabo. Njegovi paketi so medsebojno usklajeni in večinoma poslovenjeni. Združuje tako orodja za...

8 komentarjev