»

TV: Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo

Slo-Tech - KŠK odpira novo sezono Tehnoloških večerov s predavanjem Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo.

Beseda bo tekla o informacijski varnosti v socialnih omrežjih s konkretnim prikazom napada na socialno omrežje FaceBook. Tokratni gost bo strokovnjak s področja informacijske varnosti Matej Saksida iz podjetja S&T Slovenija.Vabljeni v sredo 10. novembra 2010 ob 17. uri v OpenLab-u (rumen trojček poleg Gimnazije Kranj, Koroška c. 17, Kranj).

3 komentarji

Slovenski študentje na iGEM zopet zlati

Slo-Tech - Tudi letos se je med 6 in 8 novembrom na MIT tekmovanju iGEM, kjer se borijo študentske raziskovalne skupine iz vsega sveta, potegovala ekipa slovenskih študentov pod vodstvom prof. Romane Jerale. Slovenska ekipa je, kot pravijo, revolucionirala sintetično biologijo.

Pred nekaj trenutki so na tviterju zapisali, da zlata palica izmed 128 drugih ekip zopet pripada slovenskim študentom. Kaj točno so slovenski študenti počeli si lahko ogledate v videu:

29 komentarjev

Kiberpipa: Tribes, Gis Cloud, Siddharta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 9.11. ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinih odprtih terminih Marcos Gaser govoril o temeljih Seth Godinove teorije Tribes - teorije organiziranja, trženja in vodenja, potrebne za uspeh v 21. stoletju.

V sredo, 10.10. ob 19h nas bosta Marko Santic in Dino Ravnic, razvijalca iz Zagreba, na Spletnih uricah seznanila s svojim startup sistemom Gis Cloud. Med drugimi bo govora tudi o Open Geospatial Consortiumu. Predavanje bo v angleščini.

V četrtek, 11.11. ob 19h te vabimo na Večer za inovativne in podjetne. Tokrat v naših prostorih gostimo člane skupine Siddharta, kateri nam bodo predstavili podjetništvo z drugega zornega kota.

1 komentar

E-črnilo postane e-barvilo

The New York Times - Medtem ko je prvi barvni bralnik e-knjig predstavil Barnes & Noble, a ima zgolj LCD-zaslon, ter Amazon in Sony še vedno ponujata le črnobele odtenke, so prvi bralnik z barvnim e-črnilom izdelali Kitajci. Podjetje Hanvon Technology iz Pekinga je izdelalo 9,68-palčni bralnik s podporo 3G in Wi-Fi, ki bo za začetek naprodaj le na Kitajskem s ceno 440 dolarjev (iPad se tam prodaja za 590 dolarjev)....

12 komentarjev

LHC stopa v naslednjo fazo delovanja

Detlef Kuchler drži v roki del materiala, iz katerega bodo pridobili svinčene ione.

Slo-Tech - Veliki hadronski trkalnik (LHC) v CERN-u je dosegel svoje cilje za letos, zato sedaj stopa v naslednjo fazo svojega obratovanja. Od konca marca, ko so izvedli prve trke, so tam trkali protone s približno energijo 7 TeV in luminoznostjo 1032 cm-2 s-1, ki so jo dosegli celo dva tedna pred iztekom postavljenega roka. Rolf Heuer, generalni direktor CERN-a, pravi, da so zelo zadovoljni, saj to dokazuje, da so bili postavljeni načrti realistični, četudi zahtevni. Dodaja, da so potrdili nekaj aspektov standardnega modela, saj so med drugim prvič opazili kvark gor pri trkih med protoni.V naslednji fazi delovanja bo LHC trkal svinčeve ione. Z njimi želijo proizvesti nekaj kvark-gluonske plazme, ki je podobna snovi z začetka...

125 komentarjev

Še več matičnih plošč za LGA-1155

Gigabyte P67A-UD7

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Po prvih slikah plošč Gigabyte-a in Asusa smo dobili še slike trojice plošč MSI-ja ter celotnega nabora matičnih plošč za procesorje Sandy Bridge, ki jih bo na trg v začetku prihodnjega leta splavil Gigabyte. Slednji bo novo barvno shemo uporabil le na petih najdražjih ploščah, P67A-UD7, UD5, UD4, UD3R in UD3P, medtem ko bodo preostale obdržale staro barvno shemo svetlo-modre tiskanine z modrimi in belimi režami. Plošča v novi shemi z modrimi poudarki, ki smo jo že pokazali, je P67A-UD5, medtem ko ima dražja različica UD7 poleg nekaj več napajalnih elementov in dodatne PCIe x16 reže te poudarke v rumeni barvi.

Med ploščami v starem izgledu bodo štiri polne ATX velikosti, P67A-UD3, PH67A-UD3,...

14 komentarjev

Lamebook preventivno toži Facebook

TechCrunch - Jonathan Standefer in Matthew Genitempo iz Austina v Teksasu sta aprila lani zagnala spletno stran Lamebook, ki je parodija na priljubljeno družabno stran Facebook. Na njej lahko uporabniki s svetom delijo posrečene statuse, slike, komentarje in druge domislice s Facebooka, ki se jim zdijo huronsko smešni. Gre za jasno parodijo, a Facebook nad humoristi ni navdušen, zato so jim marca 2010 poslali zahtevo o prenehanju uporabe imena Lamebook (angl. cease and desist letter). To ni presenetljivo, saj je Facebook napovedal izkoreninjenje vseh strani z obliko imena -book.

Skrbniki strani Lamebook odgovarjajo, da stran ščiti prvi amandma ameriške ustave, saj z jasno nakazano parodijo ne kršijo...

7 komentarjev