»

nVidia proti NGOHQ.com

Slo-Tech - Proizvajalcu grafičnih kartic je očitno spletna stran NGOHQ.com trn v peti, saj le-ta ponuja modificirano različico nVidiinih gonilnikov za grafične kartice, ki omogočajo podporo tudi starejših grafičnih kartic. Sklicujoč se na DMCA zahteva nVidia odstranitev omenjenih gonilnikov s spletne strani, v primeru, da NGOHQ.com tega ne stori, grozijo s tožbo. Slednji so v odgovor na nVidiine grožnje med drugim zapisali, da se nahajajo njihovi strežniki v Izraelu, kjer nVidia nima pravne podlage za zahtevo po odstranitvi gonilnikov. Več o tem si preberite na NGOHQ.com.

40 komentarjev

Nest.2007 (III)

Slo-Tech - Ker se veselo prijavljate na dogodek, bi vas želeli opozoriti, da je dvorana že 60 odstotno zasedena.

Še nekaj odgovorov na pogostejša vprašanja:
  • Alkohol je še vedno prepovedan. Če vas dobimo, letite ven.
  • Prostor je klimatiziran
  • Zagotovljena je varnostna služba
  • Do plaže imate 3 minute hoje -- s seboj vzemite kopalke
  • Ja, letos imamo majice. Precej njih
  • Tudi letos vas čaka kup brezplačne pijače, tako kot lani
  • Dokončen urnik skupaj s predavatelji bo znan takoj, ko dokončno ugotovimo koliko časa potrebujemo za izvedbo tekmovanj


Cena je malo višja kot prejšnja leta, vendar vsebuje HRANO. Za vstopnino torej dobite večerjo v petek, zajtrk, kosilo in večerjo v soboto ter zajtrk / kosilo v nedeljo. Če želite poleg tega tudi dostavo ... bo organizirana. Če ste pri volji in ste pripravljeni stopiti dva koraka do najbližje gostilne, tudi v redu. Cena je 25 EUR in bo taka tudi ostala.

PS. Med letošnjimi sponzorji imamo med drugim Intel

83 komentarjev

500 GB na ploščkih v velikosti DVDja

Ars Technica - Skupina znanstvenikov na Inštitutu za optiko in optične tehnologije, ki spada pod okrilje Tehnične univerze v Berlinu, trdi, da so odkrili način, kako na plošček v velikosti DVDja skraniti 500 GB podatkov.
Skrivnost leži v uporabi mikroholografije, ki omogoča, da se podatki shranjujejo v treh dimenzijah. Z drugimi besedami: namesto da bi se posnele vdolbine, kot pri trenutnih CDjih in DVDjih, ta tehnologija s pomočjo dveh laserjev vriše v medij tridimenzionalne mreže. Prav tako se fokus laserjev lahko spreminja, kar dovoljuje zapisovanje na različnih višinah.
Znanstveniki predvidevajo, da bo izdelava medijev poceni, zaenkrat pa se še niti približno ne ve, koliko bodo stali...

53 komentarjev