» »

nVidia proti NGOHQ.com

nVidia proti NGOHQ.com

Slo-Tech - Proizvajalcu grafičnih kartic je očitno spletna stran NGOHQ.com trn v peti, saj le-ta ponuja modificirano različico nVidiinih gonilnikov za grafične kartice, ki omogočajo podporo tudi starejših grafičnih kartic. Sklicujoč se na DMCA zahteva nVidia odstranitev omenjenih gonilnikov s spletne strani, v primeru, da NGOHQ.com tega ne stori, grozijo s tožbo. Slednji so v odgovor na nVidiine grožnje med drugim zapisali, da se nahajajo njihovi strežniki v Izraelu, kjer nVidia nima pravne podlage za zahtevo po odstranitvi gonilnikov. Več o tem si preberite na NGOHQ.com.

40 komentarjev

kriko1 ::

Pri nvidii si malo pljuvajo v skledo. Zgleda da niti njihovi uporabniki niso preveč zadovoljni nad to potezno (tema o tem na nvnews je zaklenjena >:D ).

Jst ::

A ni pred leti enako jamral ATI, ki je tudi dosegel zaprtje neke strani? Takrat se je pa nvidia zgražala nad potezo konkurenta in še naprej dovolila modificiranje njihovih gonilnikov?

(mogoče sem pa zamešal ATI in nvidia)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Tic ::

Jst: Tudi meni je to nekaj znano....


Sicer pa Slednji so v odgovor na nVidiine grožnje med drugim zapisali, da se nahajajo njihovi strežniki v Izraelu, kjer nVidia nima pravne podlage za zahtevo po odstranitvi gonilnikov.

Super, haha.
persona civitas ;>

r5r ::

Katere so te kartice, ki niso podprte v uradnih gonilnikih?
And it makes me wonder.

Urc ::

Zakaj potem NVIDIA ne izdaja boljših gonilkov, ko vidi da se uporabniki zatekajo k takim stranem? Pač naj NVIDIA modificira svojo gonilnike da bojo uporabniki zadovljni in lahko mirno zaprejo take strani. Če pa niso sposobni, potem se naj nehajo pizdit in naj bojo veseli folka ki kupuje njihove grafe in uporablja bilokatere gonilnike...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

Pithlit ::

Zato ker novo robo najlažje prodaš takrat, ko stara ne dela več. Simpl. Tko kot to dela vsak "pošten" porizvajalec kateregakoli drugega produkta. Ne da niso sposobni... ni jim treba. Ni jim niti v interesu.
Life is as complicated as we make it...

OChack ::

zanimivo da AMD/ATI pravi ravno obratno: delajte z gonilniki kar hočte za javno dobro :)
ker se zavedajo da majo od tega lahko samo korist
Int€l inside, IDIOT Outside

PlayTheGame ::

Jap, tako nekako je to, kot je @Pithlit napisal. Njihovi novejši driverji so bili vedno pisani za aktualno serijo kartic, ker jim je v interesu, da jih čimveč prodajo - čisti marketing torej. Podpora starejšim karticam je zgolj na papirju, je pa daleč od tega da bi bili gonilniki za njih optimizirani. Sem prepričan, da bi se dalo s pravimi gonilniki še marsikaj iztisniti iz npr. geforceov serije 6 ipd. Seveda kdo bo pa potem kupoval serijo 8, če bi vse igre tekoče lavfale na 2 leti in več starih karticah... :\
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

MrStein ::

Kje pa je link do novice ?
Verosdostojnega vira ? Vsaj člane v TheRegister.co.uk ?

Tole je samo odziv NGOHQ (mimogrede, enkrat narobe črkovan v novici). Kje pa je prvotni "dogodek" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

Hmm, oni tekst od NGOHQ zveni kot produkt nekega jeznega najstnika, ni ravno jezik odvetnikov/poslovnežev.
(sicer lahko pišejo kak hočejo, ampak taki format nVidia najbrž sploh ne bo upoštevala)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dead_Eye ::

Huk Zhoyot Yuzrim

Huk Hahegbliim Haiskiim Haisraeli


rofl, kaj to so si izmislili ali se samo meni zdi? :D
The one and only

[SkA] ::

Ta članek je nerazumljiv. V nove gonilnike so dodali podporo za stare grafične kartice? Torej, če prav razumem, so v Forceware 152.xx dodali podporo za Geforce 2? 6xxx? Serijo 7? Kaj s tem dejansko pridobiš?
Malo ozadja o celi zadevi ne bi bilo odveč, da lahko pri debati sodelujejo tudi vsi, ki ne spremljajo ngohq.com. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

c00L3r ::

Čudno da se niso spravili še na Omega gonilnike, ti so tudi spremenjeni. Meni pridejo ti prilagojeni gonilniki prav na prenosniku. ATI gonilnikov mi noče inštalirat, ker je grafična "kao" ATI X1600 Mobility (by Acer), Acer pa ima dokaj staro verzijo na svoji strani. Omega gonilnike mi namesti brez težave :D

RejZoR ::

@SkA

Kaj pridobiš? GeForce 2 serija je v opuščenem programu in zanje lahko dobiš samo neke antične šoferje. Eni niso narejeni niti za Visto (WDDM). Za ForceWare sicer govorijo da zdej ni več povsem Unified ampak to ne drži. Vse je samo v INI fajlu. Tko lahko furaš GeForce 8 only driverje na GeForce 2. Al pa GeForce 8 only driverje na GeForce 6 in 7.
Prednost je v sami podpori, je pa tud v performansu. Samo par vrednosti moraš dodat in spremenit pa je. In to delajo skor vsi modderji driverjev. Tud sam sem že probal in je prov simpl. Sploh za PCIe kartice. Prvo moraš dodat ID tag da prepozna kartico po čipu in modelu, povsem na koncu pa daš crosslink na ta ID tag ter napišeš ime kartice.
Windowsi po tem imenu nato prikažejo ime v Device Managerju (da ti ne piše NV43 ampak GeForce 6600GT). To je to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jlpktnst ::

Zadnji nvidia omega driverji so stari 2 leti, mogoče zato?

5er--> ::

(09/23/05)
Sorry to tell you this, but the Omega Nvidia Drivers project is currently on hold ATM (NOT canceled),
don't ask me why and please stop the emails asking for updates,
I will resume the work on them when I find it appropriate,
thanks for your understanding.

OChack ::

z omega za nvidio se je zgodl podobno pred cajtom, tko da je razvoj zamru
Int€l inside, IDIOT Outside

Jux ::

ATI/AMD je hud:
1. "Feel free to distribute and endorse Catalyst software. Just please let your users know that if they use modified drivers we aren't able to support them properly. Keep up the good work in the community." -AMD/ATI
2. Here is a quote from Terry Makedon when he was interviewed by a German Magazine:
"ATI supports the enthusiast community wholly. Omega Drivers are in fact a good example of ATI's user community at its best. What they are in principle are CATALYST drivers with different settings enabled via registry keys and other such methods. This provides users an alternative to ATI's CATALYST default settings. While there are a few different modification drivers out in the community our relationship with the creator of the Omega Drivers is of the highest working standard. The author of these drivers is part of the CATALYST beta driver testing team and also in direct contact with ATI. In fact we would go so far as to say that if a user chooses to go the mod driver route they go with the Omega Drivers."
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Paramedic ::

Js sm takoj, ko sem prebral novico in pogledal, kaj ponuja ta NGO za mojo grafo, dal gor njihove driverje. Hvala nvidii za reklamo >:D.
O kakih opaznih izboljšavah še pa ne morem poročat, je treba mal bolj stestirat, delujejo pa kot se spodobi.
End transmission.

desperados ::

Možno da so imeli preveč dela z podporo, saj tako nekateri uporabniki najbrž niso ločili pravih gonilnikov od rahlo modificiranih, in tako niso z tehnično podporo mogli rešiti nič.

Čudno da ni nvidia postavila kak ultimat in kompromis kaj lahko delajo in kaj ne, poleg tega pa jim delajo vredu reklamo, tako da si sedaj le plujejo v lastno skledo.

McMallar ::

Kolikor sem pogledal na strani, so gonilniki le za XP, za Visto jih še ni. Je mogoče uporabiti katere druge?

DaNg3r ::

Sam men res ni jasno zakaj NVIDIA se tolk buni glede teh driverjev. Nej postimajo prvo svoje driverje da bojo delal tko kot morjo na vseh OS-ih. Pol se pa lohk spuscajo v neke "tozbe". Jst bi na NVIDIA mestu premislu, pa bi pac vrgu nazaj se stare driverje. Kr marsikej ne dela tko kot bi moralo na novih driverjih. Posebno ze za dokaj stare modele graficnih, da ne govorim o novejsih modelih na visti itd..

globoko grlo ::

A je že kdo sprobal te driverje? Oz. so kkšne konkretne številke? Kok bi mi Lost Planet hitrej laufal na 7600GT? 1% al 50%?

tnx

Senitel ::

Support za stare grafične (ala GeForce 2) je tako ali tako mrtev. Driverji za Visto so že zraven Viste in inštalacija novih ti ne bo čisto nič pomagala, čeprav jih je mogoče inštalirat, ker je "code base" ravno toliko star kot v tisti verziji ki pride zraven. Isto velja za WinXP.
Tudi ti razni third party "driverji" ne odpravljajo nobenih težav (razen mogoče kakšnih čisto površinskih), saj so vezani na določeno verzijo originalnih šoferjev in imajo iste buge.
Vse kar lahko naredijo je to, da iztisnejo nekaj ekstra % hitrosti ali izboljšajo kvaliteto slike z finimi nastavitvami raznih parametrov, ki so skriti v registru.
Zakaj so se spravli nad NGOHQ pa nimam pojma.

Mavrik ::

Čudno da se niso spravili še na Omega gonilnike, ti so tudi spremenjeni.


Saj so se. Tip ki dela Omega driverje je dobo C&D, in kot vidiš, novih posodobitev ni.
The truth is rarely pure and never simple.

simnov ::

sam to jim gre v nos , ker podpirajo starješe grafične.

dukenukem ::

sj js mam na 6800gt bolše fps na starih gonilnikih kot tanovih :\ namerno to delajo ,da bi kupu novo grafo :D

Azrael ::

Tole s podporo za kartice, ki v uradnih gonilnbikih nimajo več podpore, mi je rahlo do pretežno čudno.

Ali zadeva celo deluje ali je (IMHO mnogo bolj verjetno) samo placebo za tiste frike, ki mislijo, da je najnovejši gonilnik nujno boljši, kar za nekaj let stare grafične kartice ne drži, odkar imamo gonilnike za celo paleto proizvodov in ne samo za en sam tip.

Skratka so torej ti neuradni gonilniki samo šminka čez gonilnike, ki so itak že bili naloženi in še vedno vse deluje preko starih?

Nekako me to spominja na tiste blodnje, kako ATI RageII z gonilnik predelati v R9800Pro. Spremeniot zapis v inf datoteki je enostavno, ampak to početje je brez smisla, razen mogoče za nategancijo hudih naivnežev.
Nekoč je bil Slo-tech.

RejZoR ::

Razlika je in to ogromna. Se spomnim leta nazaj kolk so vsi govoril da šoferji iz Geforce FX serije niso namenjeni za Geforce 2.
Pri bratrancu je bil NFS:HP2 neigralen na GF2 MX šoferjih (uradnih), s temi od FX kartic pa je letel tolk da se ga je vsaj človeško dal igrat.
Podobno je blo neki časa nazaj ko sem na 6600GT dal G80 only driverje.
Doom 3 si lahko zvišal detajle za en nivo pa je delal enak hitro.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

[SkA] ::

Koliko si pa uporabljal te gonilnike redno? So se izkazali za enako stabilne? Recimo da teoretično novejši gonilniki dodajo malo boljše optimizacije sploh za bolj popularne igre, ampak zanima me kaj se zgodi, ko (če do tega sploh pride) poizkuša zadeva uporabiti nek strojni ukaz, ki ga predpotopni model morda nima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Vlady ::

Še posebej, ko hočeš mogoče upoabiti shader 2.0 in imaš samo 1.0 oz. manj kot 2.0. :\ Grafična naj bi že ob zagonu zajamrala, pa je temu res tako? DX na začetku programa preveri verzijo, za openGL pa ne vem kako je.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

dukenukem ::

je pa bla sramota, da ni bilo 7 mesecev gonilnikov posodobljenih ,za serijo graf od 4-7 :\

MrStein ::

Kva ? A res ? Čakaj, a ni nVidia tista, katero vsi hvalijo za kvalitetne driverje ??? ;)

senitel :
Driverji za Visto so že zraven Viste in inštalacija novih ti ne bo čisto nič pomagala, čeprav jih je mogoče inštalirat, ker je "code base" ravno toliko star kot v tisti verziji ki pride zraven. Isto velja za WinXP.

A ni tak, da priloženim driverjem manjka OpenGL del ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

phantom ::

Če gledamo driverje za druge OS, npr. Linux, FreeBSD, ... je nVidio vsekakor za pohvalit (v primerjavi z AMD/ATI). Driverji so po kvaliteti (performance, podpora grafičnim) izenačeni z Windowsovskimi, le konfiguracijski programi so bili do nedavnega slabši kot na Windowsu. V določenih primerih celo bolje delajo, ker nimajo blokad.
(Mislim, da je bil nek Quaddro praktično identičen GeForceu 256, sam driverje je mel bolj zoptimizirane. Linux driverji niso imeli blokad in ti je GeForce 256 delal enako hitro kot Quaddro. Pri meni konkretno je GF256 delal za 20% hitreje kot na WinXP).

Sicer pa je nVidia dala ven specifikacije od grafičnih in open source driverji (za Linux, seveda) se že pišejo, sam zaenkrat je 3D podpora praktično neuporabna. Šele pred kratkim jim jo je uspelo toliko usposobit, da je delal glxgears.
~
~
:wq

[SkA] ::

MrStein, te malce matra razumevanje debate. Tole nima veze s kvaliteto. ;)

MrStein ::

phantom:
Sicer pa je nVidia dala ven specifikacije od grafičnih

Ne ga sr't, a že "spet" ?
Pa ni bila novica na ST ?
Si prepričan ? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kriko1 ::

Nvidia ni izdala nobenih specifikacij. Ati je rekel da bo. Samo rekel.

jlpktnst ::

Rejzor - v mojih izkušnjah je bilo ponavadi ravno obratno :D za tako stare kartice dat nove driverje je večinoma pomenilo slabši performans ali pa nedelovanje... seveda pa igram večinoma starejše igre.

Azrael ::

+1

Moja R7000 dela katastrofalno zanič z zadnjimi driverji v katerih je podprta (iz leta 2005) . Z driverji iz leta 2003 pa odlično. Novejše ni nujno boljše.
Nekoč je bil Slo-tech.

dukenukem ::

The Way It's Meant To Be f***ed™ ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PhysX ponovno tudi z ATI grafičnimi karticami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
539292 (7576) Bergyb
»

Navijanje 7300 GT

Oddelek: Navijanje
91228 (996) Being cool
»

nVidia proti NGOHQ.com

Oddelek: Novice / Grafične kartice
405671 (2938) dukenukem
»

Radeon X1950 PRO za AGP

Oddelek: Novice / Grafične kartice
113547 (3089) Dr_M
»

Novi člani GeForce 7 serije

Oddelek: Novice / Grafične kartice
92882 (2448) simnov

Več podobnih tem