»

Gigantski televizor

Slo-Tech - NEC zopet povzroča navdušenje med pripadniki močnejšega spola, ki se kar ne morejo upreti novosti, zelooo velikemu plazma televizorju. Diagonala 155 cm pove več kot dovolj o ustreznih dimenzijah te zveri, ki pa se ponaša s ceno 18.000 britanskih funtov. Slovensko ceno si izračunajte sami, vendar le, če niste srčni bolnik. Kakorkoli že, za ta denar dobimo zelo veliko. Izredna slika, priklop do petih naprav, slika v sliki, možnost prikaza slike iz računalnika in ohišje iz magnezijevega oksida. Funkcij je malo morje, vseh na tem mestu ne bom opisoval, kaj več o televizorju pa dobite tukaj.

Kociju hvala. Ker sem hudoben, sem izračunal približno ceno v slovenskih tolarjih. Vzemivši, da je angleški funt nekje 345 sit... ~ 6.210.000 sit. Če želite kupiti na 36 mesečnih obrokov, bi to zneslo nekje 172.500 sit mesečno.

11 komentarjev

Zilog

Slashdot - Zilog ni najbolj znano ime. A, če se omeni procesor Z80 (procesor v ZX spectrumu - mavrici), potem vemo, da govorimo o začetkih sodobnega računalništva. Pred 20 leti so bili v špici, a vsake pravljice je enkrat konec. Zdaj bodo izpolnili "obrazec 11", kar pomeni bankrot. Prav zanimivo se je vprašati, če lahko tudi večja podjetja kdaj umrejo. Recimo ali bo kdaj umrl Intel ali pa Microsoft? Pa Toshiba, Hitachi in Sony? Gremo mogoče v ero nesmrtnih multinacionalk, takšnih, ki jih prikazujejo Anime filmi in znanstvenofantastični romani?

6 komentarjev

Nov BIOS za Elite K7S5A

Slo-Tech - Koci je bil zopet priden. Hvala!

Za vse tiste, ki ste imeli probleme z ECS-ovimi ploščami, predvsem Elite K7S5A (z LAN ali brez), šlo je predvsem za to, da nekateri novejši Athlonovi procesorji, niso delali na taktu 133/133, prihaja razveseljiva novica. ECS je namreč izdal nov BIOS, ki te težave odpravi, hkrati pa nudi tudi podporo 2000 in več gigaherčnim Athlonom. Novi BIOS si lahko snamete tukaj!

6 komentarjev

Nova verzija Trillian-a

Slo-Tech - Novico je prispeval Matej Spiller.

Včeraj je izšla nova verzija programa Trillian za "instant messaging", ki podpira 5 protokolov v enem samem programu (ICQ, AOL IM, MSN Messenger, Yahoo! Messenger in seveda IRC). V novi 0.70 verziji je dodana podpora za File transfering, User profiles, Proxy support, SkinXML, ... . Vsekakor dobra alternativa ICQ-ju, seveda brez reklam :) . Snamete si ga lahko tukaj.

1 komentar

Nov virus na pohodu (W32.Goner.A@mm)

Slo-Tech - Ker sem trenutno v šoli, se mi svojih novic ne ljubi pisat, zato objavljam vaše. Ta je od Mateja Kovačiča.

Spet nov virus, ki se širi podobno kot ostali iz družine @mm, le s to razliko, da ta virus uniči tudi antivirusni program in firewall - pobriše datoteke vseh znanih protivirusnih programov in požarnih zidov. Če se okužite, lahko zlobni hekerji vaš računalnik uporabijo za DOS. To jim sicer verjetno ne bo uspelo, saj naj bi administracija virusa potekala preko IRC kanala, ki pa je že zablokiran. Ocenjujejo, da je virus okužil že preko 100.000 računalnikov. Orodje za odstranitev virusa najdete tukaj!. Klik!

18 komentarjev