»

Network Associates patentiral "toplo vodo"

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci.

McAfee oz. Network Associates je patentiral "toplo vodo". Ameriški patentni urad je izdal patent št. 6.296.456, s katerim je potrdil, da se McAfeejeva programska oprema razlikuje od ostale po "inovativni" funkciji avtomatskega dopolnjevanja spiska virusov. Mimogrede, brez te funkcije bi antivirusno programje že po nekaj tednih vlivalo občutek lažne varnosti in ravno iz tega razloga tovrstno tehnologijo koristijo vsi spodobni antivirusni programi. Patentiranost bo sedaj povzročilo ogromno težav in stroškov proizvajalcem antivirusnih programov, ki bodo morali Network Associates plačevati pravico uporabe patenta za tehnologijo, ki so jo razvili sami in jo uporabljajo že nekaj let. Kaj bo naslednji "inovativni" patent Network Associates? Morda kolo!?
No, take stvari me pa res razpenijo. Če se prav spomnim, je bil Norton (oziroma firma Symantec) tisti, ki je uvedel LiveUpdate. Pozabil je le tehnologijo tudi patentirati... ...

22 komentarjev

Radeon boljši od GeForce3?

The inquirer - The inqurer poroča, da je na ECTS sejmu ATI predstavil nekaj res impresivnega. Predstavil naj bi namreč driverje, ki naj bi premagali Nvidiin GeForce3 tudi z Detonator 4 driverji! ATI načrtuje, da bo Radeon 8500 in 7500 v trgovinah v Evropi v prvem ali drugem tednu oktobra.
To je zelo zanimivo, ker je Tom's Hardwere in AnandTech oba poročala, da ima ATI hude probleme z driverji za Radeon 8500. Samo to je bilo pred enim mesecem... Nvidia se bo morala resno potruditi, če so The Inquirer-jeva poročanja točna. Nvidia namreč namerava Radeone II potolči le z Detonatorji 4, ki bi iz Trojk povlekli vse kar zmorejo. Je Nvidia dobila resno konkurenco? Upam...

2 komentarja

Kiberpipa

Cyberpipe - Že lep čas se po ljubljanskih koluarjih šušlja, da se v mestu nekaj dogaja. Bolje obveščeni vedo povedati, da v kleti Kersnikove 6 že kak mesec kar pošteno vre (kljub klima napravi). V našem malem mestu se namreč pripravlja prvi pravi kibernetični center - Kiberpipa.

Pred dobrim letom se je zbrala četica različnih ljudi in skupin, ki se ji je zdelo, da bo treba nekaj narediti in zdaj se kažejo prvi rezultati. Stvar je v fazi, ki smo jo poimenovali "underconstruction", pomeni pa, da uradno še ni odprta, ampak se vseeno skoraj vsak dan nekaj šraufa, montira, instalira, zato si jo lahko vsak pride ogledat.
In kaj naj bi Kiberpipa sploh bila? V načrtu je knjižnjica, kino dvorana, prostor za DJje, delovne postaje (tudi za video editing) in seveda obvezni internet terminali. V njej bodo lahko delale različne skupine in predstavljale svoje delo, v kino dvorani tekle projekcije (anime, dokumentarci, ...), se dogajala predavanja, delavnice itd.
Kmalu se načrtuje v sodelovanju s slo-techom...

6 komentarjev