»

V Kanadi predlagajo 10 dolarjev mesečno za neomejen prenos glasbe z interneta

Eddie Schwartz, predsednika SAC-a.

Slo-Tech - Kanadski založniki v boju proti internetnemu piratstvu predlagajo uvedbo posebnega davka na internetno povezavo, ki bi mesečne račune podražil za okoli 10 dolarjev. V zameno bi lahko uporabniki interneta s spleta iz kakršnihkoli virov brez strahu pred legalnim pregonom prenašali poljubne glasbene datoteke.

Zamisel je predstavil predsednik SAC-a (Songwriters Association of Canada) Eddie Schwartz. Dejal je, da se že dogovarjajo z nekaterimi ponudniki dostopa do interneta o tej možnosti, saj bi prav ti pobirali to pristojbino in jo najprej nakazali SOCAN-u. Poizkusno obratovanje bi se lahko začelo že konec leta.

Podobno so poizkušali že leta 2007, ko jim ni uspelo izsiliti amandmaja h Canadian Copyright Act, ki bi od...

54 komentarjev

Facebook ponuja sistem komentarjev za spletne strani

Wired News - Facebook je spletnim stranem ponudil nov način komentiranja prispevkov. Če se odločijo zanj, morajo na svojo stran zgolj vstaviti nekaj vrstic kode v JavaScriptu in komentarji bodo tekli prek Facebookovega sistema. To pomeni, da ne bodo potrebovale lastnega sistema za upravljanje komentarjev bralcev, ampak bo vse skupaj neločljivo povezano na Facebook.

Bralci se bodo morali za komentiranje prijaviti s svojim računom Facebook ali Yahoo ID, da bodo lahko oddali komentar. Na ta način bo poskrbljeno, da komentar resnično oddaja živa oseba in ne avtomatiziran sistem. Komentarji se bodo po želji (privzeta možnost je da, jo je pa za vsak komentar posebej moč izklopiti) skupaj s člankom objavili tudi na Facebookovem profilu komentatorja.

Prednosti za spletne strani so večja promocija na omrežju Facebook, saj se bodo povezave nanje širile po profilih na...

34 komentarjev

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

George Hotz aka GeoHot. Vir: TekGoblin.com.

Wired News - Kalifornijsko sodišče je v primeru Sony zoper George Hotz, ki je zlomil zaščito PlayStationa 3 in objavil ključe na internetu, zaradi česar se je zapletel v sodni spor s Sonyjem, ugodilo zahtevi Sonyja, da mora ponudnik internetnega gostovanja Bluehost za spletno stran Geohot.com, kjer so bili ključi objavljeni, posredovati IP-naslove vseh obiskovalcev strani od januarja 2009 do danes. Sony Hotza obtožuje kršitev DMCA in drugih zakonov, zato zahtevajo prepoved distribucije ključev, zaseg vse strojne in programske opreme, plačilo odškodnine in sodnih stroškov.

Sony trdi, da potrebujejo IP-naslove, dnevniške datoteke, informacije o računih in dostopih ter ostale informacije, ki bi lahko identificirale...

9 komentarjev

Apple si želi na iTunes uvesti neomejeno število prenosov

Bloomberg - Uporabniki iTunesa imajo velik problem, če iz kakršnegakoli razloga izgubijo svojo glasbo na lokalnem disku in pred tem niso imeli varnostne kopije. Applov iTunes ne omogoča ponovnega prenosa že kupljenih vsebin in vse kar preostane skrušenim lastnikom, je milo prositi Apple, da jim ročno omogočijo vnovičen prenos že kupljenih skladb. Običajno Apple dovoli enkratno izjemo.

Uradno tega ne more nikjer zapisati, saj so za razliko od aplikacij v App Storu, kjer postavljajo lastne pogoje in omogočajo poljubno število prenosov kupljenih aplikacij, zavezani spoštovati licenčne dogovore z založniki.

Po poročanju Bloomberga se Apple s štirimi velikimi založniki (Sony, Warner, EMI, Universal) dogovarja, da bi to prakso spremenili. Apple želi...

4 komentarji

Internetni napadi na Južno Korejo

Korejska policija že preiskuje incident.

BBC - Iz Južne Koreje poročajo o zelo obsežnem internetnem napadu na ključno računalniško infrastrukturo, ki se je odvijal v glavnem ta petek. Napadalci so merili tako na državne uradne strani ministrstev, parlamenta, vojske, predsednika kot tudi strani večjih bank, borze in nekaterih drugih podjetij. Prizadetih je bilo vsaj 29 inštitucij, za nekaj minut pa so morali tudi prekiniti trgovanje na borzi. Podobne napade so doživeli že julija 2009.

V uradni izjavi iz predsedniške palače so sporočili, da je šlo za klasične napade DDoS, ki pa niso povzročili nobene trajne škode. Analitiki predvidevajo, da so napadalci prek omrežij P2P razširili škodljivo programsko opremo, ki jim je omogočila...

0 komentarjev