Prijavi se z GoogleID

» »

Apple si želi na iTunes uvesti neomejeno število prenosov

Apple si želi na iTunes uvesti neomejeno število prenosov

Bloomberg - Uporabniki iTunesa imajo velik problem, če iz kakršnegakoli razloga izgubijo svojo glasbo na lokalnem disku in pred tem niso imeli varnostne kopije. Applov iTunes ne omogoča ponovnega prenosa že kupljenih vsebin in vse kar preostane skrušenim lastnikom, je milo prositi Apple, da jim ročno omogočijo vnovičen prenos že kupljenih skladb. Običajno Apple dovoli enkratno izjemo.

Uradno tega ne more nikjer zapisati, saj so za razliko od aplikacij v App Storu, kjer postavljajo lastne pogoje in omogočajo poljubno število prenosov kupljenih aplikacij, zavezani spoštovati licenčne dogovore z založniki.

Po poročanju Bloomberga se Apple s štirimi velikimi založniki (Sony, Warner, EMI, Universal) dogovarja, da bi to prakso spremenili. Apple želi doseči, da bi bilo mogoče skladbe z iTunes prenesti neomejenokrat, kar bi omogočilo enostavno postavitev sistema po zrušitvi tudi brez varnostne kopije ter enostaven prenos na vse naprave, ki so povezane z iTunes (iPad, iPod, iTunes). Neuradni viri pravijo, da bi lahko bil dogovor sklenjen in objavljen do sredine leta, saj imajo tudi založniki interes, da bi povečali priljubljenost spletne prodaje glasbe. V zadnjem času ji namreč trg odžirajo servisi, ki omogočajo poslušanje tematskih ali povsem personaliziranih radijskih posta prek interneta.

4 komentarji

Bor H ::

Dejansko je tist bandwidth k gre za komade smešno majhen in ni razloga da tega ne bi dovolil, itak je DRM čez zaliman. Še Steam dovoli neomejeno število DLjev pa gre za stokrat večje količine podatkov. Da pa založniki tega ne pustijo so pa totalni butci.

lurker ::

...ni razloga da tega ne bi dovolil, itak je DRM čez zaliman
Od kdaj je pa muzika na iTunes spet DRM-jana?

Bor H ::

Če se ne motim imaš na voljo DRM in nedrm verzijo al ne?

lurker ::

Če se ne motiš, potem še vedno velja vprašanje, od kdaj je spet tako? Zadnje dve leti nisi mogel kupit DRM-jane muzike na iTunes, AFAIK.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple iTunes na voljo tudi v Sloveniji

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4813381 (4234) opeter
»

Apple domnevno razmišlja o 24-bitnih avdio datotekah na iTunes (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7210561 (8582) Pyr0Beast
»

iTunes preko telefona

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
72412 (2412) B-D_
»

Prenesenih že 25 milijonov skladb

Oddelek: Novice / Ostale najave
92099 (2099) Jux
»

Je DVD Jon postal tudi iTunes Jon?

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
82129 (2129) neo

Več podobnih tem