»

Kako se ne programira spletnih zmenkarij

Slo-Tech - Na spletu je potrebno biti previden, zlasti to velja pri osebnih podatkih in drugih informacijah, ki jih ne bi želeli deliti z drugimi. Med tovrstne podatke bi lahko šteli tudi intimne stike.

Na polni črti pri varnosti in zasebnosti so očitno pogrnili pri portalu mojsanjskipartner.si, kjer za vpogled v tuj nabiralnik ne potrebujete niti prijave, ampak je potrebno poznati zgolj pravi URL naslov. Na spletu pa se je pojavila tudi datoteka z epoštnimi naslovi, gesli in uporabniškimi imeni uporabnikov, kar nakazuje, da stran očitno hrani gesla v berljivi obliki. Pri tem je morda zanimivo omeniti, da marsikdo uporablja kar službeni epoštni naslov, ljudje pa po gesla radi "reciklirajo", kar za napadalce odpira dodatne možnosti vdora v druge sisteme z istimi uporabniki.

Nekoliko drugačno neprijetnost, tudi v zvezi z zmenkarijami, je doživel Adam Avitable. Zbudil se je v skoraj navaden dan, ko je v epoštnem nabiralniku prebral sporočilo, da se je prijavil na stran OkCupid. Pri ogledu...

120 komentarjev

V napadu na DigiNotar ponarejeni tudi certifikati obveščevalnih služb

Heise - Napad na nizozemskega overitelja digitalnih potrdil DigiNotar je obširnejši in resnejši, kot je kazalo na začetku. Sprva se je odkril le lažni certifikat za Googlove strežnike, kasneje je bilo potrjenih več deset, sedaj pa se je število odkritih lažnih certifikatov povzpelo na 532.

Nizozemska vlada je skrbnikom omrežja Tor (uporablja se za anonimni dostop do interneta) izročila seznam vseh lažnih certifikatov, ki so bili izdani in podpisani v DigiNotarjevem imenu (Excelova datoteka s...

2 komentarja

Samsung umaknil Galaxy Tab 7.7 s sejma IFA

Heise - V četrtek je Samsung v Berlinu na sejmu IFA predstavil novi tablični računalnik Galaxy Tab 7.7, v petek in soboto je bil še razstavljen na stojnicah, nato pa je skrivnostno izginil. Kdor bi se danes sprehodil po Berlinu, ne bi nikoli ugotovil, da je Samsung izdelal tablični računalnik.

Na istih mestih so razstavljeni primerki Samsung Wave 3, napisi Galaxy Tab so odstranjeni. Seveda takoj pomislimo, da je to posledica odločitve düsseldorfskega sodišča, da se Galaxy Tab 10.1 ne sme prodajati, reklamirati ali uvažati v Nemčijo. Samsung uradno povezave ni potrdil. Namesto tega so dejali, da so se odločili, da ni smiselno reklamirati izdelka, ki ga v Nemčiji še ne prodajajo (res je bil Galaxy Tab 7.7...

14 komentarjev

Intel izdal nove procesorje

CPU World - Intel je danes objavil nove cenike, na katere so postavili nove modele procesorjev iz družin Celeron, Pentium, Core i3 in Core i5. Uradne najave novosti še ni bilo, pričakujemo pa jo kmalu. Medtem si poglejmo, katere nove procesorje je Intel izdal.

V družini Celeron so novinci G440 (enojedrni), G530, G530T in G540 (vsi dvojedrni). Zgrajeni so okrog jedra Sandy Bridge v 32 nm in nadomeščajo predhodno serijo E3xxx starejše arhitekture. Vsi bodo stali med 37 in 52 dolarji, odvisno od frekvence, števila jeder in količine predpomnilnika.

Razred Pentium je dobil nove člane G630, G630T in G860, ki nadomeščajo G620, G620T in G850. Vsi imajo dve jedri, tri megabajte predpomnilnika in 100 MHz višjo frekvenco od modelov, katere bodo zamenjali. Stanejo med 64 in 86 dolarji za kos v naročilih nad tisoč primerkov.

Družina Core i3 dobi člane 2120T, 2125 in 2130...

36 komentarjev

Lenovo predstavil svoj tablični računalnik

X-Bit Labs - Pretekli teden je tudi Lenovo predstavil svoj tablični računalnik, ki se je za razliko od Appla in Samsunga posvetil spodnjemu delu cenovnega razpona. IdeaPad A1 cilja na kupce s plitvim žepom, saj stane 200 dolarjev (oziroma 250 in 300 dolarjev z dvakrat ali štirikrat večjo kapaciteto).

Poganja ga SoC Texas Instruments OMAP 3622 - procesor ARM Cortex-A8, grafika PowerVR SGX 2D/3D ter strojna podpora za dekodiranje formatov MPEG4, H.264 in WMV-9. Sliko prikazuje na 7-palčnem zaslonu, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk. Ima še pol gigabajta pomnilnika, 8 GB bliskovnega pomnilnika, podporo za Wi-Fi, Bluetooth, GPS...

12 komentarjev

Začetek nove sezone v Kiberpipi

Tesla orchestra na festivalu Ars Electronica 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Poletna vročina se zaključuje, na ljubljanske ulice se vrača gneča in v Kiberpipi znova raste nivo aktivnosti.

torek, 6.9.2011 ob 19h - Otvoritev sezone in pregled poletnih dogodkov za geeke
Preko poletja smo si pipci napovedano vzeli oddih in obiskali nekaj konferenc, med drugim Djangocon v Amsterdamu, Europython v Firencah, Sauna Sprint v Tampere na Finskem, Chaos Communication Camp blizu Berlina in festival Ars Electronica v Linzu. Na hitro vam bomo predstavili kakšno je vzdušje na teh dogodkih, zakaj so to ultimativni geek dogodki ter zakaj verjamemo, da si jih bi morali ogledati tudi vi. Verjamemo da gre za zanimive dogodke in menimo da smo tam srečali vse premalo obiskovalcev ali sodelujočih iz Slovenije.

sreda, 7.9.2011 ob 19h - Spletne urice #177 2/3: I...

0 komentarjev