»

Slovensko morje

Slo-Tech - Ker je čas dopustov in lepega vremena, mogoče ne bo odveč link do portala, ki vam bo posredoval vse aktualne novice in vsega kar sodi zraven o slovenskem morju, obali, hotelih in še čem. Klik!. Vas mogoče zanima kako toplo je ta trenutek morje v Portorožu? Posodablja se vsakih pet minut, trenutno pa znaša:

2 komentarja

Testne slike TV postaj

Slo-Tech - Malo večernega heca [:D]. Da je na internetu moč najti vse mogoče, smo že navajeni. Če pa odklikate semkaj, boste lahko pogledali kakšne testne slike imajo TV postaje po celem svetu. Čemu naj bi stran pravzaprav sploh služila mi ni jasno, stavim pa, da ima naša preljuba nacionalna televizija najlepšo testno sliko [:D] [:D]. Lahko pa si omislite tudi majico z testno sliko vaše priljubljene TV postaje. Eno majico z testno sliko RTV SLO prosim, pa hitro ker se mudi, potem pa na kolodvorsko - protestirat [:P].

4 komentarji

Internet slovar

PinkPonk - Slovarjev že tako ali tako na internetu ni ravno v izboilju, kaj šele slovenskih. No, če skočite na stran PinkPonk, boste lahko uporabljali slovar ki vam prevaja iz slovenščine v različne evropske jezike in ker se počasi bliža čas šole, naj povem, da je s slovarjem moč tudi rahlo "goljufati" [:D]. Mobilni operater Mobitel namreč ponuja prevajanje tudi preko SMS sporočil. Sicer vas bo takšno "pomagalo" nekaj stalo, pa vendar bolje 200 sit, kot pa cvek, a ne [;)]? Koliko je pa zadeva vredna denarja in truda pa le preverite sami, heh.

2 komentarja

Winamp

Winamp - Vsi vemo da je program Winamp najbolj priljubljen med uporabniki po svetu za predvajanje mp3 datotek in slovenci zagotovo nismo izjema. Zakaj torej ne bi imeli tudi mi svoj "language pack" za Winamp, če ga imajo že domala vse države sveta [:D]? Na tem naslovu si lahko vunpotegnete "slovenski language pack" za program Winamp (čeprav verjamem, da bi ga vsak znal upravljati sredi noči v hebrejščini če je treba [;)]). Pa vseeno. Ko zadevico pretočite na svoje računalo (cca. 50 kb) in ko file zaženete se vam namesti privzeto v direktorij c:\Program Files\WinAmp\, kar ni nujno prav. Če imate program Winamp v kakšni drugi mapi, preprosto vsebino iz Program Files\Winamp skopirajte v vaš direktorij. Zaženite program, kliknite setup, izberite jezik Slovenščina, Winamp se bo ponovno zagnal in viola, vsa okna in meniji so v slovenščini.

5 komentarjev

NV30 bo 3,5x hitrejša od NV25

Reactor Critical -
  • V Quake III Arena pri resoluciji 1280x1024 z vklopljenim 4x FSAA, bo NV30 2.5-krat hitrejša od GeForca4 Ti4600;
  • v prihajajočem Doomu bo NV30 sposobna prikazati 3.5 ali več krat boljše performanse kot sedajšnja najmočnejša Nvidiina kartica;
  • z NV30 boste v 3D Marku2001 dobili do trikrat več točk kot s Ti4600;
  • hitrost pixel-shadinga pa bo 4x hitrejša kot pri NV25;
  • predelal naj bi tudi kar 200 milionov trikotnikov na sekundo.
Jim verjamete? Preberite si bolj podrobno na Reactor Critical.

13 komentarjev

Hladilno rebro za pomnilnik

System Cooling - Veliko Slo-Techerjev kar naprej išče vedno nove in nove rešitve kako ohladiti njihov/naš overclockan sistem. Na System Cooling so stestirali Nexus Memory HeatSpreader ali po domače komplet za hlajenje SDR/DDR pomnilniških modulov. Kaj naredi ta hladilnik tako poseben? Za začetek je celoten hladilnik narejen iz bakra, za katerega vsi vemo da je drugi najboljši prevodnik toplote poleg srebra. Prilagaja se tako SDR kot DDR pomnilnikom in je prvi hladilnik za pomnilnik, ki naj bi se uradno prilagodil vsem vrstam matičnih plošč. Nad rezultati so bili več kot zadovoljni zato vam predlagam da si preberete njihov test.

1 komentar

MacOS

The Register - Ja, končno, po 18-ih letih prvega videnja Macintosha na tržišču se je Apple odločil, da izda tudi MacOS (operacijski sistem za Mace) tudi za PC sisteme. V CompUSA's spletni trgovini ga že imajo. In sicer morate odšteti za verzijo 10.2 kar $82,402.02. Da, prodajte hišo, avto in psa, pa boste imeli morda za polovico. The Register poroča.

4 komentarji