»

XBox joypad

Planet GeForce - Škoda, da sem slikico zadeve našel potem, ko sem objavil druge M$jeve novičke. No ja... Kakorkoli, na Planet GeForce so uspeli dobiti tudi precej jasno sliko XBoxovega joypada. Zadevica izgleda precej impresivno, poglejte samo vse krmilne ročke in barvaste (opa!) gumbke. Me prav zanima, če je tista zelena krogla na sredini celo uporabna ali je tam zaradi izvabljanja zavistnih vzdihov kolegov . Luštkana zadevica...

10 komentarjev

AMD & Transmeta

ZDNet - Na ZDNetu si lahko preberete zanimivo razmišljanje o skupni prihodnosti AMDja in Transmete. Podjetji že nekaj časa sodelujeta predvsem na področju serverskih procesorjev, toda ZDNetov pisec misli, da bi se morala združati. Moram priznati, da se v določenih pogledih kar strinjam z njim, saj bi podjetji z združitvijo precej pridobili. Ali bi to bilo dobro za kupce ali ne pa je težko povedati, saj je za trg vedno boljše, če je več konkurentov. No, zadevo preberite in premislite sami .

3 komentarji

Odstranjujte zaščito!

vir: HardOCP
HardOCP - V Forumu sem že kar nekajkrat zasledil povpraševanja o nenormalno visokih temperaturah procesorjev, nakar se je izkazalo, da dotični osebek ni odstranil zaščitne folije čez termalno pasto. Na srečo pri nas še nismo imeli slučaja uničenega procesorja zaradi tega, toda to sliko prilagam kot opozorilo. Vedno pred namestitvijo bilokakšnega hladilnika preverite, ali je čez termalno pasto nameščena kaka zaščitna snov. Če ne, se lahko stvari končajo tragično...

2 komentarja

Poceni vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Vodno hlajenje je velikokrat lahko kar velik izdatek, še posebej, če vse dele kupujete iz kakšnih on-line trgovin, namesto da bi malo zapregli svoje možgančke in prste. Ok, priznam... načrtovanje in izdelava vodnega hlajenja zahteva ogromno časa in truda in vsakdo pač nima volje, toda stvari se da rešiti tudi drugače. Recimo takole:

9 komentarjev

Modifikacije Epox 8KTA3 plošče

VR - Zone - Na VR-Zonu so še enkrat prvi v angleščini zmodifikacijami kakšne nove plošče in tokrat je to Epox 8KTA3. Nova Epoxova SocketA plošča z VIA KT133A čipovjem je zares polna raznih overclockerskih funkcij, toda zelo skopo odmerjene VCore in VIO voltaže preprečujejo maksimalen izkoristek. Seveda se jih da sprostiti, toda le s hardversko modifikacijo. Ker bo po vsej verjetnosti šlo za zelo popularno matično ploščo tudi pri nas, si to povezavo kar shranite nekam...

1 komentar

M$ novičke

ZDNet - No, to soboto bo na Consumer Electronics Showu tudi uradno predstavljen XBox, v obliki, ki bo po vsej verjetnosti ugledala proizvodnjo. Mi (in milijoni drugih ) smo si slikice ogledali že nekaj dni vnaprej, kar verjetno ni pogodu Billyu, ki bo konzolo osebno predstavil. Verjetno ne rabim še enkrat navajati njene tehnične specifikacije, saj smo vas z njimi bombardirali dovolj dolgo... Konzola bo po pričakovanjih vseh velik uspeh, ena večjih nevarnosti pa ji grozi na področju izdelave in dobave, saj je možno, da M$ ne bo sposoben pokriti povpraševanja.

Druga novica se tiče Whistlerja. Včeraj zvečer so beta testerji dobili build 2410 različico, ki je prva nova po Beti 1 s poznega oktobra. Novi Whistler naj bi že imel vdelano posebno antipiratsko zaščito v obliki osebne identifikacijske kode, ki bo shranjevala kar na računalniku, na katerem je OS inštaliran. Upajmo, da bodo pirati kaj hitro našli pot okoli .

Več tukaj!...

5 komentarjev

TBird @ 1728MHz

vir: DW3D
DW3D - Kaj se zgodi, če vzamete enega Thunderbirda 1200MHz, eno Gigabyte GA7DXC matično ploščo in malce tekočega dušika? Hja, po vsej verjetnosti novi rekord v overclockanju AMDjevih procesorjev. Kaj pravite na 1728MHz? Množilnik je seveda bil 12x, zunanja frekvenca pa kar 288MHz, kar pomeni 144MHz. Več lahko izveste tukaj.

4 komentarji