»

Oh, Visiontek...

Visiontek - Še pomnite, prijatelji, podjetja Visiontek, od katerega je rulja tako rada kupovala grafične kartice, ki so bile v celoti narejene na nVidiinih procesorjih? No, VisionTek je vlekel precej slabe poteze, ter se dobesedno zaklal s tem, ko je hotel februarja 2002 prodreti na evropski trg. Avgusta so že napovedali bankrot, a se jim je vseeno ponudila rešilna bilka. VisionTek je sedaj popolnoma predan kanadskemu podjetju ATi. To se pozna tudi na njihovi prenovljeni spletni strani. Klik obvezen, vključite zvočnike!

9 komentarjev

SQL Slammer: Postscriptum, legalus

The Register - Oni, ki je bil sprovedel napad črva SQLSlammer, je javnosti neznan.

Ni pa neznano podjetje, katerega izdelek je bil tarča napadov, katerih posledice smo preklinjajoče čutili vsi: Microsoft. The Korea Times (jok, ime :)) poroča, da skupina People's Solidarity for Participatory Democracy (s 3.000 podpisniki vred) kani vložiti tožbo proti Microsoftu, saj naj bi ta ne le omogočil delovanje črva, ampak tudi ne storil dovolj, da bi podjetja oz. administratorji varnostni Lukenj™ zakrpali pravočasno. Vprašanje lenih plačanih administratorjev na bankino, nekatere moti predvsem to, da se tožniki zavedajo, da se pravi ZliUporabnik skriva v net-goščavi, a vseeno gonijo svojo.

Windows Update v.9: Že mesec dni niste posodobili sistema. Operacijski sistem se zaklepa.

6 komentarjev

Xaser III

Overclockers Cafe - Standardno ohišje, katerega kupimo za kakih 5 do 10 tisočakov, je ponavadi bež barve in narejeno zelo površno. Tako ohišje lahko postane zelo zanimivo, če mu dodamo kakšno pleksi okno in neonsko luč. Če pa so vam ročna dela malo tuja, pa lahko sežete globoko v žep, si privoščite ohišje kot je Xaser. Izdelalo ga je podjetje Thermaltake, ki je eno izmed vodilnih na področju zračnega hlajenja. Zato lahko ugotovimo, da je za prepih dobro poskrbljeno, saj boste poleg ohišja dobili tudi ventilatorje, ki so seveda izdelek istega podjetja. Ohišja ne moremo opredeliti glede velikosti, saj je mešanica med midi in big tower ohišjem. Poleg stranskega pleksi okna in dodatnih ventilatorjev je...

5 komentarjev

Strmoglavljena Nasina Columbia že na tržnici

Finance - Le nekaj ur po nesreči Columbie so se na eBayu, spletni dražbeni hiši, pojavili številni zbirateljski predmeti, povezani z vesoljskim plovilom. V zelo kratkem času so dosegli tudi do 30-krat višje cene od izhodiščnih, čeprav še pred nekaj dnevi sploh ni bilo zanimanja zanje, poročajo internetni viri.

Število predmetov na dražbi se vseskozi veča, saj želijo njihovi lastniki čim več zaslužiti, dokler je še kaj zanimanja. Izkušnje po pisanju internetnih virov namreč kažejo, da bo val zanimanja kmalu upadel. Našitek z logotipom plovila Challenger, ki je eksplodiral leta 1986, je danes vreden le nekaj dolarjev. Klik!

0 komentarjev

YeongYang A102 MATX ohišje

vir: Hexus
Hexus - Ohišja so dandanes vedno večja, kar ni ravno pripravno za pisarniško delo in nezahtevne uporabnike. Osnova današnjih računalnikov je ATX standard, saj je večina komponent zgrajena tako, da se ujemajo z ohišjem. Obstaja pa tudi Mikro ATX standard, ki je manjši in bolj pripraven. Ta standard pa potrebuje tudi drugačne matične plošče, saj običajna ATX plošča tu nima kaj iskati, ker je verjetno večja od samega ohišja. Poleg omejenosti števila komponent je tu ovira še zračni pretok, saj v njem ni dovolj prostora, da bi se zrak gibal. A da bi se zrak vsaj malo premikal lahko vgradimo 6 cm ventilator, ki je dokaj slaboten. Vstavili boste lahko le eno 5.25" in dve 3.25" enoti, ker je notranjost zelo natrpana. A tudi tako

0 komentarjev

Krogla

Metku.net -

Na Metku.net, spletni strani, ki je znana po svojih nenavadnih modifikacijah, so se tokrat odločili za nekaj najbolj odtrganega. Računalnik ali bolje rečeno matično ploščo so se namreč vgradili v prozorno kroglo. Takšen podvig zahteva kar precéj načrtovanja, pa tudi pri izdelavi se lahko kaj zatakne. Vse njihove pripetljaje so dokumentirali v tristranskem članku, ki ga najdete na tem naslovu.

3 komentarji

Na voljo Windows XP Service Pack 1a

Microsoft - Včeraj, torej v ponedeljek, je podjetje Microsoft po odredbi sodišča izdalo nov Service Pack (SP) za Windows XP. Nova različica nosi ime SP1a. Novega ni veliko, v bistvu je spremenjena oz. odvzeta le ena samcata zadevica, to je seveda Microsoftova različica Java Virtual Machine.

Če se še spomnite je bilo Microsoftu odrejeno odvzeti njihovo različico JVM iz Oken in v njih stlačiti Sun-ovo. Konec koncev se tudi največjim monopolistom enkrat zatakne.

Povezave: Download:

8 komentarjev

Nov MP procesor

X-Bit Labs -

Podjetje AMD je predstavilo njihov nov procesor, ki je zmožen delovanja tudi v paru. Athlon MP 2600+, kot se novinec imenuje, tiktaka pri realnih 2,133 GHz, uporablja 266 MHz vodilo, ima 128 kB prvonivojskega ter 256 kB drugonivojskega predpomnilnika, podpiral pa bo 3DNow! ter SSE instrukcije. Procesorji bodo grajeni na Thoroughbred B0 jedru v 0.13-mikronski tehnologiji, proizvajani pa bodo večinoma v Dresdnu.

Druga presenetljiva novica iz AMD-jevih logov pa je ukinitev treh MP procesorjev. Novih modelov Athlon MP 1600+, 1800+ ter 1900+ tako pa uradnih informacijah naj ne bi bilo moč več dobiti, toda saj veste, skladišča nekaterih trgovin so še dolgo polna. Uradno tako na tržišču ostajajo Athlon MP 2600+, 2400+, 2200+ ter 2000+ s cenami od 273 do 153 dolarjev. Tu!

7 komentarjev

Radeon 9900

The inquirer -

ATI-jev nov grafični čip (zaenkrat znan pod kodnin imenom R350) se bo, kot vse kaže, imenoval 9900 (Pro) in bo, kot poroča The Inquirer, imel samo DDR pomnilnik in ne DDR2 pomnilnik, kot smo vsi natihoma pričakovali. Jedro procesorja bo zgrajeno v 0.15-mikronski tehnologiji in bo teklo na 400 MHz (ali pa 375 MHz), pomnilnik pa na 375 MHz DDR (efektivnih 750 MHz). Imel bo 8 cevovodov, ki bodo lahko obdelali dve teksutri na prehod. Predvidena cena je $400 (za 128 MB različico) -- predvsem zaradi cenejšega DDR pomnilnika. The Inquirer prvič.

The Inquirer poroča tudi, da so R350 čipi že v masovni proizvodnji in se bodo na prodajnih policah pojavili v aprilu, predstavljeni bodo pa 12. marca 2003 v Hannovru na CeBit-u, o čemer smo že poročali (glej povezane novice). The Inquirer drugič.

29 komentarjev